“Drevinė pušis” – Utenos avangardistų medis į mistinius potyrius

Audrius Šimkūnas ir Jurgita Žvinklytė tai gilių ir plačių kūrybinių šaknų menininkai nuo gimimo įleidę savo syvus Utenoje. Audrius yra žinomas kaip idėjinis žmogus tokių grupių kaip black metal banda “Zpoan Vtenz”, avantgardinis projektas “SALA”, pagan black metal grupsas “POCCOLUS” ir pan. Gi Jurgitos sfera apima performansą, Fluxus, dailę ir t.t. Abu jie yra contra-mainstreamiški, ieškantys ir klausiantys, bei nestokojantys polėkio.

“Drevinė pušis” tai – bendras menininkų  video / garso darbas kuriame jie savo priemonėmis tyrinėja nematytą Uteną. Narkūnų piliakalnio slėnis, Žydų Senieji kapai, melioracijos suverstų akmenų laukas – šios vietos ne vienam uteniškiui yra gerai žinomos, tačiau “duetui” – ypatingos, mistiškos ir reikšmingos. Instaliacijoje, kuri buvo pristatyta ArtVilnius’13, buvo siekiama įsilieti į tas erdves, su pastangomis jas suprasti, rodoma kaip jose turėtumėme būti, judėti ir atrodyti, kad jaustumėmės organiškai ir savo buvimu jų neerzintumėme.

Į darbą galima gilintis garsiškai, vaizdiškai arba apjungiant pastarąsias paradigmas į viena. Abu kūriniai yra autonomiški, tačiau skirti toms vietoms ar jų inspiruoti. Autoriai primygtinai rekomenduoja darbą žiūrėti aukšta rezoliucija su įjungta kokybiška audio technika (ar ausinėmis, ar kolonėlėmis).


Žymos:, , , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą