Lietuvoje koncertuos jaunasis Indų muzikos virtuozas Bitu Malikas

Balandžio 15 – 16 d. Į Lietuvą atvyksta charizmatiškasis Bitu Malikas iš Indijos. Pirmą kartą viešintis Lietuvoje indas surengs savo koncertus balandžio 15 d. Vilniuje, o balandžio 16 d. Klaipėdoje.

Bitu Malikas – muzikantas iš Indijos, iškilęs scenoje kaip Drupad-Dhamar stiliaus atlikėjas – vienintelio iš senovinių klasikinių indiškos muzikos žanrų, pratęsė senovinės Darbhanga tradicijos 200 metų istoriją ir puikiai tebegroja šiuo metu išpopuliarėjusiu indišku instrumentu – fisharmonija (harmonium). Muzikantas yra daugumos indiškos muzikos stilių žinovas, tokių kaip Khjal, Thumari, Gazal, Bhajan ir Vidhypati.

Bitu šeima daug gastroliuodavo po Indiją, pasirodydavo žinomose koncertų aikštėse ir scenose, surinkdama pilnas sales. Jie dalyvavo daugelyje muzikinių konkursų, gaudami aukštus žiuri apdovanojimus už savo puikų atlikimo meistriškumą klasikinėje indiškoje muzikoje. Kai kada Bitu dainuoja ir groja fisharmonija senovinėje Vrindavano šventykloje – Radha Raman – tai jo pasiaukojimas kūrėjui ir jų šeimos tradicija einanti iš kartos į kartą.

Bittu_mallick_3

Bitu veda indiškos muzikos seminarus „Garso joga“ ir „Raga – indiškos muzikos paslaptis“: tradicinė natų struktūra, stiliai, ragos, tale. Atlieka privačius koncertus, kuriuose, pagrinde dainuoja mantras, badžanas, kirtanus, šiuolaikines kompozicijas ir klasikinę indišką muziką.

Įdomiausia, kad praktiškai visa Bitu Maliko šeima yra muzikantai: tėvas Anandas Malikas, vyresnysis brolis Amitas Malikas, sesuo Bjuti ir jauniausiasis Bitu, tik mama – Shri Mati Prabha Malik taikiai tarnauja ir palaiko visus namus, rūpindamasi didele muzikantų šeima, vykdydama visas pareigas, kad jie jaustųsi viskuo aprūpinti ir laisvai užsiimtų savo kūryba.

Malikų šeima yra pastačius muzikinę šventyklą/mokyklą gimtajame Vrindavano mieste „Shr Anand Dham Sangeet Samiti“, ir visas uždirbtas pelnas ir aukos skiriamos šios mokyklos statybai, kur galės mokytis ir gyventi studentai iš įvairių šalių ir gauti sertifikatus. Dabar jūs suprantate, koks suteiktas mums šansas ir garbė išgirsti šį dainininką gyvai ir pajausti gydančią jo balso galią soliniuose koncertuose. Bitu entuziazmas ir meistriškumas įtraukia klausytoją mėgautis atliekama muzika, kurioje atsiskleidžia mylintis ir sušildantis talentas.

Koncerto metu Bitu bus paruošęs programą kuri skirta europiečių auditorijai.

 

Koncertai vyks:

Balandžio 15 d. – Pramogų salė „Vakaris Vilnius“, („Pramogų bankas“, III aukštas, A. Stulginskio g. 8), Vilnius

Balandžio 16 d. – Inkubatorius “Kultūros fabrikas”, (Bangų g. 5A), Klaipėda

Abi dienas durys atveriamos 18 val., koncerto pradžia – 19 val.


Žymos:, ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą