Kino epas “Michael”: kuriama pirma biografinė juosta apie pop karalių Michaelą Jacksoną

 

„Bohemian Rhapsody“ prodiuseris Grahamas Kingas, kino kompanija Lionsgate ir Michaelio Jacksono turto savininkai sukirto rankomis dėl teisių sukurti filmą apie Pop Karaliaus gyvenimą. Juostos scenarijų rašys tris kartus Oskarui nominuotas scenaristas Johnas Loganas. Tai bus pirmasis kino epas apie visą pop karaliaus gyvenimą – neaplenkiant ne tik jo visos įspūdingos muzikinės karjeros, bet ir Michaelo Jacksono kontroversiško bei sudėtingo gyvenimo iki pat mirties 2009 metais.

Jau ankstyvoje vaikystėje M. Jacksonas tapo pasaulinio masto žvaigžde, ko padarinyje, kaip jis pats vėliau pabrėždavo – vaikystės tiesiog neturėjo. Suaugęs M. Jacksonas užkariavo pop muzikos industriją, sumušdamas galybes rekordų, standartus laužančiomis muzikinėmis bei artistinėmis inovacijomis.

Asmeninis atlikėjo gyvenimas nebuvo rožėmis klotas – 1991 metais jam buvo pareikšti kaltinimai seksualine prievarta prieš vaiką Jordaną Chandlerį. Nors nuo teismo atlikėjas išsisuko, bet tokio tipo kaltinimai M. Jacksoną persekiojo ne tik visą gyvenimą, bet ir po mirties, kada buvo sukurtas skandalingasis dokumentinis filmas “Leaving Neverland”.

8 dešimtmetyje, pradėjus kisti M. Jacksono išvaizdai, artistas spaudos buvo plakamas dėl plastinėmis operacijomis koreguojamos išvaizdos (ko padarinyje ji jam suteikė pravardę Wacko Jacko). Viso to finale, jis tapo priklausomas nuo įv. psichotropinių bei nuskausminamųjų vaistų, ko padarinyje, nuo opioidų  tragiškai žuvo 2009 metais savo namuose.

Grahamas Kingas ir Johnas Loganas kartu dirbo Martino Scorsese‘ės režisuotame filme „Aviatorius“ – dar vieno genijaus ir, tuo pačiu, sudėtingo charakterio atvaizdavimo kūrimo procese, kuriame pagr. vaidmenį atliko Leonardo’as Di Caprio. Juostoje pasakojama istorija apie amerikiečių verslininką, lakūną, filantropą, žinomą kaip vieną finansiškai sėkmingiausių pasaulio žmonių Howardą Hughesą, kol jį palaužia germafobinė manija ir kitos psichikos ligos.

J. Loganas Scorsese’s „Aviatoriaus“ ir “Hugo” bei Ridley Scotto „Gladiatoriaus“ scenarijus buvo nominuotas Oskarams. Gi G. Kingas, kuris bus kino epo “Michael” prodiuseris, yra Oskaro laureatas už juostą “Infiltruoti” (M. Scorsese, 2016). Be to jis pelnė Oskaro nominaciją už 2018 m. metų sėkmingiausią kino filmą „Bohemijos Rapsodija“ – dar viena juosta, kuri puikiai atskleidė sudetingą, legendinės muzikinės asmenybės, Freddy Mercury’io gyvenimo portretą.

Michaelo Jacksono mama Katherine Jackson buvo ne paskutinė, kuri suteikė palaiminimą šiam būsimam kino epui: „Nuo tada, kai Michaelas buvo mažas, būdamas „The Jackson 5“ nariu, jis dievino kiną ir jo magiją. Mums, kaip šeimai, yra garbė, kad mūsų gyvenimo istorija atgis didžiajame ekrane.”

„Su Jacksonų šeima susipažinau 1981 m. ir esu nepaprastai sujaudintas fakto, kad turiu galimybę atvaizduoti jų palikimą didžiąjame ekrane. Sėdėdamas Dodger stadione ir stebėdamas Victory turo koncertą, niekada negalėjau pagalvoti, kad po beveik 40 metų gausiu privilegiją dalyvauti kūrybiniame šio, neabejoju, įstabaus kino filmo procese.” – priduria Grahamas Kingas.

„Labai džiaugiuosi, kad Lionsgate’as taps šio epinio filmo dalimi, ir džiaugiuosi galėdamas dirbti su Grahamu Kingu, kuris sėkmingai pasakoja legendines gyvenimo istorijas nuo “Bohemian Rhapsody” iki “Ali”; bei, kartu su Johnu Loganu šis projektas negali būti geresnėse kūrybinėse rankose.” – teigia Lionsgate Motion Picture Group pirmininkas Joe Drake’as.

Michaelas Jacksonas yra daugiausiai įrašų pardavęs visų laikų atlikėjas (parduota virš 400 mln. įrašų visame pasaulyje). 13 Billboard Hot 100 Nr. 1 singlų – tai daugiau nei bet kuris kitas vyrų atlikėjas Hot 100 eroje. Bei M. Jacksonas buvo pirmasis atlikėjas, kuris per penkis skirtingus dešimtmečius pateko į geriausių singlų dešimtuką.

Jo apdovanojimai apima 15 „Grammy“ laimėjimų, 6 „Brit“ apdovanojimus, „Auksinį gaublį“ ir 39 Gineso rekordus, įskaitant visų laikų sėkmingiausio atlikėjo titulą. Jis taip pat buvo indikuotas į Rokenrolo šlovės muziejų (du kartus), vokalinės grupės šlovės muziejų, dainų autorių šlovės muziejų, šokių šlovės muziejų (vienintelis muzikos atlikėjas istorijoje) ir ritmentbliuzo muzikos šlovės muziejų.


Žymos:

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą