STRCamp 2015 artėjant: garsas, vaizdas ir judesys

Šį savaitgalį, liepos 24-26 dienomis, netoli Trakų vyks trečioji muzikos ir meno stovykla STRCAMP. Ypatingu reljefu ir vaizdingumu pasižyminčiame gamtos kampelyje, kur įsikūrusi stovyklavietė „Deimantas“, gaus retro mašinos, šoks būgnų lazdelės, į transą nukels gitaros, keisti instrumentai ir sunkiai nuspėjamos atlikėjų improvizacijos.

strcamp'2014 Foto Neringa Rekasiute

Renginį atidarys kaskart publiką pritrenkiantys Darbo džiaugsmai, o vėliau pagrindinėje scenoje laukiama daug svečių iš užsienio: italų TwoMonkeys, ispanų Tarántulas Pentium, vokiečių Camera bei lenko RNA2 pasirodymo. Šokių salėje tą naktį bus galima pasijusti tarsi Berlyne, o muzika dalinsis ten gyvenantys nuolatiniai STRCAMP dalyviai Oscar der Winzige ir Ondula bei renginio dvasinis vadovas Matas Aerobica.

Šeštadienio dienos programa bus dedikuota keisčiausiems muzikiniams sprendimams. Geriausias lietuvių performeris Benas Šarka stovykloje pademonstruos hipnotizuojančius savo paties kurtus instrumentus, o prancūzai Klimperei & Mme Patate kvies pasiklausyti audioteatro. Vakaro koncertui netrūks energijos ir stilių įvairovės, kurią skleis Berlyno scenos atstovai Chris Imler, Hunllef, Novo Line, prancūzai La STPO ir Diamantes Brutos iš Barselonos.

STRCAMP2014Foto Andrej Vasilenko

Naktį šokių salėje prie DJ pulto stos trys draugų poros: itin kruopščiai savo pasirodymams besiruošiantys Secretthirteen.org žurnalo atstovai Ilius ir S13, svečiai iš Japonijos Chida ir 5ive bei renginio sumanytojai Wojda ir Carol. Sekmadienį bus proga išgirsti Lietuvos-Rusijos projektą Thugs N Goths bei vokiečius boA!, o nepraleisti koncertų stovyklautojams padės kalbanti galva, vardu Shturo.

Stovykloje veiks įvairių pasaulio virtuvių maistą siūlančios kavinės, kasmet atkeliaujantis knygynas Mint Vinetu ir paslaptingiausia renginio erdvė – Cinéxpi Salon. Joje bus rodomi filmai, kuriuose muzika peržengs vaizdų ribas, skambės eksperimentinės muzikos selekcijos, taip pat bus pristatytas startuojantis įvairaus profilio kūrėjams skirtas projektas „Public Domain City“, atveriantis ir naujam gyvenimui prikeliantis dar neregėtas viso pasaulio bibliotekų archyvų iliustracijas.

STRCAMP'2014Foto Andrej Vasilenko

Siluetai danguje, netikėtos šviesos figūros, kabantys namai, televizorių ir knygų sienos ar net Grįžulo ratai – tai raktiniai žodžiai lankytojų akims. Šiais metais meninėje STRCAMP programoje dalyvauja analoginius video sintezatorius montuojantis ir šiuo metu Amsterdame reziduojantis Brian D. McKenna bei būrys lietuvių menininkų: Donatas Jankauskas-Duonis, Žilvinas Landzbergas, Vytautas Viržbickas, Ieva Rojūtė, Marija Repšytė, Laura Marija, Jonas Valonis, Mineo, Andrius Labašauskas, Kęstutis Montvydas, Rytis Urbanskas ir Simona Kačinskaitė. Renginį iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba.

Bilietai renginio vietoje penktadienį kainuos 45 eurus, šeštadienį iki 18 val. – 35 Eur, po 18 val. – 30 Eur, o sekmadienį – 12 Eur.

Visa renginio programa: http://strcamp.org/program

Renginys FB – https://www.facebook.com/events/1808403366052241/

Nuotraukos: Neringos Rekašiūtės ir Andrej Vasilenko


Žymos:, , , , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą