Baltic Balkan su Banda Dzeta „Katapulta“: ir nemokamas EP, ir vinilas, ir vasaros festivaliai

Visada maniau, kad „Baltic Balkan“ tėra didžėjų susivienyjimas, kurie propaguoja Jugoslaviškų kraštų muziką klubinėje kultūroje. Trys vyrai, pasipuošę ūsais, skrybėlėm, auksinėmis grandinėmis ir rankose laikantys degtinės butelius. Ne kartą su varvančia seile žiūrėjau jų renginių nuotraukas ir tiek pat kartų man gėda prisipažint, kad jų diskane dar neteko apsilankyti. Tačiau didelis siurprizas manęs sulaukė šiandien, kuomet Soundcloudas išmetė jų… gabalą. “Tundra tu, jie gi jau senai Vilniuje yra žinomi kaip mjuzikmeikeriai”, – dabar turbūt ne vienas man pasakytų, bet tie, kam ši diena – irgi yra atradimas – šekit:

“Katapulta, katapultaaa..!” Iš ties nuotaikinga, tiesa? Pagrindiniu instrumentu – mikrofonu čia kaip tik ir griežia Baltic Balkan šutvė. Ar tiksliau vienas iš jų – Lencas, kuris dar tada kai buvo toks pat jaunas kaip aš, dainavo ska grupėje. Visi kiti girdimi instrumentai priklauso ansambliui iš Vilniaus pavadinimu „Banda Dzeta“, kurie be to, kad lankosi „Baltic Balkan DJs“ diskotekose, dar ir groja gyvai panašią muziką. Tad suvieniję – šie jauni ir anie pagyvenę žmonės – jėgas gegužės pirmąją (t.y. daugiau nei prieš mėnesį) ir išleido EP „Katapulta“.

Be taip vadinamo „original track“ šiame mini albume, kaip ir priklauso klubinėje kultūroje cirkuliuojantiems veikėjams, taip pat puikuojasi 4 remiksai. Juos sukonstravo lietuvis Boyfriend, bei iš ties spalvinga kompanija iš likusios Europos; italas Ckrono, prancūzas Canalh, vengras DJ SuperStereo ir slovėnas DJ Tito. Bet kas šioje istorijoje dar yra iš ties stulbinamai džiugu, kad be tradiciškai nemokamo skaitmeninio varianto bus šis EP išleistas ir fizinėje laikmenoje. Aha, neatspėjote – vinilinės plokštelės pavidalas tai bus, o ne koks kompaktas!

Ir nors pristatymo koncertai visokiuose „Soulbox“ jau buvo atgroti senai, dar ankstyvą pavasarį, bet „Baltic Balkan“ furijų tiradas šią vasarą išgirst bus galima ne kartą atvirame ore. Jau šį savaitgalį netoli Ukmergės jie atšuoliuos į festą „Degantis Jonas“. Tada kam nepatinka masofkės (turiu omenyje „Tundra“), tie galės balkaniškos muzikos paklausyt Anykščiuose, nišiniame open-air‘e „Sala“, kuris vyks liepos mėnesio pirmąjį savaitgalį. Ir galiausiai tai ko ir kult.lt nepraleis, tai Liepos 13 dieną, Kirtimuose, Romų tabore vėl rengiamame kultiniame feste „Terno Vilna“!


Žymos:, , , , , , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą