Piotras Mamonovas ir “Zvuki Mu”: Šv. Kalėdos iki pat Sausio 22 dienos

Ką dovanoti dovanų Šv. Kalėdų proga? Gali išrinkti praktišką dalyką, bet jis bus be dvasios. Gali įteikti kažką sumaniai simboliško, bet jis jau sekančią dieną gali nugulti kur nors po dulkėmis. Gali nupirkti brangią dovaną, bet ar kaina apsprendžia dovanos vertę? Tos Kalėdos – jos šiltos ir jaukios, bet, tuo pačiu gana nemenkas galvos skausmas renkant Tą Tinkamą Dovaną. Tačiau Kultūrnamis juk yra vieta kur praktikuojamas kultūrizmas sielai ir mes tau siūlome idealią išeitį / dovanos įdėją!

2016 metų Sausio 22 dieną, penktadienį, Vilniaus Šokio Teatre koncertuos Piotras Mamonovas ir grupė  „Zvuki Mu“ –  gyvoji pogrindinės, avangardinės rusų muzikinės scenos ikona, kuri eina paraleliai su tokiais muzikiniais grandais ir rusų kultūrinio paveldo objektais kaip „Kino“, „Nautilus Pompilius“, „Akvarium“ ir kt.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FyCsJAj69sc[/youtube]

„Zvuki Mu“  pasirodymai  yra kur kas daugiau nei tiesiog koncertas. Tai tikrų emocijų kupini performansai, kurių metu negali suprasti, ar atlikėjas iš tiesų taip stipriai pasinėręs į kūrinį, ar tai  tik nepriekaištingai įvaldytas amatas ir išmonė.

Tačiau tie, kas bent kiek girdėję apie Piotrą Mamonovą, žino ir tai, kad vaidinti jis nemoka. Sąlyginai. Nes Piotras ne pavaizduoja, net ne įsikūnija, o išjaučia, išgyvena, tarsi ištraukia personažą iš savęs.  To įrodymas – naujosios kartos rusų filmas „Sala“ („Ostrov“, 2006 m.), įrašytas į kultinių filmų istoriją kartu su A. Žviagincevo, A. Germano ir kitų rusų meistrų kūriniais.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ngtA6cncdSo[/youtube]

Intymioje  „Šokio Teatro“ erdvėje vyksiantis koncertas „Nežiniukas“ įdomus dar ir tuo, jog neaišku, ko iš jo tikėtis. Tiek pirmąkart „Zvuki Mu“ girdėsiantieji, tiek daugelį dainų žodžių atmintinai mokantys fanai, atsidurs toje pačioje nežinomybėje. Į Vilnių Mamonovas  atvyks su atnaujinta „Zvuki Mu“ sudėtimi.  Be to, ne paslaptis, kad ir pats Piotras visiškai pasikeitė lyginant su tuo, koks  buvo prieš dvidešimtį metų. Anuometinis alkoholio mėgėjas ir lėbautojas transformavosi į didžiai dievobaimingą tikintįjį, visiškai atsisakė svaigalų, iš didmiesčio persikėlė asketiškai gyventi į kaimą, vienu momentu net buvo metęs muziką, o ką jau bekalbėti apie „Zvuki Mu“ veiklos puoselėjimą!

Šis renginys bus jei ne geriausias koncertas per visus ateinančius 2016 metus, tai bent metų patirtis – beveik neabejotina! (Kultūrnamis už savo žodžius atsako.) Nereikės net būti daug klausius „Zvuki Mu“, ar labai gerai suprasti rusų kalbą, užteks to, kad širdis trokštų netradicinių, TIKRŲ patirčių. Ne dirbtinumo, ne vaidybos, o to, kas paprastam žmogui sunkiai suvaidinama, o didesniam – lengvai išgyvenama.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8mVBt8iqZ5c[/youtube]

Atskleisim „paslaptį“, kad Kultūrnamis taip jau įnirtingai rekomenduoja šį renginį ne šiaip, o todėl, kad taipogi jo bilietus dovanos savo ypatingiesiems. Tad, siūlom Jums šią patirtį ne dėl kažkokios finansinės naudos, o dėl to, kad ir patys ten būsime! Kartu tikimės susitikti ir su jumis bei jūsų artimiausiais, kuriems padovanosite YPATINGĄ dovaną – Kalėdų dvasią iki pat Sausio 22 dienos.

Bilietus platina bilietai.lt.


Žymos:, ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą