“Current 93” pavasarį pražys apokaliptine romantika

“Current 93” tai tamsios eklektiškos muzikos projektas iš Didžiosios Britanijos, melomanams žinomas kaip neo (apocalyptic) folk flagamanas. Projektą įkūrė ir vieninteliu jo nariu nuo pat pradžių yra Davidas Tibetas (pase įrašyta – David Michael Bunting), kuriam šią pravardę davė kitas ne ką mažiau garsaus projekto (Psychic TV) lyderis, transseksualas Genesis P-Orridge. “Currnet 93″ yra išleidę apie 30 albumų, begalę singlų, Tibetas dalyvavo ir kitų prjektų veiklose, o be neo folk C93 skamba ir industrial, ir avantgard, ir experimental stiliais, ir dar bala žin kaip.

Prieš pora dienų, t.y. Vasario 8-tą dieną koncertu Londono Union Koplyčioje buvo pristatytas naujasis šio reiškinio albumas itin netrumpu pavadinimu “I Am the Last of All the Field That Fell: A Channel”. Ką jis reiškia turbūt bus galima atkapstyt kada opusas oficialiai pasirodys pardavimuose t.y. Kovo 3-čią (dvi dienos iki 54 Tibeto gimtdadienio). Skaitmeninį variantą galima įsigyt jau dabar, tačiau CD laikmenos (kurią iliustruos Davido autografas) ir vinilinės plokštelės teks melomanams ir kolekcionieriams palaukt iki pavasario.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bhxbDY3DAYs[/youtube]

Iš keletos nutekėjusių dainų viena aišku, kad diske “I Am the Last of All the Field That Fell: A Channel” nebus vietos experimentinėms šyzoms, o laukia tai kas patinka Kultūrnamiui ir moterims – daug lyrikos. Ar verta įsigyt šį albumą? Klausimas iškart su atsakymu: romantikas Nick Cave, lakštingala Antony Hegarty, Lietuvoje buvęs Andrew Lilies, “Coil” buvęs narys Ossian Brown, geriausiu pasaulyje jazz saksafonistu tituluojamas John Zorn… Visi jie dalyvavo albumo įrašuose. Tad, manau, net nereikia šios naujienos gale parašyt “ar laukiat?”


Žymos:,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą