Užsienio vasaros festivalių mini gidas: METALAS (4-ta dalis)

Kurie trys, penki ar dešimt sunkiosios muzikos vasaros festivaliai yra įdomiausi – išrinkt tikras sprando skausmas. Taip yra dėl vienos paprastos priežasties, jų – devynios galybės. Visoje Europoje šią vasarą vyksta daugiau nei PENKIASDEŠIMT open-airų, tad tikrai yra kur nuvaro. To pasėkoje šioje apžvalgoje paminėsiu tuos festus, kurie yra ir ne toli, ir įspūdingi, ir labiausiai metalheadų vertinami. HAIL!

Gegužės 31 d.
FORTAROCK FESTIVAL
Goffert parkas, Nijmegenas, Olandija

Tik vienos dienos festivalis – galima būtų liūdnai pradėti apie jį… Bet vos pasigilini ir atvėpsta žabtai. “Iron Maiden”, “Dimmu Borgir”, “Slayer”, “Behemoth”, “Anthrax”, “Carcass” – jaučiat? Stadioniniai monstrai. O ko verta festivalio lokacija – Nijmegenas – seniausias Olandijos miestas, kuris 2005-tais metais šventė savo 2000 metų sukaktį. O ir nusigaut iki jo visai nesudėtinga – nuo Amsterdamo vos pusantros valandos viešuoju transportu (gi iki Olandijos sostinės skraidina AirBaltic už ~600 ltl pirmyn-atgal). Tad ir velniška puota ausims, katarsis archaiško miesto sielai ir akims, o ir šiaip iš darbo išsiprašyt nėra būtinybės.

Bilietai: 80 EUR.
Kempingas: nėra.
Nuoroda: http://www.fortarock.nl/

forta_rock_poster

Bižerlio 20-22 d.
HELLFEST
Clissonas, Prancūzija

Neįmanomas festas. Jei masėms skirto festivalių segmento lyderis yra Glastonbury, jei Gotikinės scenos open-airų flagmanas yra Wave Gotik Treffenas, tai metalas turi HELLFESTą, kuriame surenkamos praktiškai visos įmanomos ir neįmanomos sunkiosios muzikos grupės. Žinoma yra dar Wacken Open Air, yra Graspop, kurie galima sakyt dar didesni, nes turi gilesnes šaknis, bet masyvumu, manau, juos bent šiemet pranoksta. Nuo legendinių “Iron Maiden” iki kultinių “Death”, nuo tėčių numylėtinių “Status Quo” iki avangardnių “Gorgoroth”, nuo sarkofaginių “NILE” iki dar nenumirusių grungerių “Soundgarden”. Trys paros, 6 scenos, tūkstančiai metalistų. Tiesa vietovė tolokai nuo Paryžiaus, šalia Nantes miesto, Prancūzijos vakaruose.

Bilietai: iki 185 EUR.
Kempingas: yra, nemokamas.
Nuoroda: http://www.hellfest.fr/

hellfest2014-tease

Birželio 27-29 d.
TUSKA OPEN AIR
Helsinkis, Suomija

Prieš lygiai 10 metų mano lankytas festivalis paliko vien tik gerus atsiminimus, tad neveltui jis papuola į rekomendacijų sąrašą. Ir ne tik dėl to, nes grupių sąrašas šiemet iš ties žvaigždiškas – kaip headlineriai čia gros “Dimmu Borgir”, “Children Of Bodom”, “Satyricon”, “Emperor”, “Anthrax”, bei visokie Lietuvoje viešėję “Tankard” ir pan. Festivalis vyksta praktiškai Helsinkio centre, parke, tad kempingo čia nerasta, tačiau hostelių ne vienas ir ne du. O kad Suomijos sostinė yra visai čia pat ir geografijos mokytis mokykloje nereikėjo, kad žinotum.

Bilietai: iki 122 EUR.
Kempingas: nėra.
Nuoroda: http://www.tuska-festival.fi/

Tuska-Festival-2014-605x557

Rugojūčio 6-9 d.
BRUTAL ASSAULT
Karinis Josefov Fortas, Jaromeris, Čekija

Šios vasaros metalo festivalių favoritas kult.lt brigadai. Nors ir toli gražu ne toks masyvus (tik su dvejomis scenomis), tačiau lainapo prasme ne ką žemesnis už prieš tai minėtuosius. Ilgus metus svajoti išgirst “My Dying Bride”, jaunystės Dievai “Slayer”, prieš dešimt metų visą pasirodymą pra-crowd-surffinti “Children Of Bodom”, Lietuvoje taip ir neišgirsti “God is an Astronaut”, bei “Satyricon”, “Sodom”, “Katatonia”, “Obituary”, “Venom”, “Six Feet Under”… O kur dar įvairūs nauji atradimai ir šiaip įdomūs negirdėti grupsai. Kelionę iš Lietuvos ir atgal “alkobusu” jau organizuoja vietiniai metalistai – nebrangiai, prabangiai ir linksmai. Tad priežasties ten nevykti kaip ir nėra.

Bilietai: iki 80 EUR.
Kempingas: yra, nemokamas.
Nuoroda: http://brutalassault.cz/en/

Brutal-Assault-2014-605x289


Žymos:, , , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą