The Legendary Pink Dots: naujas albumas, turas JAV ir Europa kitamet

“The Legendary Pink Dots” tai anglo-olandiška muzikos grupė, kuri susikūrė 1980 metais. Per virš 30 savo gyvavimo metų jie kepė albumus kaip blynus ir retas kuris buvo prisvilęs. Grupė pasižymi tuo, kad ne tik yra produktyvi, bet ir kuria išliekamąją vertę turinčią muziką. Gi jos garsinis spektras – platus kaip aštuonios pianino oktavos ar devynspalvė dangaus vaivorykštė. Tai gali būt ir industrial, ir post-punk, ir experimental, ir synth-pop, ir noise, tad bendrai paėmus visą šią mišrainę (kad nesusipainiot), galima pavadinti tiesiog avantgardu.

2012-tais išleidusi “The Creature That Tasted Sound” diską grupė kaip jai ir įprasta – nesnaudė ir šiais metais iškepė dar vieną kompaktą pavadinimu “The Gethsemane Option”. Ypatingai ilgai lauktas albumas pasižymi kaip reta didele melancholija, minimalizmu ir industriniais koliažais. Susisiekus su vienu iš grupės idėjinių lyderių Edwardu Qaspelu buvo iškaulyta, kad audiofilai užmiršti irgi nebus – keleto mėnesių bėgyje pasirodys ir vinilinė albumo versija.

Naujojo įrašo pasirodymo proga – naujas koncertinis turas. Rugsėjo ir Spalio mėnesiais LPD turuos Amerikoje, ten surengdama 25 koncertus pradedant San Francisku, baigiant Brooklynu. Užklausus E. Qaspelo apie Europą šis atkirto, kad kol kas jokių konkrečių planų šiame žemyne šiais metais jie neturi. “Tačiau galbūt kitamet!” – taip su optimistine gaidele jis pažadėjo mus aplankyti jei tik kas priims ir pakvies.

Tad na gi, vasaros festivaliai ir kiti prie meno, naudokitės proga ir bookinkit LPD groti kur nors pelkėje ar tarp svirduliuojančių eglių ar teatre. Nes jei jau tokioj skylėj kaip ex “Mulen Ružas” jie sukuria kažką neapsakomai magiško, tai net smagu įsivaizduot kaip “The Legendary Pink Dots” skambėtų po krentančiomis žvaigždėmis nusėtu dangumi. Jei ir ne open-air’e tai kokiam Planetariume.


Žymos:,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą