Depeche Mode spaudos konferencija: albumas “SPIRIT” ir turas “Global Spirit Tour”

Taigi Depechai… Vėl apsireiškė paveikslu, kurio pavadinimas – „vyrai juodais drabužiais“. Dave‘as tik, šį sykį, mūvėjo ryškų akcentą – killer golden boots, su a la Jackosniškomis blizgiomis kojinėmis.

Albumas vadinsis „SPIRIT“. Apie jį kompanija absoliučiai nekalbėjo – „viskas savo laiku, albumas bus išleistas kitų metų pavasarį, o iki to bus įvairios jo promo akcijos“.

Turas „Global Spirit World Tour“ – cha, ne tai, kad Lietuvos, t.y. Vilniaus nėra, bet net ir Rygos, ar Talino jame. Nors praeitame ture, kaip žinia, buvo ir ką tai sako? Senatvė? Panašumo į tai yra, nors Dave‘as patikino vieną žurnalistę, kad yra puikios formos, kai ši paprašė pademonstruoti „tą savo firminį judesiuką su klubais“.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6E1kM0HGovM[/youtube]

Viso bus, pagal depechemode.com, aplankyta 32 miestai, 21 Europos valstybėse. Startuos Gegužės 5-tą, penktadienį Stokholme, o kita stotelė – irgi visai šalia, su Ryanair pigiai pasiekiama – Amsterdamas, Olandijoje, Gegužės 7-tą, sekmadienį. Kažkurią vieną iš šių datų kult.lt depechistai jau pasižymėjo. Net ir tam atvejui, jei turas pasipildys datomis, kad ir Vilniumi ar Ryga, nes Martinas apie tai užsiminė. Iš festų, verta pasižymėti, jau kartą norėtą mano aplankyti BBK Bilbao Live Ispanijoje.

Vienas iš susirinkusių žurnalistų užklausė „ar albumas Spirit bus apokaliptinis, mat iš teaserio taip pasirodė?“ Taipogi buvo tokių klausimų, kaip „ar naujasis diskas reflektuoja nūdieninę konfliktinę situaciją pasaulyje?“ Dave‘as atsakė, kad DM nesiekia sukelti revoliucijų „geriau davai jūs sukelkite“. Kaip minėjau, chebra beveik nedavė jokių hintų apie naująjį savo ilgagrojį. O visa kita – humanitariniai bajeriai ir, kas be ko, filosofiniai pasvarstymai.

Darbas su Antonu Corbijnu vystomas bus, Alanas Wilderis – tikrai negrįš, o set-listą jie pažadėjo kažkiek pakoreguoti, bet itin drastiškų pakitimų nenori jame daryti, kad „jūsų nenuliūdinti“ – kaip išsireiškė Martinas.

Visos turo datos ir kitos smulkmės čia.

 


Žymos:, ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą