Šįvakar – tiesioginė Jurgos pageidavimų koncerto transliacija

Prieš pat karantino pradžią surengusi tiesioginę koncerto „Nebijok“ transliaciją iš tuščios Šv. Kotrynos bažnyčios, Jurga paruošė dar vieną muzikinę staigmeną. Artėjant Šv. Velykoms, dainininkė kartu su pianistu Giedriumi Naku šiandien internetu surengs „Pageidavimų koncertą“, kurio metu atliks žiūrovų pasirinktus kūrinius iš muzikantų paruoštos specialios programos.

Koncertą, kurio transliacija vyks šįvakar 19 valandą, žiūrovai galės tiesiogiai stebėti Jurgos „YouTube“ kanale. Karantinui tęsiantis, dainomis Jurga nori padrąsinti visus nežinioje atsidūrusius žmones bei pristatyti savo „Patreon“ paskyrą, kurioje gerbėjai kviečiami prisidėti prie leidybai ruošiamo dainininkės albumo.

Jurga ir Giedrius Nakas | Pageidavimų koncertas – tiesioginė transliacija:

„Labai mėgstu situacijose be išeities rasti sprendimą – juk karantinas draudžia ne viską! Mūsų pageidavimų vakaras šiandien – tai velykinis koncertas ir palaikymas žmonėms, kurie saugo vieni kitus ir save, bei palinkėjimas būti stipriems“, – koncerto idėją pristato Jurga.

„Su Giedriumi norime dalintis gera energija ir nuraminti vieni kitus. Taip pat nuraminti save, kad muzikos kelias nesibaigia, ir per muziką padrąsinti žmones. Šiandien mus baugina situacija, kurią nelengva suvaldyti, todėl mūsų žiūrovams siūlom atgauti kontrolę – diriguoti koncertui ir patiems pasirinkti dainas“, – šypsosi Jurga.

Koncertas įvyks laikantis visų karantino saugumo reikalavimų Trakuose įkurtuose kūrybos ir sąmoningumo namuose „inTegra House“. Jurga ir Giedrius Nakas koncertuos lauke, juos skirs keliolikos metrų atstumas.

Tai – jau antrasis Jurgos koncertas, kuris vyks be prieš akis matomų žiūrovų. Atšaukus arba perkėlus visus suplanuotus Jurgos pavasario turo koncertus, kovo 15 dieną Jurga internetu transliavo koncertą „Nebijok“ iš tuščios Šv. Kotrynos bažnyčios. Šį pasirodymą jau pažiūrėjo 60 tūkstančių žiūrovų Lietuvoje ir užsienyje.

Jurga | specialus koncertas „Nebijok“ iš Šv. Kotrynos bažnyčios:


Šios dienos „Pageidavimų koncerte“ Jurga atliks 10 dainų iš paruošto keliolikos dainų sąrašo. Žiūrovai galės rinktis iš gerai žinomų Jurgos kūrinių „Nebijok“, „Instrukcija“, „5th Season”, „Tyliai“ ir dainininkės mėgstamų „koverių“, kuriuos Jurga visada norėjo sudainuoti. Tarp jų – keli džiazo standartai, islandų atlikėjos Björk hitas „It‘s Oh So Quiet“, viena kiniška ir viena portugališka daina.

Jurga taip pat atliks kelis naujus kūrinius iš savo būsimo albumo – dainą apie mylimus miestus „Švyturiai“ ir visiškai naują kūrinį „Po kitu dangum“. Planuojama, kad naujasis albumas, prie kurio įrašų dainininkė šiuo metu dirba, pasirodys gegužės pabaigoje.

Praėjusią savaitę Jurga pristatė savo paskyrą svetainėje „Patreon“ (https://www.patreon.com/jurga), kurioje dalinsis naujo albumo kūrybiniu procesu ir naujausiais kūriniais. Klausytojai kviečiami būsimą albumą išleisti kartu, prisidedant prie jo leidybos ir iš anksto užsisakant naujausią įrašą.

Kol laukiame naujo albumo, internetu užsisakant ankstesnių Jurgos įrašų vinilo ir kompaktines plokšteles parduotuvėje buymusic.lt pristatymas paštu į namus visą balandžio mėnesį bus nemokamas.


Parašykite komentarą