Kultūrnamiui / kult.lt sukapsėjo vieneri metai!

Vakar, t.y. 2013-tųjų Vasario 12-tą dieną, lygiai prieš metus, startavo Kultūrnamis / kult.lt. Pirmasis įrašas buvo “Rammstein” vokiškos artilerijos ataka Kauno Žalgirio arenoje. Ir jau su pirmu postu susilaukiau ir daug like’ų, ir kelėtos komentarų, kas buvo absoliučiai netikėta, malonu bei skatintina. Blog’as startavo su intencija, kad turėčiau kur talpinti savo savaitgalinius nuotykius; ar foto ar txt pavidalu. Tačiau su laiku tinklapis išaugo kartais net iki 5 įrašų per savaitę įvairiausiomis temomis, o prie kult.lt prisijungė bemaž pustuzinis nors ir epizodinių, tačiau itin superinių autorių.

Kultūrnamio vizija, misija ir tikslai? Na, jie nekinta – kad ir kaip norime, bet keiksmų vengiame, kad ir kaip mėgstame – sex kultą paliekame kitiems. Kodėl? Nes akivaizdu – kultūrnamiai juk yra sovietinis paveldas, o aukščiau vardintų dalykų Sovietų Sąjungoje juk… galima sakyti visiškai nebuvo. Dėl to, ko gero, visuomenė buvo daug gilesnė, šiltesnė ir vertino kur kas subtilesnius dalykus.

Jei misija paremta gerosios nostalgijos koncepcija, tai tikslas kult.lt būtų vienas – pozityvo siekimas ir geros emocijos suteikimas lankytojui. Tačiau medalis turi dvi puses – koks gi patiekalas be raudonų karčių čili pipirų? Jei būtų tik saldu ir banaliai ar netgi šališkai visada viskas pozityviai pateikta – būtų tiesiog žiauriai neįdomu! Ir neteisinga. Tad tas Kultūrnamio “lengvas kartumas” yra kaip kokie saviti, raiškūs ir labai reikalingi prieskoniai – geras patiekalas juk turi sukelti ne vienpusį jausmą.

Šioje pastraipoje norėčiau paminėti įvairius žinomus superinius žmones, kuriems Kultūrnamis įvykdė savo misiją – suteikė gerų emocijų. Jūs neįsivaizduojat koks man buvo netikėtas malonumas gaut laišką iš “Baltic Balkan” rebiatos, kurie jame nesvietnai dėkojo, kad brūkštelėjau į blogą apie jų leidinį “Katapulta”. Taipogi mane labai nustebino “Silence Family”. Buvau dar visiškas pacukas, buvo pats kutl.lt startas ir “ant bajerio” parašiau Vidžiui dėl akreditacijos į “Silence Family” 3-čią b-day. Maniau, “ai, nu tas elitaz” tai tik pasijuoks ir net nesiteiks bent kažką atrašyt. O kur tau – ir atrašė, ir įrašė, ir svetingai priėmė! Na, ir galiausiai trečia smagiai nuteikusi padėka buvo nuo “Žiemos Ekranų”. Paskaitykite: “Ačiū, kad viską supratai. Kai paskaitai tokius atsiliepimus apie festivalį, pagalvoji, gal ir ne veltui darai dalykus ir gal ne taip blogai pavyksta. sekmės!”

stats kult lt

Šiame jpege matote visą kult.lt statistiką. Na, ir man kaip čiuvakui – vienas džiaugsmas turėt tokį elektoratą. T.y. net 65 % jo yra moteriškos giminės! Vardan kurių ir sukasi pasaulis, ir kurios jį kas be ko išgelbės (bent jau savo ne tik išoriniu, bet ir kas be ko vidiniu grožiu). Toliau bendrai paėmus, viršų akivaizdžiai ima Vilnius, bet tarkim turim ir 3 Brazilus, ir 1 Mozambikietį, ir 1 iš Zimbabvės faną. Zeba, kad tokiose egzotiškose šalyse žmonės supranta Lietuviškai!

Kalbant apie fanus, tai visiems laikintojams ir komentatoriams esu nesvietnai dėkingas, nes jūs gi ir patys žinot, kaip būna malonu, kai darbą įvertina ar nerūpestingas spustelėjimas ant “liukso”, ar brūkštelėti kelti paskatinantys žodžiai. Šiaip nenoriu išskirti kažkurių personažų, kad ir kaip kirba pirštai, bet tai būtų neteisinga kitų atveju – visų kurie yra daugiau mažiau palaikantys ir aktyvūs. Tačiau jūs juk patys žinot ir jaučiat mano padėką!

Tad tiek šventų mišių. Ačiū visiems tiems 500 su virš, kurie iki šiol like’ina Kultūrnamį!


Žymos:, , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą