Užsienio vasaros festivalių mini gidas (2-tra dalis)

Dar kai kas ypatingo, įdomaus ir vasariško. Visiems kuriems sienos yra tam, kad jas perlipti.

Liepos 10-12 d.
„BILBAO BBK LIVE“
Bilbao, Ispanija

Praeitamet į šį festą buvo nusitaikyta, nes ten grojo „Depeche Mode“, o prieš pora metų dvi paryžietės rekomendavo, kaip būtiną aplankyti. „Fantastiška atmosfera, jūra čia pat ir daug gerų bei gražių žmonių..!“ – taip jos porino. Gi šiemet ten vėl pakankamai linksma, nes kaip headlineriai gros „The Prodigy“, „The Black Keys“ Ir „Franz Ferdinand“. O ir visokių „Pheonix“, „MGMT“, John Talbot yra.

Kaina: 92 svarai.
Kempingas: yra, 4 svarai.
Nuoroda: http://www.bilbaobbklive.com/2014/en/

bilbao-bbk-live

Liepos 10-12 d.
“BAŽANT POHODA FESTIVAL”
Trenčin, Slovakija

Kultūrnamio vasaros festivalių favoritas. Kalnuotoji Slovakija, nerealus line-up’as ir istorinis miestas Trenčinas, šalia kurio ir vyks veiksmas. Be muzikos, šiame festivalyje tiesiog begalybė veiklų; nuo teatro, baleto, modernaus šokio iki poezijos; nuo dizaino parodų, kino filmų peržiūrų iki diskusijų aktualiausiomis nūdienos temomis. “Phodoj” pasirodymus surengs tokie (ne)mirtingieji kaip “Kraftwerk”, Tricky, “Moderat”, “Mogwai”, Mount Kimbie, Mr. Scruff, Chinawoman, Goldfrapp, “Suede” ir dar “Modeselektor” DJ-setą suraitys. Ar dar reikia kažką pridurti?

Kaina: 89 EUR – dabar, 119 EUR – prie durų.
Kempingas: yra, nemokamas.
Nuoroda: http://www.pohodafestival.sk

pohoda

Liepos 11-12 ir 18-20 d.
LATVIJOS FESTIVALIAI: „SUMMER SOUND“ ir „POSITIVUS“
Salacgrivoja ir Liepoja

Jei Lietuva turi tiesiog begalybę itin šarmingų, siautulingų, magiškų ir nišinių festivalių, tai broliai Latviai taikosi į masėms skirtą segmentą ir daro didelio masto festivalius. Juos lanko dešimtys tūkstančių lankytojų, scenų tuose festuose irgi yra daugiau nei trys ir dar gi ant jūros kranto visa tai. Mums gerai žinomas „Positivus“ Liepos antrąjį savaitgalį masina su „Kraftwerkais“, gi visiškai šviežias (nuo 2012-tų organizuojamas) „Summer Sound“ vilioja su ekstravagantiškaisiais „Pet Shop Boys“. O ir Lietuvių ten bus (tarkim „Golden Parazyth“).

Kaina: „SS“ – tik 25 EUR; „Positivus“ – 65 EUR.
Kempingas: „Positivus“ – 8 EUR.
Nuorodos: http://www.summersound.lv/en/ | https://www.positivusfestival.com/lt/

posit

Rugpjūčio 11-18 d.
„SZIGET FESTIVAL“
Obodai sala, Budapeštas, Vengrija

Dar vienas festivalis, kuris kult.lt optiniam taikiklyje yra jau ne vieni metai, o šiemet į jį kaip reikiant rimtai nusitaikyta. Ar gali būti kas geriau už atostogas viename pačių įstabiausių Europos miestų Budapešte, muzikos festivalyje kuris vyks šio miesto centre – Obodai saloje, kuri yra apsupta ne tik įstabios gamtinės floros, bet ir Danube upės grožio. Ir trunka jis ne tradicines 3-4 dienas, o ištisą savaitę. Va čia tai tikras muzikinis kurortas! Kol kas paviešinta 46 % programos ir joje žiba „Placebo“, „Outkast“, „The Prodigy“, Deadmau5, „Darkside“, Bonobo, Mount Kimbie ir… tai tik pagrindinės scenos žvaigždės, o scenų yra kaip ir lankytojų – devynios galybės (praeitamet Szigetą aplankė per 400 tūkst. festivalininkų).

Kaina: iki 209 EUR.
Kempingas: yra, įeina į bilieto kainą. Be to galima išsipirkti namukus, kemperius ir dar galybė opcijų.
Nuoroda: http://www.szigetfestival.com

sziget2


Žymos:, , , , , , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą