Klubo „Tamsta“ 14-tas gimtadienis: kada emocijos netelpa, kaip ir visi atlikėjai ant scenos

Džiaugiausi, jog yra toks Tamsta klubas. Kuriame kas savaitę gali išgirsti bent po tris pačios geriausios Lietuvoje muzikos koncertus, išvysti galbūt pirmą kartą rimtesnėn scenon žengiančius konkurso „Garažas“ dalyvius, sudalyvauti namus čia visada randančiuose nišiniuose renginiuose, nes čia tiesiog visada smagu sugrįžti. Ir praeitą penktadienį Tamsta klubas atšventė jau net 14 savo gimtadienį!

Holy moly, koks tai buvo gimtadienis! Tikras muzikinis festivalis! Nejučia grįžau į tuos laikus, kai Tamsta dar turėjo savo tikrą festivalį ir Dzūkijos sostinę užplūsdavo besišypsantys geros muzikos mylėtojai, nes  „Tamsta muzika“ visada buvo pirmos klasės muzikinės kelionės garantas. Tai priminė ir nusidriekusi eilė prie įėjimo, ir pilnutėlė klubo salė, ir nuostabiai puiki visų nuotaika, ir ta energija, sklindanti tiek nuo scenos, tiek ir iš žiūrovų, susiliejanti į vieną didelį šventinį džiugesį.

Į tas daugiau nei tris valandas turbūt tilpo didelė dalis to, ką geriausio muzikinio turi Lietuva. Tradicinį muzikinį pasivaikščiojimą į gimtadienio šventę, kviesdami ir nustebusius praeivius, surengė The Honkin’ Dudes Brass Band. Vėliau, akompanuojant išskirtiniam, tik kartą metuose scenoje suvienijančiam vienus geriausių šalies muzikantų, Tamsta Orchestra, į sceną lipo Girmantė, Populiarizuotų stiklų Šaras, Robertas Semeniukas, Samas Bix‘ų.

Dar vėliau Eglė Gadeikytė, Giedrė, Garbanotas, Saulės kliošas, Keymono, Domas Aleksa feat. Nnaji, Baltasis kiras, Dagna, Giedrius Nakas, shishi, Jonas Drėma, Monika Liu, istorijos pamokėlę (bei master class‘ą kaip išsisukti pasiklydus lapuose) surengęs Šventinis Bankuchenas ir, galiausiai, žiūrovines gyvatėles skambiais lotyniškais ritmais užkūrę Los Secretos de Pablo.

Viso vakaro metu skambėjo daug smagių ir, regis, labai nuoširdžių linkėjimų Tamsta klubo chebrai, istorijų ir prisiminimų, padėkų, ir visa tai, o ir neįtikėtinas bei išskirtinis pačių atlikėjų ir muzikantų tarpusavio bendravimas scenoje, leido suvokti, kad Tamsta klubas yra ne tik vieta, kur kažkas atėjo pakoncertuoti. Tai yra didelė, tokia labai daugiavaikė, gal kartais kiek disfunkcinė (taip taip, gimtadienio vedėjau, čia apie Jus), bet nuostabi ir vis gausėjanti muzikinė šeima.

Vilnius yra labai gyvas miestas ir jame visokiausių renginių vyksta tiek, kad net ir labai stengdamasis niekaip visur nespėsi. Tad, atitinkamai, ir konkurencija tarp muzikinių klubų, barų, bei kitų renginius organizuojančių vietų yra didelė. Vieni jų po metų ar kelių veiklos, neatlaikę konkurencijos, užsidaro, jų vietoje randasi kiti. Kai kurie rengia tik vienos ar kitos pakraipos renginius, pritraukdami konkrečią  tikslinę auditoriją. Kiti – tokie mažučiai, kad sutalpina tik saujelę klausytojų.

Gi Tamsta klubas, švęsdamas savąjį, jau net 14-tąjį gimtadienį, ne tik turi savo ryškų veidą, poziciją Vilniaus ir, neabejotinai, Lietuvos kultūriniame žemėlapyje,  bei išsiugdytą nuolatinį lankytoją ir visada melomanams besiūlantys melodingą, bet ne banalų, o dažniausiai šviesų ir visada šviežų, naują ir aktualų garsą.

Tamsta klubas, pradedant jau nuo neaišku kada dirbančio kasininko, iki barmenų ar stilingai įvilktų padavėjų, bei savo meniu racione turintis, kad ir „Lagavulin 16YO“ gurmaniško viskio, bei tokią pačią gurmanišką mini virtuvę, kuri stebina, kad ir kepta duona. Su visu tuo ši vieta yra tapusi tarsi antrais namais ne vienam gyvos, tikros muzikos gerbėjui. Ir neįtikėtina, kad tai tęsiasi jau 14 metų – kelionė laiko, muzikos ir geros nuotaikos mašina, kuri tikrai rodosi dar tik įsibėgėja.

…ko aš ir palinkėsiu gimtadienio proga savo vienai mylimiausių Vilniaus muzikinių vietai. Ačiū ne tik už gimtadienį, kadaise rengtus festivalius (kurie, tikiuosi sugrįž!), bet ir už su niekuo nesupainiojamą dvasią lankant šį bene geriausią ir jaukiausią gyvos muzikos klubą Vilniuje. Kuris rodosi visada yra toks pats, bet vis į jį atėjus, vis patiri kažką naujo.

Pabuvojau rimtoje (linksmoje, greičiua!!!) šeimos šventėje. Ir, kaip senoliai sako – alų, viskį gėriau; sūrio, keptos duonos ir torto riekes ragavau, kojas nutrepsėjau, kartu su visais „Su gimiiiimo dienaaaaa!“ dainavau ir iš visos širdies linkėjau, kad dar daug metų gyvuotumėt, Tamsta!

Nuotr. aut.: Vytautas Dranginis


Žymos:

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą