Pašėlęs rokenrolo penketas BASI naujame klipe pasirodo auksiniai ir išsinuoginę

Nenaiviu nuoširdumu ir beribe energija tiek scenoje, tiek gyvenime trykštanti grupė BASI klausytojams nusprendė atskleisti rimtesnius ir lyriškesnius savo veidus bei… nuogus kūnus. Penki vaikinai, drauge grojantys nuo ankstyvos jaunystės, naujausios savo dainos “Niekas nevyksta veltui” klipe pasirodo apsinuoginusių auksinių statulų vaidmenyse. Grupės lyderis – charizmatiškasis vokalistas Karolis Kasperavičius – sako, jog smarkų ir laisvamanišką rokenrolą grojantiems BASIEMS neįprasto žanro kūriniu kviečia savo klausytojus kelioms minutėms sustabdyti skubų kasdienybės ritmą.

“Ši daina mūsų grupei – visiškai išskirtinė ir eksperimentinė, nes smarkiai nutolusi nuo mums įprasto žanro. Tiesa, kurdami ją prieš du metus taip negalvojome ir specialiai neeksperimentavome – tiesiog grojome tai, kaip tuo metu jautėmės”, – teigia Karolis. Pasak muzikanto, tiek daina, tiek klipas laukė tinkamiausio meto pasirodyti viešai – grupė norėjo klipą pristatyti tuo metu, kai už lango tamsu ir niūru. Tokią nuotaiką sufleruoja ir klipo atmosfera.

Paklaustas, kaip klausytojai turėtų interpretuoti “Niekas nevyksta veltui” idėją, BASI lyderis tvirtina, jog šis kūrinys – apie pasirinkimus ir baimes keistis: “Dainos žodžius, kaip ir daugelį kitų mūsų grupėje, rašė būgnininkas Tomas. Aš juos atlikdamas neišvengiamai pridedu kažką nuo savęs – mano galva, tai daina apie žmonių baimę pasirinkti pokyčius, kartais net nesuvokiant, jog dažnai nuo mūsų išties niekas nepriklauso. Nenoriu nuskambėti kaip fatalistas, tačiau tikiu, jog gyvenime viskas plaukia lyg vanduo ir susidėlioja į savo vietas. Net ir klipe viskas prasideda ir baigiasi mūsų penkių kompanija – nesvarbu, kiek viskoį vyksta tarpe”.

Pats režisavęs “Niekas nevyksta veltui” klipą Karolis sako, jog jokiu būdu neketina iš aktoriaus tapti režisieriumi, tačiau šįsyk jautė didelį norą įprasminti dainą ir turėjo tam daug idėjų, kurias gvildeno drauge su kūrybine grupe. Buvo pasirinkta nemažai abstrakčių įvaizdžių, o siužetą sudaro trys paprastos ir lengvai atpažįstamos istorijos. Būtent atpažįstamumas ir universalumas buvo svarbiausias Karolio siekis – pasak jo, visa tai, kas vyksta klipe, yra artima kiekvienam iš mūsų.

Visgi jaunas kūrėjas pripažįsta, kad kūrybinis procesas nebuvo toks paprastas ir sklandus, koks galėtų pasirodyti pamačius gerą galutinį rezultatą. “Kaip ir daugumą savo klipų, “Niekas nevyksta veltui” kūrėme visiškai savarankiškai. Buvo nelengva: už lango – pavasaris, labai šalta, filmavome “Kaukių akademijoje”, kur dienotvarkė itin įtempta ir turėjome skubėti, tad dvi paras beveik nemiegojome. Befilmuojant paaiškėjo, jog auksiniai dažai nusitrina žaibiškai, dėl to ilgą laiką stovėdavome pusnuogiai ir prie nieko nesiliesdavome,  kol ateidavo eilė filmuotis. Vienam žmogui išpurkšti prireikė net 20 dažų buteliukų“, – prisimena K. Kasperavičius.

„Scenai vonioje nešiojome šalto vandens kibirus, kuriuos bergždžiai mėginome sušildyti vandeniu iš virdulio – taigi, teko filmuotis šaltoje vonioje. Taip išeina, kad nors daina – grupei neįprasto stiliaus, filmavimas buvo tipiškas mums – tikras rokenrolas.“

Tiek Vilniaus, tiek Kauno teatrų žiūrovams vis geriau pažįstamas jaunas aktorius pabrėžė, jog ypatingai didžiuojasi savo grupės kolegomis, kurie, visai nesusiję su aktoryste, drąsiai prisiėmė iššūkį pasirodyti klipe dramatiškuose ir itin apsinuoginusiuose amplua. „Mano bičiulius priversti stovėti nuogus, išsipurškusius auksiniais dažais… Tai kažkas tokio“, – juokiasi Karolis.

„Aš labai jais didžiuojuosi. Vaikinai net neklausė, kodėl tai darome – jie tikėjo mano idėja. Esu labai dėkingas, kad jie su tokiomis idėjomis sutinka ir visuomet einame išvien. Kuriant savo, kaip grupės, veidą nuo nulio dažnai iškyla kliūčių, dėl kurių ne vienas pasiduoda ir pasitraukia, tačiau mūsų tikėjimas, ko gero, didesnis. Galėjome jau ne kartą išsiskirstyti – visi esame labai skirtingi, ir dažnai dėl to kyla sunkumų, tačiau likome kartu. Muzika yra svarbiausias mus siejantis dalykas – džiaugiuosi, kad jos dėka išlaikiau ryšį su vaikystės draugais, su kuriais tiesiog myliu būti“.

Karolis viliasi, jog BASI tikėjimas savo kūryba pasijaus ir naujojo klipo žiūrovams. Jį labiausiai pradžiugintų, jei žiūrovai skirtų kelias minutes savo laiko neskubant ir atsipalaidavus pasimėgauti vaizdu bei muzika – o juk tai ypač sunku laikais, kuomet informacijai savo naujienų sraute teskiriame kelias sekundes.

Vis dėlto naujuoju klipu energinga kompanija neketina sustoti – jau dabar BASI įsitraukė į kūrybinį procesą su SvaruG&G Sindikatu, su kuriuo drauge kuria himną kitąmet Kauno Žalgirio arenoje įvyksiančiam Pasaulio ledo ritulio čempionatui. Šiuo metu nekoncertuojantis vaikinų penketas intensyviai kuria ir vieni – jau šį pavasarį dienos šviesą išvys naujas grupės albumas, į kurio grandiozinį pristatymą pašėlusi kompanija ketina pakviesti sostinės gyventojus.


Parašykite komentarą