Jim Carrey: būsimi filmai ir jokių dramų

Jim‘as Carrey – vienas mylimiausių bei geriausių komedijinių aktorių ne tik man, bet ir daugeliui. Jis laimėjo 36 apdovanojimus, turi 69 nominacijas ir du Auksinius Gaublius. Visai neblogai, kaip komediantui. Be abejo, jis vaidino ir rimtus vaidmenis, pavyzdžiui, „Eternal Sunshine of the Spotless Mind“, bet visi jį žino kaip Kaukę, Eisą Venturą arba Loidą iš „Dumb and Dumber“.  Po 20 metų aktorius mus vėl pasirodys įsikūnijęs pastarajame vaidmenyje, nes kitąmet pasirodys „Dumb and Dumber“ tęsinys. Bet apie viską, kaip sakoma, nuo pradžių.

„Anchorman 2: The Legend Continues“ (2013)

Pastaruoju metu Jim‘as, kad ir kaip būtų keista, filmuojasi ne pirmaplaniuose, o antraplaniuose ar net šešiaplaniuose vaidmenyse. Taip buvo man nesuprastam „Kick Ass 2“ (kurį, beje, Q. Tarantino išrinko vieną iš šių metų geriausių filmų TOP-10 dėl man nesuvokiamų priežasčių), taip yra ir „Anchorman“ tęsinyje. Šitam filme, pasakojančiam apie septyniasdešimtųjų televizijos laidos kūrėjus, Jim‘as tepasirodys epizodiškai, tad net nežinau ar verta rizikuoti ir eiti į kino teatrą. Juolab, kad iš trailer‘io sprendžiant, atrodo, jog tai bus eilinė absurdiška amerikietiška komedija.

„Dumb And Dumber To“ (2014)

Dar beveik lygiai metus laukti. Sensacingo tęsinio premjera – lapkričio 14-tą dieną. Pirmą dalį žiūrėjau mokyklos laikais per „videką“, nežinau, gal 60 kartų, ir moku filmą atmintinai. Geriau ir už Eisą Venturą, ir už Kaukę. Kas bus tęsinyje? Kol kas beveik visiška paslaptis. Žinoma tik tiek, kad Loidas kartu su draugeliu dvyniu Hariu vėl leisis į kelionę, kurioje ieškos savo pamesto vaiko (?), kad… gautų iš jo inkstą. Na, jei filmas brandintas kone 20 metų, ko gero bus gerai. Juolab, kad juostos režisieriai bus (kaip ir pirmos dalies) nemirtingieji broliai Farrelly.

„Rick Stanicky“ (2014)

Filmo plotmė visai įdomi. Rick‘as Stanicky – toks personažas, kuris buvo sugalvotas dviejų draugelių. Jie ant jo suvertė kaltę, kai paauglystėje padegė svetimą namą ir šiaip, kai reikdavo „atmazo“ prieš žmonas ar kitokio alibi. Tokiais atvejais visada pagelbėdavo sugalvotasis Rick‘as. Tačiau vieną dieną yla išlenda iš maišo, kai žmonos priverčia juos pagaliau atvesti tą Rick‘ą Stanicky į svečius, su juo supažindinti. Kas belieka dviems nenaudėliams? Jie tam pasamdo aktorių. Ir tai bus Jim‘as Carrey. Premjeros data dar nepaskelbta, bet, manau, verta laukti.

„Loomis Fargo“ (2014)

Naktinis sargas, saugantis šarvuočių kompaniją, suorganizuoja vieną didžiausių banko apiplėšimų Amerikos istorijoje. Ši juosta bus būtent apie tai. Be Jim‘o Carrey joje taip pat vaidins lipšnusis blondinas Owen‘as Wilson‘as, o filmas pasirodys rugsėjo pradžioje.

„Damn Yankees“ (2015)

Informacijos apie šį filmą kol kas labai mažai, nes net imdb.com apie jį nė neužsimena. Tačiau viena yra aišku, kad tai bus 1955 metais Brodvėjaus pastatyto to pačio pavadinimo miuziklo ekranizacija. Šis darbas laimėjo 7 Tony apdovanojimus, tad galima tikėtis ir gero filmo. Miuzikle pasakojama apie pusamžį vedusį vyriškį Joe Boyd‘ą, kuris yra beviltiškai įsimylėjęs beisbolą ir niekam tikusius rezultatus demonstruojančią šio žaidimo komandą. Netikėtai jam išpuola galimybė padėti jai laimėti, bet tas būdas yra… kaip Getės Faustui – parduoti velniui sielą.

***

Be šių aprašytų filmų gandų lygyje taip pat kalbama apie „Bruce Almighty“ tęsinį, mat pirmoji dalis surinko įspūdingą, 500 milijonų dolerių, sumą. Ir kadangi „Universal“ kitąmet švęs 100 metų jubiliejų, aktyviai kalbama apie vieno pelningiausių studijos filmo tęsinį. Dar kalbama apie nuotykių veiksmo filmą „Believe It or Not“, kuris bus sukurtas pagal Robert‘o Ripley franšizę. Taip pat galvojama apie „Sobber Budies“, vėl gi komedijinę juostą, apie kurios plotmę dar beveik nieko nežinoma. Ir, kaip matot, visgi Jim‘as nebeeksperimentuos ir ateinančius metus mus vien tik linksmins.

 


Žymos:, ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą