Armageddon Descends V: Išsibezdėjusį mitalą elektronika nunešė juodai

Tai ką, pabudom, Kultūrnami? Pagaliau Joris pragydo? Ta prasme, jam varžtai atsisuko ar ką, kad praėjus kone pusantro mėnesio nuo renginio, tas ima ir suraito kokį ten flashbacką. Jis durnas ar ką? Kam čia įdomu bus skaitinėti apie balandžio pabaigoje Vilniuje įvykusi penktąjį „Armageddon Descends“,  kone rimčiausią kasmetinį sostinės sunkiosios muzikos renginį? Ta prasme, vaikyt, visi tą reikalą seniausiai jau pamiršo.

Armagedonas šiais metais paliko mane su dvejopais įspūdžiais, kuriais nebuvo itin didelio noro ir dalintis. Pradėsim tamsia gaida. Liūdniausiai reikalai klostėsi metalo scenoje, į kurią buvo išridentos senos patrankos – o sena patranka, žinia, ne pabūklas – kurios šaudė tuščiomis salvėmis ir suteikė mažai asmeninio džiaugsmo. Geriausiu atveju vidutiniokių sambūris, kuris tiek jaudina, kad nelabai ir noro yra keltis iš patogios vietos, idant nueitum pastypsot, atsidustum ir grįžtum atgalios. Geriau su draugais pabazarint.  Net favoritai BESTIAL RAIDS per pastaruosius penkis metus armagedono metus į sceną žengdami trečiąjį kartą yra jau taip morališkai nudrožti, kad nesinori ypatingai jų ir klausytis.

Nors vienas iš kolegų kultūristų mezga gražiausius epitetus, tačiau ir iš vakaro Saldėsiais karūnuotų MGŁA kamerinio black metal išstojimo irgi nieko pernelyg nesitiki. Nieko jie ir neparodo. Man labai įsiminė vakaro eigoje, baro eilėje belaukiant, nugirstas pokalbis. Vienas iš jo dalyvių varė ataskaitą apie youtubėje peržiūrėtus MGŁA pasirodymų įrašus, kuriuos pranešėjas apibendrino pastebėjimas apie tai, kaip „tvarkingai jie ten groja“.

Žinot, kadaise Gedimino prospekte buvo toks jau pats kiečiausias restoranas ant miesto. Vadinosi „Ponių laimė“. Ir ten stovėjo toksai dar ant svieto nematytas daiktas – automatinis pianinas. Ir skambindavo anas, kiek pamenu, labai tvarkingai. Tai vat, MGŁA taip bleką tvarkingai ir atgrojo.

Žodžiu, slauni ir slabni buvo šių metų „Armageddon descends“ metaliniai pamatai. Aišku nemačiau lietuvaičių ERDVE pasirodymo, gal tada ir bendras įspūdis būtų labiau teigiamas, bet ką dabar galiu teigti, tai nuomonė, kad tik dėka elektroninės įspėjimo sistemos visko velniop nenunešė liūdesio cunamis. Išvertus į žmonių kalbą, bent elektronikos scena šiais metais atstovėjo festivalio garbę.

Žinoma, šiuo metu kone visi girdėti elektroniniai išstojimai yra susilieję į bendrą garso sieną, bet paskiri momentai vis dar gyvi. OORCHACH pasirodymui šarmo ir komiškumo suteikė pasirodymo pradžioje pro tamsintus langus prasprūdę ir susirinkusią liaudį laiminę saulės spinduliai – soundchecko metu viskas dar skendėjo aklinoje tamsoje. O šiaip tai va dešimt su virš metų nuo debiuto, bet OORCHACH vis dar viršuje.

Buvo gera užsimerkus grimzti į tamsą kartu su AM NOT ir TREHA SEKTORI, kol priėjęs apsauginis nepradėjo spardytis per batus ir siūlytis mane palydėti lauk prasikvėpuot grynu oru – dar vienas tarčiokas smiginėja ant akių.

NORDVARGR buvo galinga – ypač garso prasme. Iki pilnos laimės pritruko tik stipresnės auros, įtaigos – kai solistui stovint ant stalo kardinaliai keičiasi tai, kas sklinda iš kolonėlių, o jis su pultu nieko nedarė, iškyla, kad ir gyvai dainuojančių, bet visgi pagal fonogramą žiopčiojančių padarų vaizdas. Taip, tikras ritualas turi griežtą struktūrą, tačiau jis atliekamas čia ir dabar – gyvai.

Galima čia dar vynioti apie atrenovuotus „Kablio“ tualetus, susirinkusį gražų jaunimą ir senimą, kas ką pardavinėjo, koks alus tekėjo, bet tokie tai kontrastai, toks tai ir įspūdis apibendrinantis mano armagedoną – šūdai ir tamsa, o čia pat šviesa; išsibezdėjusi mitalą elektronika nunešė juodai. Aš pirmenybę teikiu kuklesniam, bet tikrai nokautuojančiam ir koncentruotam smūgiui gitarų karalystėje, o ne dideliam gan vidutiniškų pajėgumų kolektyvų skaičiui – man tai tarsi toks pritempinėjimas prie DIDELIO festivalio gaunasi. Bet gi visa tai gan reliatyvu.

Kaip ten bebūtų, net neabejoju, kad apsivienijimas-komanda-asociacija-kontora NEKROKATARSIS priims teisingus sprendimus ir toliau užtikrins, kad juodųjų ožių kasmetinės aukojimo apeigos kiltų į naujus triumfus ir pergales.

Ačiū.

Daugiau foto čia.


Žymos:, ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą