“NYKSTA” – nauja metalo grupė, žadanti chaosą

“NYKSTA” tai nauja (arba jauna) black metal / rock grupė iš Vilniaus, kurie išleidžia debiutinį albumą “Lieka tik sienos”. Taip vadinamas singlas iš jo, gana painiu ir tuo pačiu simbolišku pavadinimu – “Žmogus: I – Dar Giliau” išskaido į muzikinius archipelagus, kuomet savojo aš praradimas išreiškiamas įtaigia melodijine linija, palaipsniui stiprinant temą rovuotais blekeriškais rifais, ant viso to lipdant tradiciškai nihilistinius tekstus.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pWBv8HKo6Yk[/youtube]

Viso grupę sudaro standartiškas skaičius – penki asmenys, tačiau įdomu tai, kad vienas iš jų yra atsakingas už ambient / noise linijos kontrolę, o bosistas dar ir saxofonu groja. Kaip sako patys “NYKSTA”, savo muzika jie siekia sukrėsti, decentralizuoti, ištaškyti ir visaip kitaip po pasirodymo paskatinti tapti psichikos sveikatos centro pacientu. Kad tai veikia, jie sugebėjimus demonstravo vienoje scenoje kartu su maestro Laimučiu Purviniu nemirtingame festivalyje “SUVIRINTOJAI”, šią vasarą.

Bandos gitaristas Laimis prieš pasirodymą sunkiosios muzikos festivalyje “Armageddon Descends II” (kuris vyks “Kablyje” Kovo 1-mąją) sako: „Išprievartauti klausytoją postmodernaus pasaulio niūria kasdienybe tai – mūsų misija. Šį kartą ruošiamės tai padaryti tiek garsu, tiek vaizdu. Norime psichozės.“ Paminėtame festivalyje bus galima įsigyt debiutinį grupės albumą, kuris yra išleistas 6 panelių digi-pack pavidalu (pardavime – nuo Vasario 22 dienos).


Žymos:, , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą