„Lapkričio dvidešimtosios orkestro“ naujasis albumas – išrankioms melomanų ausims

 

Jau tampa tradicija, kad vilniečiai „Lapkričio dvidešimtosios orkestras“ (toliau tekste Orkestras) pasitinka pavasarį išleisdami albumą. Šį kartą tai mini albumas (EP) – „Karlos sessions ‘22”. Naujasis EP – melomanams skirtas Orkestro vasaros stovyklos dienoraštis.

 4-asis grupės (mini) albumas sukurtas ir įrašytas Karloso Kastanedos arkiniame sandėlyje-muziejuje, stūksančiame šalia Visagino, kur šviečiant skaisčiai birželio saulei tekstai nugulė į muzikines kompozicijas.

„Anksčiau bodėdavomės didelio skardinio angaro aido ir repetuodavome mažame čia esančiame ofisiuke, tačiau 2021m. vasarą pamėginome pasistatyti stiprintuvus pačiame angare ir maloniai nustebome – angaro aidas šiltas ir malonus! Iš karto tapo aišku, kad turime įrašyti gyvą albumą su angaro aidu, tą ir padarėme 2022 birželį“, – pasakoja grupės solistas Micius.

Albumo įrašas atliktas vienu bandymu įrašant visus instrumentus tik vienu mikrofonu. Nenuostabu, jog toks atlikimas ir įrašas pareikalavo didelio muzikantų susikaupimo ir koncentracijos. Netolimoje ateityje planuojama išleisti ir angaro aido impulsinį atsaką – savotišką aido genetinį kodą, kurį garso inžinieriai galės importuoti į savo programas ir naudoti savo kūryboje.

Albumo daina „Sizifas“ jau pasirodė vasario pabaigoje kaip žiūrovų ir klausytojų dėmesio sulaukęs animacinis klipas, kurio animaciją kūrė jaunoji grafikos dizainerė Dainora Vingytė.

Dar vienas išskirtinis dalykas – mini albume esantis kūrinys „Karlsonas“. Šiek tiek anksčiau jis buvo išleistas dvigubu singlu: lietuvių ir švedų kalbomis. Šiuo kūriniu Orkestras norėjo atšvęsti bendrystę ir nutiesti kultūrinius tiltus nuo Lietuvos tiesiai į Vakarus per Baltijos jūrą. Juk taip smagu su kaimynu bendrauti jo (ar savo paties) kalba ir neturėti kalbos tarpininkės, per kurią prarandama daug reikšmingų prasmių.

Trys iš keturių albumo kompozicijų yra ilgesnės nei 4 minutės, todėl mažai tikėtina, jog radijo stotys leis šias dainas savo eteryje. Tad tikrai verta užsukti į Orkestro gyvus koncertus arba pasiklausyti dainų skaitmeniniuose kanaluose.

Doom’o puslapis užsiverčia, linksmojo pankroko puslapis atsiverčia, – sako būgnininkas Andreika ir jau niūniuoja naująsias Orkestro dainas.

Visą albumą galima išgirsti čia:


Žymos:

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą