M. Jacksonas, E. Dragūnas ir V. Uspaskichas

Ça va? Ktaip tariant, išvertus iš Pr. klb. – ar viskas gerai? Beveik viskas, visada niekas. Ar tuomet kai atsikratai, išsivaduoji nuo materialinių ir fizinių troškimų tampi laimingas? Ar gauni pilnatvę, kai tau nieko nebereikia? Ar laimė yra rehabas? O gal, kaip Dave’ui Gahanui iš Depeche Mode – heroinas buvo tas dalykas, kurį pamilai gyvenime, kaip pirmą dalyką iš tikro visa savo esencija?

“Laimė – tai momentai. Dabar aš esu laimingas, tačiau po 10 min galiu nebebūti laimingas”Zlatanas Ibrahimovichius. “Norėčiau, kad kiekvienas žmogus turėtų daug pinigų ir galimybių daryti ką nori, kad suprastų, kad tai nėra tas faktorius” Jimas Carrey.

O gal laimė yra tiesiog kvailumas? Gal laimė yra būti kaimo valstiečiu? Gal laimė yra kelias, o ne tikslas? Esmė, kad kai vaikas netyčia sudaužo tavo prabangų televizorių, o kai tu paklausi “Laura, ką tu padarei?” – ji atsako – “Tėte, aš tave myliu.” Lygiai taip pat nesupranti kas tiksliai su ta laime, kai tavo geriausio draugo kūdikis yra žvairas, jo žmona tave traukia, kaip ir tu ją, tačiau visi vienbalsiai ir, svarbiausia, nuoširdžiai sutaria, kad tas vaikas yra stebuklas. Meilė egzistuoja.

Meilė yra susijusi su šampanu, likimu ir maldomis. Ji taipogi susijusi su chaosu, darbu ir humoru. Dar meilė yra seksas, magija ir narkotikas. Ketvirtiems meilė trunka ne tris metus, o kokius 74. Dar kiti meilės tiesiog nejaučia. Būna ir tokių, kurie myli ne tik širdimi, bet ir protu, tačiau tuo atveju, kai smegenys jiems yra ne tik esensinė erogeninė zona, bet ir makrokosmo atsipindys. Kur mikrokosmosas nėra lyt. organus nusakantis mato vienetas, o tavo sugebėjimas patylėti.

Ir dar yra Michaelas Jacksonas, Egidijus Dragūnas ir Viktoras Uspaskichas. Vienas miręs, kiti du aktyvūs, visi trys uždirba. Visi trys nusikaltę ir gal tik vienas iš trijų yra laimingas, tik neaišku kuris – ar tas kuris miręs, ar vienas iš tų dviejų gyvų. Bet kokiu atveju, esmė – esi tu ir aš, nes trečias yra miręs ir tą trečią, pagal Nyčę, galime pavadinti Dievu, o kiti du – gėris ir blogis.

“Tavyje kovoja du vilkai – baltas ir juodas. Kurį maitinsi – tas ir nugalės” – Š. Amerikos Čerokių genties indėnų patarlė.


Žymos:

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą