„a-ha“ koncertas Latvijoje – išeitis nespėjusiems įsigyti bilietų į Trakų Pilies norvegų pasirodymą

Nespėjote įsigyti bilietų į „a-ha“ koncertą Trakų Pilyje, bei negalėjote dalyvauti prieš 8-neris metus vykusiame anšlaginiame jų šou Siemens Arenoje? Puiki išeitis yra Latvija, kur žymiausia pasaulyje Norvegų pop muzikos grupė koncertuos sekančią dieną po koncerto Lietuvoje, t.y. liepos 17-tą, antradienį. Koncertas vyks ne ką mažiau įspūdingoje vietovėje – Siguldos Pilies estradoje.

„a-ha“ – daugiausiai muzikoje pasiekusi grupė iš Norvegijos 

2015 m. „a-ha“ oficialiai paskelbė dvejiems metams atnaujinanti muzikinę veiklą. Grupė išleido kritikų ir gerbėjų puikiai įvertintą studijinį albumą „Cast in Steel“, o visai neseniai įrašė akustinį „MTV Unplugged“ serijos koncertą, kuriame visiškai naujai suskambo visos garsiausios grupės dainos.

https://www.youtube.com/watch?v=661MOA0-jUA

Vokalisto Morteno Harketo, klavišininko Magne Furuholmeno ir gitaristo Paulo Waaktaar-Savoy įkurta grupė „a-ha“ išgarsėjo 1985-aisiais. Jau pirmasis trio kūrinys „Take On Me“ pateko į istoriją – šios dainos vaizdo klipą kritikai vadina vienu iš geriausių kada nors sukurtų muzikos klipų. „Take On Me“ singlas pasaulyje tapo hitu Nr. 1, jį įsigijo per 9 mln. muzikos gerbėjų.

„a-ha“ įkvėpė ne vieną nūdieninės muzikos ikoną

Didelė sėkmė lydėjo ir kitą „a-ha“ dainą „The Sun Always Shines on T.V.“, kuri taip pat užėmė pirmą vietą Didžiosios Britanijos populiariausių dainų sąraše. Debiutiniam grupės albumui „Hunting High And Low“ 1985 m. tapus vienu iš perkamiausių pasaulyje, „a-ha“ tapo pirma norvegų grupe, pristatyta prestižiniam „Grammy“ apdovanojimui.

Beveik prieš tris dešimtmečius karjerą pradėjusią grupę „a-ha“ dievina ne tik jos gerbėjai, bet ir kolegos muzikantai. Norvegų trio savo įkvėpėjais vadina ryškiausios šių dienų muzikos žvaigždės: dainininkas Robbie Williamsas, reperis Kanye Westas, grupės „Coldplay“, „U2“, „Oasis“ ir duetas „Pet Shop Boys“. „Grammy“ apdovanojimui nominuotas kolektyvas „MTV Awards“ ceremonijose laimėjo net 8 statulėles.

Koncertą apšlidys Latvijos pasididžiavimas – mohikanai “ZODIAK”

„a-ha“ koncertą įspūdingoje erdvėje – Siguldos Pilies griuvėsių estradoje apšildys ne ką mažiau legendinis ansamblis  – Latvijos elektroninės muzikos pasididžiavimas “ZODIAK”.

Vyresnės kartos atstovai puikiai žino šią grupę, kurios vinilinės plokštelės gūdžiais sovietų sąjungos laikais buvo beveik pas kiekvieną melomaną kaip privalomas kolekcijos atributas. Jie pelnytai laikomi savo žanro pionieriai ne tik Latvijoje, bet ir visame buvusiame sovietų sąjungos regione.

Jie ne tik įtakojo ne vieną kompozitorių savo kūryba, tačiau gali iki šių dienų pasigirti neblėstančiu aktualumu. Jų kūrybos po šiai dienai klauso nuo klasikinio rock iki subtilaus pop muzikos mėgėjai. Tačiau ratas su laiku dar tik pradeda plėstis. Mat “ZODIAK” gali pasigirti ir tokiu išskirtiniu jų kūrybos gerbėju, kaip tarkim, ne per seniausiai Lietuvoje viešėjusiu noise muzikos karaliumi iš Japonijos Merzbow.


Žymos:, ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą