Zen Dada [2]: Kodek @ Trip Bar: vienas pačių geriausių “Agharta” renginių

Latvis, gyvenantis kaime pavadinimu Madona ir grojantis nuo breikkoro iki new new new wave muzikos. Nepatinka, tiesa sakant, man tokie išsikalinėjimai su stilių apibrėžimais, tačiau pažiūrėjęs prieš vakarėlį keletą jutubų, supratau, kad nenuėjęs tą šeštadienio vakarą į “Trip Bar” – ko gero nemažai prarasiu. Juolab, kad tusofkėj 100 metų nebūta, didžėjų neklausyta ir šiaip gi mums reikia Kultūrnamyje tarp tų visų koncertų palaikyt egzotiką. Tam mes ir einam į Baskovo koncertus, tam mes ir ėjom į diskaną. Šiuo atveju tai buvo “Zen Dada [2]”, kuriame electroextravangant-punk pasirodymą surentė frykas KODEK.

“Trip bare” galima sakyt buvau pirmą kartą. Tebuvau pamenu trumpai kažkada pirmam aukšte šio klubo, o štai nusileidžiu į rūsį ir regiu po dešinei stilingą barą, toliau pjedestalą atlikėjams, o dar toliau – chilo zoną su pufikais. Stačiai puiki vieta pamaniau! Ir stojau į pačią pirmą eilę klausyt draugelio Moon Disco dj-seto. Kuris yra krikštyjamas kaip electro warrior, nespjauna į breaks, bei šiaip yra Lietuviškasis mimikų Jimas Carrey, kuriomis žudo mergas.

Užklausiau jo prieš renginį Feisbuke, ką anas gros per party; breaks ar electro? Atsakė teigiamai – electro. Ir jau kad vanojo… Dammed, senai buvau klausęs tokio gero electro, betarpiškai kieto, organiškai sodraus ir mane pagal tai trypčiojimo sūkuryje suktis verčiančio… Tiesa sakant gaila, kad Moon Disco buvo kaip apšildytojas, bet nuo to nei muzika, nei iš atlikėjo sklindati energija – nenukentėjo.

kodek-9

Sekantis ant pjedestalo – wrld96. Ką, vėl metas pagirioms? Mane Lietuvių kalbos mokytojas mokykloje mokė, kad rašinį rašant turi išlikt objektyvus ir net jei patiko kažkas 100%, objektyvumo vardan turi vis tiek prie kažko prisiknist, nes tik tada tekstas įgauna teisingą formą. Tačiau, cha,  kad ir kaip laikytis mokykloje išmoktų formulių, vaikino wrld96 pasirodyme – minusų didesnių nerasta. Taškantis, klausyti verčiantis, konceptualus – toks buvo tas pasirodymas. Nors ir nešokčiojau, tačiau suklausiau ir tas procesas tikrai buvo malonus. Kaip suprantu muzikaliai tai jis grojo rimtą reikalą, pavadinimu beats.

Na, ir galiausiai vakaro zvezdaKODEK. Prieš pasirodymą kažkaip tai nujaučiau, kad šis kislotnas kaimietis iš Madonos kaimo Latvijoj, nuvilt neturėtų. Kaip kad būdavo su kitais “Aghartos” koncertais, kuomet Lietuviai pasirodydavo net ne žymiai, o visapusiškai geriau. Ir viltys pasitvirtino. Groja jis ir breikkorą, groja jis ir dar velnias žin ką, bet “Trip Bare” surengė tokį šou kokio ir tikėtasi, ir kokio tuo pačiu neplanuota sulaukt.

Muzika – ekstarvertiška, dancefloorą prakaituot verčianti ir galiausiai jei šokt tingėdavai, tai ne ką prasčiau jausdavaisi jos tiesiog klausydamas ar stebėdamas šėliones tiek prie pulto, tiek šokių parkete. Pamenat tokį šių dienų stabą, kuriam visi meldžiasi pavadinimu “Apple” leptopą? Pamirškit jį. Mini keyboardas, kuriuo jis sugrodavo trumpus etiudus, kontroleris, dar ten visokių rankenėlių, na ir… iPadas atrodo, kad buvo, bet tiek to, atleidžiam. Artistiškumas, kuris privalomai turi būt paminėtas, nebuvo kaip to noizerio su kiaulės galva statiškai stovinčio prie lemputės. Kodekas kaip ir priklauso save ir klausytoją gerbiančiam  atlikėjui – kūrė nuotaiką, taškė vaizdą, judino šou ir performancą tuo pačiu lipdė. Nes antraip ko mes čia susirinkom?

kodek-40

Apibendrintai galiu teigti, kad tai buvo vienas iš trijų / penkių geriausių “Agrharta” atvežtų atlikėjų MAN iš tų kuriuos teko išgirsti. Tie kiti du tai Zoät-Aon ir Z’EV (kurį neužilgo mes turėsime progą vėl sukontempliuot!). Iš ties velniškai smagus vakaras, su šilta atmosfera, absoliučiai visais gerai pasirodžiusiais atlikėjais, tik bauda, kad nesulaukiau “Assassid” gyvo išstojimo po techno vėliava. Tikrai ir to buvo pasiilgta. Bet jūs gi žinot mane su ta sveika gyvensena. Trys valandos nakties – stogas – vėliausias metas eit gult, tad po Kodek šou, šoviau namo neatsigręždamas ir suvalgęs pasišildytos burokėlių sriubos – čiučia liūlia, baju baju į lovytę.

Bravo, “Agharta”, kai jūs galit, tai jūs galit.

P.S. Atskiro papildinio čia reikalauja ir viena pana. Panelyčka be kurios šis toosas nebūt buvęs toks spalvingas ir rėksmingas, tai VJ Suckmafinger. Be to, kad profesionaliai karpė vizualus su pusiau analogine technika, ji dar ir pasauliui taiką deklaravo (rodydama su pirštais “V” kombinaciją) kuomet į ją nutaikydavau savo fotoaparatą.


Žymos:, , , , , , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą