Anton Corbijn: skersai išilgai / Anton Corbijn: Inside Out (2012)

„Inside Out“ tai režisierės Klaartje Quirijns tris metus filmuotas dokumentinis, biografinis filmas apie kultinį olandų fotografą, vaizdo klipų bei filmų režisierierių Antoną Corbijną. Kino juosta sujungia ne tik įvairias fotosesijas, filmavimus, susitikimus su garsiais žmonėmis, bet ir pačio Corbijno pasakojimus apie asmeninius išgyvenimus, šeimą, vaikystę, muziką, fotografiją ir t.t.

A. Corbijnas gimė ir užaugo mažame Olandijos mieste religingoje šeimoje. Jaunystės dienas jis praleisdavo klausydamasis ir keisdamasis muzika, bei svajojo kažkada atsiduti šalia visų tų dievinamų muzikantų. Persikraustęs gyventi į kitą miestą, vienoje kavinėje išgirdo apie vyksiantį Herman Brood koncertą, į kurį jis nuėjo po pažastimi pasikišęs fotoparatą. Pripleškino jis ten tiek, jog visiškai netikėtai šie kadrai pelnė jam nemažą pripažinimą, kas vėliau išaugo į pavydėtiną karjerą apie kurią visais aspektais filme ir pasakojama.

Antono Corbijino portfolio puikuojasi „Depeche mode“, „U2“, „Metallica“, „Joy Division“, David Bowie, Miles Davis ir daug kitų žinomų veikėjų fotografijos, muzikiniai klipai bei koncertinių turų įrašai. Pripažinimą jų tarpe jis pelnė itin savitu kūrybiniu stiliumi apie kurį „U2“ vokalistas Bono pasakė: “Pamatęs savo pirmą Antono Corbijno fotografiją, visą gyvenimą stengiausi tapti tuo žmogumi, kokiu mane jis joje atvaizdavo.”

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4h5-CZ9tTAo&feature=player_embedded[/youtube]

Savo nuotraukose tikrovę Antonas stengiasi parodyti tokią kokia ji yra. Gi fotografuojamus žmones, jis juos vaizduoja šaltus, bet tuo pačiu pažeidžiamus ir sentimentalius. Romantiška siela – tai tarsi Antono „parašas“, plika akimi matomas daugumoje jo kūrinių. „Depeche Mode“ narys Martinas Gore‘as teigė kad Corbijnas savo darbais (fotografijos, vaizdo klipai) grupei padėjo atsikratyti pop etiketės, kuri juos persekiojo visą ankstyvąjį karjeros periodą.

Kūrybinį kelią pradėjęs nuo fotografijos, dabar Corbijnas yra plačiai žinomas ir kaip režisierius. Pradedant tuzinu įvairių kultinių grupių muzikos klipų, baigiant pastatytais dviem pilnametražiniais vaidybiniais filmais (paskutinysis jo filmas „Amerikietis“ buvo puikiai įvertintas Europos kino kritikų, o pagrindinį vaidmenį trileryje atliko George‘as Clooney).

Nors Antonas Corbijinas uždirba tikrai nemažai, tačiau savo užsiėmimų jis nevadina darbu, o labiau hobiu už kurį jam geri žmonės dar ir sumoka. Komercinė veikla jam yra reklaminiai firmų užsakymai, kaip antai fotosesija „G-star“ kompanijai.

Taigi šiame rašinėlyje stengiausi mestelti jums gardžiausius trupinėlius nuo pyrago, kurie sužadintų apetitą pilnai filmo degustacijai. Kauniečiai šia juosta mėgavosi trečiadienį, o vilniečiai ją dar turi progą išvyst – rytoj, šeštadienį, ŠMC kino salė, 17:00. Depechiste, nepraleisk!

 


Žymos:, , , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą