Malaizijos GP rytoj: Šumacheris pagaliau užlips ant podiumo?

Praėjo vos viena savaitė, o komandos jau Malaizijoje, nors prieš tai buvo visai kitam kontinente. „McLaren“ rodo geriausią formą, bet šios kvalifikacijos akcentas ir fotografų taikinys – ponas Šumacheris. Jis pasiekia geriausią rezultatą per savo sugrįžimą – podiumą startinėje rikiuotėje. „Red Bull“, vis dar stengiasi suprasti savo bolido ypatumus, o Kimis bespausdamas Lotusą iki pat ribos praranda keletą potencialių pozicijų. Gi, „Ferrari“ tikslas pasirodo yra… TOP-10.

„McLaren“ Malaizijoje tildo skeptikus

„McLaren“ per dvi savaites sugebėjo abu kartus laimėti pirmąją startinę juostą, taip nutildydami visus skeptikus, kurie abejojo komandos sėkme po Australijos GP. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog skirtumai sumažėjo – net aštuoni lenktyninkai sutilpo vos į keturias dešimtąsias sekundės dalis. Tačiau derėtų atkreipti dėmesį į tai, jog Hamiltonas paskutiniame posūkyje prarado apie 0,1 – 0,2 sec. dalis ir atliko tik vieną bandymą.

Buttonas, vėlgi, užėmė antrąją poziciją ir, kaip ankščiau, neatrodė nusiminęs. Jis supranta jog jo stiprioji pusė – lenktynės, ir pagrindinę kovą perkelia rytdienai. Ar Lewisui eilinį kartą nesudrebės rankos? Tai bus vienas svarbiausių rytdienos (ir gal netgi sezono) epizodų.

Šumacheris vėl jaunas?

Pagrindinė problema, kamavusi Šumacherį sugrįžus į didįjį sportą – greitieji ratai. Anksčiau trasoje puikiai gebėdavęs pajusti, kur yra bolido galimybių riba, per pirmuosius du sezonus atrodė, jog jis negrįžtamai prarado šį talentą. Tačiau Malaizijoje Schumi sugeba puikiai paruošti bolidą greitajam ratui ir įveikia jį didžiausiu tempu nepadarydamas nė menkiausios klaidos. Trečioji vieta – įrodymas, kad tarpsezoninės MS kalbos, kad jis parako turi dar į valias, buvo ne pasakaitės gausiai įpykūsiems rėmėjams.

Rosbergas, tuo tarpu, vis dažniau klysta. Antrojoje kvalifikacijoje iš eilės jis padarė klaidą greitojo rato metu, užblokavęs priekinę padangą pirmąjame posūkyje. Anksčiau galėjęs džiaugtis geresniais pasirodymais kvalifikacijoje dabar turės mokytis iš Michaelio ne tik lenktynių, bet ir kvalifikacinio važiavimo subtilybių. Šumacherio gerėjanti forma didina spaudimą Rosbergui, kuris kolkas su juo nesusitvarko. Jis startuos aštuntas.

 „Red Bull“  žada atsigriebti lenktynėse

M. Webberis vėlgi pranoko S. Vettelį kvalifikacijoje, iškovodamas ketvirtąją poziciją, tačiau šį kart ne dėl to, jog buvo greitesnis. Sebas, iškovojęs penktąją vietą, paskutinėje kvalifikacijos dalyje nusprendė, jog geriausias sprendimas jo situacijoje yra nuvažiuoti greitąjį ratą su kietesnės sudėties padangomis. Tai jį įgalina tikėtis geresnės lenktynių pradžios už pagrindinius konkurentus. Bolidai startuos labai sunkūs, sklidinai užpildyti kuru, todėl dėl didelių apkrovų minkštos sudėties padangos turėtų labai greitai susidėvėti. Tuo tarpu kietesnės sudėties padangos jau įrodė, jog gali būti stabilesnės ir tarnauti ilgesnį laiko tarpą. Tad nežiūrint į tai, jog nepavyko idealiai pasirodyti kvalifikacijoje ir iškovoti Pole pizicijos, Sebas turi puikias kortas prieš rytdienos lenktynes kovai dėl pergalės.

 Kimis galėjo kovoti dėl Pole

Nepaisant to, jog “Lotus” dar kartą įrodė, kad turi paruošę labai greitą bolidą jau sezono pradžiai, Kimis neatrodė labai laimingas po kvalifikacijos, užėmęs penktąją vietą (startuoti dėl baudos turės dešimtas). Jis pripažino, kad jei būtų pavykę įveikti idealų ratą – jis galėjo būti pirmoje pozicijoje. Užfiksavęs identišką laiką kartu su M. Weberiu (1:36:461), atsilikęs vos dvi dešimtąsias sekundės dalis nuo L. Hamiltono, Raikkonenas turės taikytis į gerą lenktynių startą.

R. Grosjeano tikslas – sėkmingai startuoti lenktynėse ir finišuoti. Po Australijos GP likęs be taškų, šį savaitgalį jo siekis yra reabilitacija. Kvalifikacijoje startuosiantis septintas ir turėdamas puikų bolidą turi visas galimybes šiam tikslui pasiekti.

 „Ferrari“ vis dar skęsta bėdose

Alonso sakydamas, jog pasiekė geriausią įmanomą laiką vargu ar ką nors nudžiugino, jau nekalbant apie save patį. Daugiau nei sekunde atsilikdamas nuo rikiuotės priekyje esančių pilotų kvalifikacijoje, dėka Kimio nuobaudos startuos aštuntas. Matant tendencijas, bene vienintelis realus šansas jam pakilti į viršų yra… lietus saulėtoje Malaizijoje.

F. Massai, tuo tarpu, nepavyko prasimušti į paskutiniąją kvalifikacijos dalį, nors šį kart nuo Alonso atsiliko – nei daug, nei mažai – tris dešimtąsias sekundės dalis. Top 10 – toks yra realus Massos tikslas ir komanda, norėdama tą pasiekti, turės labai pasistengti. Nejaugi Italai šį pilotą tikrai atleis iš darbo (kaip reikalauja vietinė spauda)? Jei finišo tiesioji bus gale – šis faktas nenustebintų.

***

Kaip matote kvalifikacija buvo velniškai įtemta, ko pasėkoje galime tikėtis nepaprastai intriguojančių lenktynių nuo pat starto.  Sebas bus su kietomis padangomis;  Alonso vėl nervuotas; Lewisas turės įrodyt, kad jo rankos nedreba; o Šumis gal prisimins ir kaip reikia “iššauti” pirmąjame posūkyje? Visa tai – priešakyje. Kova nebe taip anksti – 11:00, rytoj, sekmadienį.

Net nesakau “įsijunkit”.


Žymos:, , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą