“Nightmares On Wax” Lofte: metalovas Les Nuits ir daug hip-hop’o

Niekad nesupratau didžėjų. Išskyrus kai buvau paauglys (na, čia prieš ~7-10 metų) ir tie ant sienų sumaniai išgraviruoti užrašai „Rave is cool“ man atrode really cool. Ateinu štai į LOFTĄ ir matau kaip ant pjedestalo stovi su vailonkiniu viedru ant galvos, kuris primena sovietinių laikų ornamentikos palikimą, plokšteles bekeitinėjantis ir barzdos plaukuose įklimpęs Thomas Boo. Sunkus darbas. Yač kai reikia 4-5 min downtempo gabalą sucrossfeidint, tad dėl to į pagalbą anas pasikinkė porininką, kurio vardas yra Denisas džk Deneez. Štai toks tas „Nightmares On Wax“ apšildymas.

O šiaip LOFTE nebuvau kokius metus gal? Ir niekaip negalėjau suprasti kodėl. Nes juk tai puikus klubas, kurio valdantysis personalas yra draugiški ir šilti bei nepasikėlę žmonės, o jame vyksta iš ties daug gerų renginių. Tačiau štai atėjęs į „NOW“ koncertą supratau, kad ne kaži ką praradau, kad nesilankiau prieš tai. Priežastis yra mišinyje – hipsterių, snobų ir elitinių Vilniaus pižonų, kurie yra paskendę šalikų lafkėje, šoka ekstazėje glostydami ant akių užkritusius kirpčius, taško kokteilius ir prisimerkę dalina fotografams šypsenas. Kažkaip ne savo kanojoje jaučiausi, buvau šiek tiek pasimetęs.

nightmares-2

Bet grįžkime dabar ant žemės – “Nightmares On Wax”. Neblogas koncertas, bet kas kas, tačiau bisas užkniso kaip reikiant. Kažkoks trankus, nesubtilus ir neskoningas hip-hop show… Norėjosi ankščiau išeiti, tačiau viltis ruseno, kad bus pagerėjimas, kurio publika nesulaukė. Tačiau visi išsitaškė šiaip ar taip. Groove‘as, drive‘as, vibe‘as – visa tai biso metu tiesiog žaižaravo ar netgi virė, kaip karšta kraujo čiurkšlė, bepurškianti iš prapjautos kūno arterijos atviru pjūviu.

Prieš pat bisą gi buvo – na, tas gabalas „Les nuits“ – visų reiverių merginų lopšinė, sekso garso takelis ir pagirių baladė. Tačiau ta baladė, priešingai nei studijiniame įraše buvo gana tranki, tad pasitenkinimo buvo gauta šiek tiek mažiau nei tikėtasi. Dar buvo „Flip Ya Lid“ pašvilpavimai, „I am You“ driftinimai, bet šiaip be tų dviejų šaunių juodaodžių MC ir vokalisto labai trūko kokios mergaitės. Kuri, tarkim, puikiai būtų sudainavusi gabalą „Finer“. Žodžiu, tas PRas, kad „NOW“ atsiveža skolon daugiau muzikantų (t.y. VIENĄ šešėlyje tūnojusį bosistą), ne itin pasimatė / pasijautė koncerte. Chaltūrkė.

nightmares-3

Tad štai taip trumpai drūtai apie vieną iš laukiamiausių koncertų Lofte ir apskritai. Žinau, kad dar teks apsilankyti Lofte, nors su manimi vietoj kult.lt reporterės Grėtės buvęs brolis, kadaise F-1 apžvalgininkas Syd sakė, kad per LOFTAS FEST to hipstah/pižon/elite mišinio buvo kokiu vienu kubu ir kvadratiniu kilometru daugiau. Šiaip ar taip, toks koncertas štai laukia Spalio 30 – Squarepusher gyvas šou. Aš būsiu ten, tu būti ten, visi bus ten. LOFTE.


Žymos:

SUSIJĘ:


2 komentarai:


Parašykite komentarą