Festivalis „Garden“ VU Butanikos sode: prie A. Mamontovo ir Jazzu – stiprus atlikėjų ir pramogų papildymas

Naujas muzikos ir pramogų festivalis visai šeimai „Garden“ neseniai pranešęs apie pagrindines žvaigždes – Jazzu ir Andrių Mamontovą –  dabar skelbia kartu pasirodančius atlikėjus ir papildomas pramogas vaikams bei suaugusiems.

„Atsisveikimas su vasara Vilniaus Botanikos sode, tikimės, bus nepamirštamas visiems geros muzikos gerbėjams ir jų atžaloms. Paskutinį rugpjūčio sekmadienį ir pirmadienį visas šeimas kviečiame į gamtą, kur laukia ilgas jaukus vakaras, kupinas pramogų ir dainų. Primygtinai siūlome visiems atvykti anksčiau, kad būtų laiko išbandyti visas mūsų paruoštas pramogas ir pasidžiaugti koncertais gryname ore“, – sako renginio organizatorius Valdas Petreikis.

Neseniai iš UNICEF gerumo misijos Etiopijoje grįžusi Jazzu rugpjūčio 26 d. savo jausmingas dainas atliks su dirigento Modesto Pitrėno vadovaujamu kameriniu orkestru. Tą vakarą gamtoje skambės vien gyvai atliekama instrumentinė muzika – prieš Jazzu festivalio lankytojus džiugins ekspresyvioji funko grupė „Saulės Kliošas“ su žaviąja vokaliste Juste Starinskaite. Taip pat laukia ir “The Honkin’ Dudes Brass Band” pasirodymas, kurie pristato save kaip tradicinės gatvės muzikos pasekėjus ir puoselėtojus. Jeigu niekada nebuvote Naująjame Orleane, atėjus į koncertą  pučiamųjų ansamblis pažada teleportą.

Pirmadienį, rugpjūčio 27 dieną, Andrius Mamontovas savo gerbėjų lauks akustiniame solo koncerte. Betarpiškame susitikime klausytojai išgirs populiariausias menininko dainas, visad aktualius ir prasmingus jo tekstus. Prieš A. Mamontovą tą vakarą savo pasirodymus surengs išskirtinį muzikos stilių turintys jaunieji talentai.

Botanikos sode skambės jautrios Ramintos Naujanytės-Bjelle (išgarsėjusios daina „Brolužis“) dainos, taip pat  sceną užims nuotaikinga, originalių dainų sukūrusi grupė „Baltasis Kiras“. Vokalistas Tautvydas Paulius Augustinas plačiajai publikai geriausiai žinomas šelmiškomis dainomis „Lūpytės“ ir „Saulė šviečia“. Tiek Bjelle, tiek „Baltasis kiras“ neabejingi Andriaus Mamontovo kūrybai – abu  dainavo jam skirtame klipe, kuriame draugai muzikantai sveikino menininką 50-ojo jubiliejaus proga.

Botanikos sode festivalio „Garden“ metu veiks “Kalnapilio maisto zona”, kurioje įsikūrusiuose maisto furgonėliuose (angl. foodtruck) bus galima įsigyti dešrainių, picų, olandiškų blynelių, kiniškų patiekalų, kavos, gaiviųjų gėrimų. O kad tėveliai galėtų laisviau mėgautis koncertais – vaikams įrengta pramogų zona, kurioje bus batutai, helio balionai, muilo burbulų dirbtuvėlės, bus galima pasigaminti savo aitvarą „Aitvarų perykloje“, pažaisti ar nusifotografuoti su DINO pramogų parko personažais – dinozauriukais, taip pat pasmaguriauti cukraus vatos arba užsisakyti smagų piešinį ant veido ir tapti mėgstamu personažu arba gyvūnėliu.

Ši vasara buvo tiesiog nuostabi: ilga, šilta, saulėta. Norisi, kad atsisveikimas su ja taip pat būtų puikus ir aš manau, kad „Garden“ festivalyje bus visi svarbiausi dalykai, kad tie du vakarai – rugjūčio 26 ir 27 dienomis – tokie ir būtų“, – sako Valdas Petreikis.

Festivalio BILIETUS PLATINA BILIETAI.LT.
Festivalis Facebook: JAZZU | ANDRIUS MAMONTOVAS.


Žymos:, , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą