10 laukiamiausių muzikinių albumų iš likusių 2015-tų metų

Kaip, kad metų pradžioje Kultūrnamyje yra tradicija parašyti apie laukiamiausius pirmo pusmečio sci-fi filmus (tiesa, antro pusmečio jau kelinti metai neprisėdu apžvelgti), tai Vasarai pasibaigus bandoma užmatyti kas laukia muzikoje periodu, kurio pavadinimas yra „vėsyn, tamsyn“. O laukia gi iš ties nemažai kultinių dalykų, tiesiogine to žodžio prasme!

1. Destroyer „Poison Season” (Rugpjūčio 28 d.)

2011-tais metais Kanados (neštampofkinių) indie-rockerių albumas „Kaputt“ – sužavėjo. Tas lipšnus bei subtiliai saldus vokalas ir erdvios, landšaftinės, galų gale magiškos garsų šėlionės tiesiog panardino tave beklausant į mental-relaksacinę vonią su jūra joje. Gi naujausią albumą „Poison Season“ anonsuojantis „Times Square“ singlas leidžia manyti, kad sulauksime dar vieno perlo. Tiek daina, tiek klipas – tiesiog šaunūs ir, manau, tikrai ne nuodėmė būtų ne tai, kad klausyt albumą per kokį mp3ioškinį „Spotify“, bet ir įsigyti jo fizinį formatą.

2. Nile „What Should Not Be Unearthed” (Rugpjūčio 28 d.)

2012-tais metais, kada startavo www.kult.lt ir puslapis dar nebuvo įgavęs koncepcijos pagreičio – Nile albumas „At The Gate Of Sethu“ užėmė itin garbingą pentą vietą Top-5 metų albumų sąraše. Kaip bus šiemet? Bijau spėti. Singlas „Call To Destruction“ skamba kiek naivokai su savo šmaiščiais lyricsais. Bet kitavertus jei neskaitai ką jie baubia – draivas visai gerai tampo. O ir šiaip – Nile yra Nile. Jie išskirtiniai, jie unialūs, jie su įtaigia atmosfera. Su savo skambesiu bei koncepcija. Tai ne kokia dar viena viking pagan deč metal barzdotų čiuvų su vailokais grupė…

3. a-ha „Cast in Steel” (Rugsėjo 1 d.)

Šičia irgi bus matyt. Singlas – ne tas, kai išgirsti ir iškart… Eurovizija. Ta prasme nėra kažkoks hitas, kuris iš kart kažkuo kabintų, o tiesiog normali baladė. Kitavertus, būna ir taip, kad prie muzikos reikia pratintis ir ji tada kaip viskis – su laiku tik skanesnė darosi. Šiaip ar taip – silpnas bus albumas ar ne, bet į koncertą varysim juk visi! (Vilniaus turo datose – neregėt kol kas, bet už tai Ryga – šalia).

4. Iron Maiden „The Book Of Souls” (Rugsėjo 4 d.)

Jei priešpaskutinis albumas „A Matter of Life and Death“ turėjo vieną itin gerą dainą, o visa kita buvo, švelniai tariant, prėskuma. Jei „The Final Frontier“ diskas buvo išaukštintas tiek kritikų, tiek gerbėjų. Tai įdomu kaip bus su 16 studijiniu Meidenų darbu „The Book of Souls“. Nes, tarkim, priešingai nei su „A Matter of…“ atveju – singlas nuteikia itin prėskai. Bent mane. Tačiau mes labai greit viską sužinosime – kiek daugiau, nei už savaitėlės.

5. Slayer „Repentless” (Rugsėjo 11 d.)

Apie Slėjerius, panašiai kaip ir apie Meidenus – gerai, arba nieko. Daug pokyčių pas „Slayer“ įvyko pastaraisiais metais. Skyrybos su būgniniku Dave Lombardo, bei itin didelė netektis – gitaristo Jeff Hannemano mirtis. Po viso to grupės frontas Tomas Araya pusiau nusprendė, kad šie įvykiai yra ženklai, rodantys, kad reikia rišti su „Slayer“. Tačiau grupės idėjų Harlis DavidsonasKerry Kingas buvo visgi kitos nuomonės ir… Štai mes Rugsėjo 11 d. turėsime naują „Slayer“ albumą! Kas geriausia – tos kelios naujos dainos turi nesveikai gerą draivą! Tad belieka dabar tik sulaukt.

6. CocoRosie „Heartache City” (Rugsėjo 18 d.)

Pasakiškai graži šių dviejų (Bianca “Coco” Casady ir Sierra “Rosie” Casady) sesučių iš pasakų šalies nauja daina, leidžianti nujausti, kad albumas bus kur kas geresnis nei paskutinis. Gaila jos savo gastrolėse nėra numačiusios Lietuvos stotelės… O juk jų „puseserės„Nouvelle Vague“ lankėsi pas mus. Tad koncertų organizatoriai, sukluskite!

7. David Gilmour „Rattle That Lock” (Rugsėjo 18 d.)

Itin laukiamas vinilas. Soliniai darbai tiek Davido Gilmouro, tiek „Pink Floyd“ patriarcho Rogerio Waterso yra iš ties aukščiausios klasės. Brandūs, su įsimenančiomis melodijomis, monumentalūs, klasikiniai ir dar visokie kitokie. Žinoma, mes užmirštame pačius „PINK FLOYD“ ir jų „paskutinįjį šedevrą“, kuris buvo ant tiek skystas, kad net plokščia darėsi nuo jo beklausant. Gi naujausias Davido Gilmouro singlas su itin konceptualiu video klipu – žemiau. Žiūrėkite ir gaudykite mintį.

8. St. Germain „Real Blues” (Spalio 9 d.)

He is BACK. Turėjo praeiti NET 15 metų nuo paskutinio KULTINIO „Tourist“ disko (kuris tapo multi-platininiu ir anuomet grojo VISUR – pradedant H&M parduotuve Paryžiuje, baigiant „The Rolling Stones“ koncerte) kol Ludovicas Navarre vėl sės studijoje prie aparatų… Man tiesą sakant visiškai dzin kaip kas ir ką ten bus galima išgirst. Vien pats faktas, kad sulauksiu naujo St. Germain disko taip greit – vien tai tiesiog pribloškia kojomis prie lubų šokiui!

9. Children of Bodom „I Worship Chaos” (Spalio 2 d.)

Per daug nesitikiu iš šio albumo, bet ir nemanau, kad bus nuobodu. Nes CoB moka pakurti gerą peklą. Iki dabar pamenu tą WACKENĄ 2014-tų metų, kuomet dar būdamas paauglys (perkeltine prasme) per ABSOLIUČIAI visą jų koncertą pra-crowdsurfinau. Tad į jų dar veiną pasirodymą kur netoliese nueiti tikrai neatsisakyčiau.

10. Jean-Michel Jarre „E-Project” (Spalio 16 d.)

Jean-Michel Jarre yra Legenda, Pienierius, Kultas ir t.t. ir pan. O šis jo albumas gali būti ir visiškas nusirovimas, ir vidutiniškas leidinys. Tačiau vien pati koncepcija – visiškai kultinė. Mat kiekviena kompozicija, daina, kūrinys yra įrašomas su vis kitokiu Žvaigžde-prodiuseriu. Kaip tarkim su „M83“ vedliu A. Gonzalezu daina “Glory” ar su 3D„Massive Attack“ gabalas “Watching You” ar „Tangerine Dream“ speisas pavadinimu “Zero Gravity”… Viso tokių šmotų bus NET šešiolika! Can you imagine that?! Laukti liko nebedaug… Ir visgi, nors gabalas su M83, man neskamba kaip “itin hitiškas” (“mes norėjome jį sukurti kaip himną šiūmečiai vasarai”JMJ), tačiau viena aišku, ar bent aš tikiu – albumas bus vertas jei ne Grammy, bet kolekcijos ta tikrai.


Žymos:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

SUSIJĘ:


4 komentarai:

  1. Gėda, praleistas vienas įdomiausių greit pasirodysiančių albumų – jau šio mėnesio pabaigoje po 10 metų pertraukos pasirodys naujas legendinės grupės New Order albumas ”Music Complete”. Tai bus ne šiaip sau standartinis įrašas, nes jame pasirodys kviestiniai muzikantai – Elly Jackson iš La Roux, Brandon Flowers iš The Killers ir pats Iggy Pop’as. Žinant kas per tuos 10 metų pertraukos dėjosi kalbant apie šią grupę, tai vienas laukiamiausių šių metų albumų.

    1. Jo, užmačiau šį albumą prieš atrinkinėdamas top-10tuką. Bet, ko gero, ne iki galo įsigilinau. Pamaniau, kad tai bus dar vienas nuobodus come-backas 80s grupės, u know…

      bet man už tai dar labiau už save gėda, kad praleidau Rugsėjo 18 dieną išeisiantį naująjį My Dying Bride albumą! O tai mano viena iš 3 mėgstamiausių metalo grupių!

  2. Yo, Destroyer – tikrai geras. Iš likusių sąraše – turbūt laukiamiausias asmeniškai CocoRosie.


Parašykite komentarą