Paskutiniam TUNDRA šokiui sugrįžta Nyderlandų breakcore korifėjus Bong-Ra

Tryliktąjį ir, daugelio liūdesiui, paskutinį kartą rengiamo alternatyvios elektroninės muzikos festivalio TUNDRA organizatoriai jau paskelbė pilną atlikėjų sąrašą ir dieninę festivalio programą.

Muzikinėje programoje – senbuvių ir naujokų draugystė

Tie, kas buvo 2012 m. ir 2013 m. TUNDROJE, puikiai žino, kas yra velniškai išprotėjęs dredų šokis. Nyderlandų breakcore pažiba Jason Kohnen, geriau žinomas kaip Bong-Ra – tikras autoritetas pasauliniu mastu bei pirmas Nyderandų kilmės muzikantas, išleidęs dnb albumą, sugrįžta į TUNDRĄ trečiąjį kartą, šįkart – atsisveikinti.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5erXLStrJpI[/youtube]

Bass scenoje pasirodys ir gan šviežias kaimynų latvių projektas – elektroninės muzikos kvartetas Mirror Network, per pastaruosius metus spėjęs užmegzti daugybę perspektyvių partnerysčių su bendraminčiais iš Latvijos, Estijos, Lietuvos, Rusijos, Vokietijos, Anglijos ir kitur. Jie žinomi kaip audiovizualinės patirties kūrėjai, stipriai pamišę dėl kokybiško garso ir įdomių eksperimentų.

Techno scenoje leisti naktis kvies ne vienas pasauliniu mastu pripažintas atlikėjas. Vieni laukiamiausių – puikiai žinomi anglakalbės techno pasaulio dalies vaikai Tin Man (USA) ir Perc (UK). Tin Man, klausytojus įtraukiantis į svajingą muzikinę kelionę, grįstą kiek melancholiško, tačiau gilaus techno ritmais, atsisveikimo proga surengs net du pasirodymus – dj set ir live. O prieš kelerius metus TUNDROS stogą jau kilnojęs Perc, garsus savo gebėjimu meistriškai manipuliuoti naujais techno garsais bei ilgamete elektroninės muzikos patirtimi, savo pasirodymu festivalyje juos sujungs į naują visumą, padovanodamas muzikos mylėtojams unikalų skambesį, kuriam precedentą rasti būtų sudėtinga.

Psy Trance scenoje pasirodys vienas žinomiausių šio stiliaus atlikėjų pasaulyje – Lucas (UK), atstovaujantis Raja Ram įrašų kampaniją „TIP records“. Pernai įkaitinęs trance muziką dievinančius klausytojus OZORA festivalyje, šiemet TUNDROJE jis žada psy trance šokių erdvės žemės drebėjimą. Gerai pažįstamas ir puikiai vertinamas kiberdelinio psy autoritetas Gotalien savo pasirodymu paskutinėje TUNDROS kelionėje žada išversti savo idėjas į multidimensinius garsus, praplėsti bpm suvokimo ribas ir kurti neištyrinėtą muzikinę patirtį.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ezqhHDSVeLk[/youtube]

Išskirtinės festivalininkų simpatijos nuolat susilaukianti TUNDROS Chillout scena šiais metais galėtų būti pavadinta lėto šokio scena – patyrusią ranką prie jos programos pridėjo Minimal.lt šeima. Jie draugiškai įspėja – pachillinti išsitiesus ant samanų gal ir pavyks, tačiau dažniau net ir šioje ramybės oazėje norėsis šokti. Vieni iš scenos herojų – Echoton ir Tissu – Lietuvoje gros pirmą kartą. Tissu žinomas dėl savo lėto, šilto skambesio techno melodijų, kurias noriai leidžia tokios įrašų kompanijos kaip „Mörk“ ir „Lobster Thetramin“, dažnai sulaukiančios dėmesio iš madas diktuojančio internetinio portalo „Resident Advisor“. Tuo tarpu Echoton – aistrą vinilams ir priklausomybę elektroninei muzikai turintys broliai iš Berlyno – nekantrauja sugroti Lietuvoje ir savo specialų pasirodymą ėmė ruošti likus net keliems mėnesiams iki festivalio.

Dienos programoje – kvapai, skoniai, masažai ir paskaitos

Šių metų festivalio tema – paleidimas – atsispindės ir dienos veiklose, kurios kvies atsipalaiduoti, kurti, mokytis ar tiesiog pasiklausyti tuos, kurie neišeikvojo viso dėmesio bei energijos šėldami naktį.

Čia bus galima apsikirpti, pasipuošti chna tatuiruotėmis, pasigaminti sapnų gaudyklių, įvairiausių aksesuarų, išsiburti, išmokti kavos ir kakavos ruošimo meno ir ritualų, sužinoti apie gydomuosius augalus, pasimėgauti ajurvediniu ar reiki masažu, pasigaminti smilkalų bei išsiaiškinti net ir labiausiai supintų sapnų reikšmes.

TUNDRA Happy End į Varėnos Dainų slėnio salą kviečia jau šį ketvirtadienį, birželio 30 d., ir vyks iki liepos 4 d. Bilietais į paskutinį mitais ir legendomis apipintą TUNDRA traukinį prekiauja Bilietų pasaulis iki birželio 27 d. 23.59 val..


Žymos:, , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą