Jurga ir Vidas Šv. Kotrynos bažnyčioje tirpdė širdis

Jurga Šeduikytė…  Vasarinė peteliškė, fatališka vakaro dama, pietums ji skaniai valgyt padaro, o bendrai paėmus turi sukūrus šeimą. Gražią ir mielą. Tai pasimatė koncerte Šventos Kotrynos bažnyčioje, kuris išėjo absoliučiai pranokęs lūkesčius bei privertė sutrupėti išankstines nuostatas. Galima suskaičiuot ant abiejų rankų kiek kartų teko ją klausyt gyvai, tačiau nei vienas pasirodymas taip brutaliai nesudraskė krūtinės, kaip dviejų įsimylėjėlių benefisas meilės dienos proga.

Tie regėti Jurgos pasirodymai yra iš ties kontekstualūs. Pradedant Utenos miesto šventės proga paauglystėje, ar stipriais išstojimais Tamsta klube Vilniuje, ar Lofte vykusiame paskutiniojo “Breaking The Live” albumo pristatymą, baigiant su Romu Rainiu Žemaitės Dramos Teatre. Gi tai kas spragsėjo Šv. Kotrynoje ir lengva nusakyt ir tikrai sunkoka. Nes visas intymusis šou praėjo kaip organiškas, itin stiprus dviejų asmenybių charizmatiškumo proveržis. Prieš savaitę regėti išsivadėję senjorai “Clannad” (kurie beje irgi yra šeima) priverčia pagalvoti apie tą tokį nešvankų palyginimą.

Jurga ir Vidas-25

Buvo daug bajerių, nepagailėjo duetas ir magijos, abudu pasižymėjo kaip talentai ir visiški savo srities profai. Jurgos vokalas jau net nebestebina, nes ir taip viskas su juo puiku ir aišku, o štai Vidą normaliai klausiau / mačiau pirmą kartą. Fantastiškas grojimas pianinu, kai kiekvienas clapo paspaudimas yra išjaustas, sensoriškas ir taiklus. Bei keli pankiški solo iššokimai tiek su gitara, tiek su fortepijonu susižiūrėjo it koks graffiti piešinys praturtinantis charakteringą miesto veidą.

Net neįsipaišo šis koncertas į tokius kanonus kaip “buvo sugroti tas ir anas hitai”, ar “trūko senų gabalų”, ar “artistai nebuvo įsijautę”. Tai buvo jau antras Jurgos ir Vido pasirodymas tą dieną su kokia valandos pertrauka tarp jų, tačiau jautėsi tiek unikalumas, tiek išjaustumas, tiek nuoseklumas. Paklaususi Šeduikytė ar daug žmonių antram koncerte yra iš pirmojo ir nesulauksi nei vieno teigiamo atsakymo, leptelėjo, kad “ai, tai galim grot tais pačiais keturiais akordais”. Gi Bareikis pasakojo kaip įsimylėjėliai susipažino ar jų penkiametis sūnus dalyvavo koncerte Alytuje fotografuodamas publiką pasirodymo metu.

Jurga ir Vidas-17

Tad šis, darganotu oru vykęs performancas, visiškai netikėtai, manau, drąsiai gali pretenduoti į kultiškiausių renginių suvestinę šių metų gale. Nes tiesiog tikrai jaučiasi, kad “I still have last night in my body“, ar taip sakant veiksmas nepraėjo be pėdsakų ant krūtinės. Šiandien, Vasario 15-tą toks pat gėris laukia ir Panevėžio. Puikus būdas pripildyti galūnes šilumos, smegenims gauti serotonino ir galiausiai pasišokti mentališkai, jaukiai sėdint kėdėje.


Žymos:, ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą