Kult.lt ATSINAUJINO!

Kult.lt šiemet paskutinis vienaženklis gimtadienis. Ko padarinyje pribrendo metams kardinalioms permainoms. Kult.lt „mėlynas“ dizainas morališkai paseno, seniai atgyveno savo ir šiaip atsibodo ne tik man, bet spėju ir tau, kuris skaito šį pristatymo tekstą. Tad kas naujo / įdomaus?

Taigi visų prima, neabejoju, jog vieša paslaptis yra ta, kad VšĮ Garsų gelmės (kaip ir kult.lt), į Lietuvą atvežusi Swans, Merzbow ir solinį Michaelą Gira, bei išleidusi dvi vinilo plokšteles (Mano Juodoji Sesuo „Svetimiir IJO „Mano LP) yra to pačio žmogaus, t.y. Martyno Jurkevičiaus (mano) smagūs užsiėmimai.

Tad nuo šiol Kultūrnamis ir Garsų gelmės yra po vienu stogu, t.y. www.kult.lt. Paskrolinkite žemyn ir rasite Garsų gelmių PARDUOTUVĘ bei RENGINIŲ skiltis (NAUJIENŲ paragrafas taipogi bus).

Itin smagiai atnaujintas, seniau besivadinęs, kaip Kultinių renginių kalendorius, o dabar tiesiog VAROM! Kuo smagiai? Tuo, kad jame galima peržiūrėti renginius per interaktyvius filtrus, užvadintus, kaip Koncertai, Festivaliai, Spektakliai, Vakarėliai. Kitaip tariant, kas domina labiausiai – prafiltruoji, patyrinėji ir varai!

Dar vienas smagumas – POP skiltis. Čia kiekvienas turi galimybę pamatyti www.kult.lt portalo statistiką pagal skaitomumą, vėl gi – per filtrus. Kokios publikacijos buvo lankytojams įdomiausios pastarąją savaitę, mėnesį ar metus? Nuo šiol šią statistiką galės regėti kiekvienas, o ne tik redaktorius, pasitelkdamas Google Analytics ar pan. Bei ties kiekviena publikacija nuo šiol galima regėti kiek kartų tekstas buvo perskaitytas.

Žinoma atsinaujino ir logotipas – tai sujungti Kultūrnamio ir Garsų Gelmių inicialai, kur raidė „K“ vaizdiškai išreiškia valiūkišką ir veržlią eleganciją, o „G“ – lakonišką modernumą. Bei, kaip regite, spalvinę puslapio tonaciją padarėme tamsia – viskas vardan to, kad tie, kurie skaitys, tyrinės ar šiaip norės kažką share‘inti kult.lt mobiliaisiais prietaisais – naršymo metu būtų taupoma akumuliatoriaus energija. O ir šiaip šviesios spalvos rėžia akį, gadina regėjimą, ypač, kai naršoma tamsoje.

Tad labai tikiuosi, kaip portalo redaktorius, autorius bei įkūrėjas, jog naujas dizainas, jo koncepcija ir šviežias struktūrinis išpildymas jums paliks gerą įspūdį. O jei turite pasiūlymų ar pastabų – komentuokite!


Parašykite komentarą