Ispanijos GP kvalifikacijos apžvalga: “Reb Bull” Niki Laudos prognozių neišpildė

Po ilgos pertraukos Formulė-1 pagaliau sugrįžo į Europą. Į Ispaniją, kurioje atsiskleidžia ekipų pajėgumas ir pagal kurį galima daryti prielaidas kitiems etapams senajame kontinente. Turėdami tai omenyje, dėl pole pozicijos, daugelis tikėjosi besivaržančių „Red Bull“ ir „McLaren“ komandų. Tačiau be pastarosios turime gana didelius netikėtumus – „Ferrari“ ir „Willliams“. Tad nepaisant N. Laudos prognozių dėl „Red Bull“ dominavimo Europoje, F-1 ir toliau išlieka nenuspėjama. Bent jau kvalifikacijoje, kurioje šį kartą triumfavo L. Hamiltonas.

Komanda, kurią galima pagirti už pastovumą, yra „McLaren“. Jie vėlgi kovojo dėl pole pozicijos ir yra kone vieninteliai sugebantys tą daryti kiekviename etape. Šį kartą Hamiltonas nepaliko didelių šansų savo varžovams – antroje vietoje likusį P. Maldonado aplenkdamas daugiau nei puse sekundės. Kita medalio pusė – L. Hamiltonas išnaudojo daugiau padangų komplektų nei jo pagrindiniai varžovai. Įdomu, ar tai netaps kliūtimi siekiant pergalės rytoj. J. Buttonui kvalifikacijoje pasisekė mažiau – jis vos per plauką liko už Top 10 borto ir turės startuoti vienuoliktas. Kita vertus, jis jau įrodė, jog gali prasibrauti iš rikiuotės dugno iki podiumo. Sutaupęs papildomą padangų komplektą rytdienai, bei turėdamas pasirinkimo laisvę padangų mišinio pasirinkimui lenktynėms turės dar vieną puikų šansą  įrodyti savo sugebėjimus.

P. Maldonado iškovodamas antrąją vietą nustebino visus, iki šiol netikėjusius „Williams“ potencialu. Vaikinas, kuriam anksčiau sunkiai sekėsi susidoroti su emocijomis ir yra ne vieną kartą įsivėlęs į konfliktus su savo varžovais, pirmą kartą karjeroje startuos iš pirmosios juostos. Bolidas turi gerą  greitį tiesiojoje, tad tai turėtų padėti apsiginti nuo varžovų atakų, į pagalbą pasitelkusių DRS sistemą. F. Alonso kartu su „Ferrari“ ekipa dar sykį pademonstravo, jog jie moka atsitiesti po sunkumų ir į Europą sugrįžo su kur kas greitesniu bolidu, leidžiančiu kovoti jau dėl pirmųjų pozicijų. F. Alonso nesikuklindamas pasakė, jog nuvažiavo tobulą ratą ir turėdamas papildomus šimtą mėginimų įveikto rato nepagerintų. Pasitikėjimo savimi jam nepridėsi, tad laukia labai įdomus startas.

„Lotus“ ekipa atrodžiusi greitai viso savaitgalio metu užėmė ketvirtąją ir penktąją pozicijas. Oro sąlygos šį kartą nepadėjo ekipai išspręsti padangų šildymo problemos greitojo rato metu ir prarastas pozicijas pilotai turės bandyti atsikovoti lenktynėse. Tą padės padaryti sutaupytas papildomas padangų komplektas kvalifikacijoje, kadangi savo rezultatus pilotai pasiekė įveikę vos po vieną badymą. „Lotus“ jau įrodė, jog lenktynėse jie demonstruoja geresnį tempą nei kvalifikacijoje, todėl „McLaren“, su Hamiltonu priešaky, gali tikėtis rimto iššūkio kovoje dėl pergalės.

S. Perezas ir N. Rosbergas – paskutiniai lenktynininkai, pilnai įveikę greituosius ratus trečiojoje kvalifikacijos dalyje. „Sauber“ vėlgi buvo labai arti Top 5, o N. Rosbergo ratas labiau primena procesinį trasos apvažiavimą, nei bandymą pakovoti dėl aukštų pozicijų.  Deja, „Mercedes“ ekipai nepavyko išspręsti naujų problemų ir greičio trūkumas greituose posūkiuose, ko gero, buvo pagrindinė kliūtis, siekiant geresnio pasirodymo. Greitas padangų dėvėjimasis vis dar aktuali tema, tačiau turėdami labai efektyvią DRS sistemą jie gali tikėtis palypėti keletą pozicijų aukščiau lenktynių metu.

„Red Bull“ turėtų būti nusivylę pasirodymu kvalifikacijoje. S. Vettelis, bandęs įveikti greitąjį ratą jo neužbaigė dėka prasto tempo (taip jis išsaugojo teisę rinktis padangų komplektą lenktynėms), o M. Webberis netgi neprasibrovė į trečiąją kvalifikacijos dalį. Tai ne tas rezultatas, kurio jie tikėjose po triumfo Bahreine.  Mums nuo to tik įdomiau, kadangi turėdami gerą bolidą lenktynėms jie sukurs papildomą intrigą braudamiesi į viršų.

Visa tai žada dar vienas labai įdomias varžybas, šį kart – Ispanijoje. Lenktynėms žadamas vėsesnis oras ir dar mažiau saulės, tad tai vėl gali sumaišyti kortas daugeliui komandų ir lentynes paversti nenuspėjamomis. Ar sugebės L. Hamiltonas pagaliau iškovoti pirmąją savo pergalę šiame sezone? Žiežirbos ir atsakymai – rytoj, 15:00.


Žymos:, , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą