ZERO III: apie tai kaip šoumenai valstybės valdyme daro šou iš valstybės

2008-aisias Lietuvos seimas pasipildė būriu aktorių, laidų vedėjų ir kitų garsenybių. Tą kartą Arūno Valinsko vedami „šoumenai“ sugebėjo užimti antrąją vietą partijų varžytuvėse, tačiau greitai savo populiarumą išbarstė. 2017 metų pradžioje Arūnas Rudokas, Andrius Bialobžeskis ir kiti gerai pažįstami Lietuvai veidai partijos būstinėje gauna žinią apie prieš pat rinkimus nukritusius reitingus. Veikti reikia greitai.

Tuo pačiu metu ant plauko pakimba ir prokurorės karjera gresiant paviešinti naktinių pasilinksminimų medžiagą. Prie to dar pridėkime žiniasklaidą, kuri pasirengusi bet kam dėl gero eterio ir turime tris desperatiškai besielgiančias filmo puses. Net nebereikia minėti, kad toks siužetas įtraukia akimirksniu, tampa be galo smalsu kaip gi ši visa košė bus išspręsta. O kuo toliau, tuo reikalai tik fabuloje prastėja…

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JhRZORUkpOs[/youtube]

Režisierius Emilis Vėlyvis prieš filmo peržiūrą pats savęs klausė, kuo gi skiriasi Zero pirmoji ir antroji dalis, ir pats sau atsakė – „nežinau“. Abejose dalyse matėme žemo intelekto visuomenės padugnių siekį greitai praturtėti, galbūt su socialinės kritikos potekste. Trečioji dalis ypatinga ne tik tuo, kad veikia visuomenės grietinėlė, tačiau parodoma ir visa nematomų visuomenei uždarų žaidimų sistema.  Tai gilina filmo vertę.

Pagirtinas aktorių darbas, vaidyba nei vienai sekundei neprivertė susimąstyti apie lietuvių aktoriams būdingą, perdėtą teatrališkumą. Galbūt tik vienintelis Vova neįtikino iki galo – per dešimt metų nuo pirmos Zero dalies nepasikeitusio personažo elgesys galėtų būti labiau apmąstytas, neperdaug paskęstant tradiciniuose stereotipuose. Tačiau tai smulkmena nesugadinusi solidaus likusių personažų įgyvendinimo.

Keiksmų ir vulgarybių šitoje dalyje taip pat bus ne ką mažiau, nei praeitose ir tai tik pliusas. Režisierius puikiai žino, kad keiksmai stimuliuoja publiką ir tuo puikiai žongliruoja. Apie ką jūs kalbėtumėte, jei ne jie? Filmas prarastų dalį savo žavesio ir „Zero“ identiteto.

Kimšte prikimštas nūdienos aktualijų siužetas, greitai besivystantys įvykiai, puiki vaidyba ir skandalingos detalės garantuoja filmo sėkmę ir žiūrovų anšlagą. Skubėkite žiūrėti, nes jau greitai visi ir tekalbės apie naująjį „Zero III“! Jau dabar kalba!


Žymos:, ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą