“Pinback” naujame albume žada (ne)stebinti

“Pinback” tai indie rock grupė iš San Diego (JAV), susikūrusi prieš beveik 15 metų ir per visą savo egzistavimo laikotarpį išleidusi tik keturis, bet puikius albumus. Savo skambesyje su rocku šie kaliforniečiai maišo folką, reggae, funką, kitus stilius, taip išgaudami itin savitą, labai subtilų ir galima sakyt unikalų skambesį (ta prasme tai nėra dar viena klišių apsėsta indie grupeliūkštė). Ansamblio branduolys nuo pat įkūrimo yra du nariai – Zach Smithas ir Robas Crow, su krūva sesijinių ir kviestinių muzikantų įrašams bei gyviems pasirodymams (kas avangardiškiausia, kaip skelbia jų leiblas „Temporary Residence Ltd.“ – tik vienas narys iš grupės šiuo metu turi vairavimo teises).

Rašau apie šiuos amerikiečius, nes prieš keletą dienų į prekybą buvo paleistas pirmasis singlas iš jų penktojo studijinio albumo pavadinimu „Information Retrieved“ (dažnais įrašais vaikinai gerbėjų nelepina – paskutinį ilgagrojį įrašė dar 2007-tais, t.y. prieš 5 metus). Kaip galima susidaryt įspūdį iš kūrinio „Proceed to Memory” – „Pinback“ naujame darbe mus ir toliau vedžios tais pačiais gerai pramintais savo firminio skambesio takais. Vėl jaukios ir minkštos gitaros, vėl sintetiniai ir duslūs mušamieji, vėl valiūkiškas ir įtaigus vokalas. Bet klausant darbą stebiesi kaip grupė nekisdama daugelį metų, vis dar sugeba nustebinti, nes gabalas skamba ir šviežiai, ir velkančiai, ir įdomiai.

Minėtas albumas „Information Retrieved“ pasirodys jau visai greitai, t.y. Spalio 16 dieną. O iki tol, tiems kas susidomėjo, jų myspace’e galima paklausyt kelis rinktinius gabalus. Ir taip, maispeisas, nes nei Soundcloudo, nei Facebooko jie savo neturi.


Žymos:,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą