Gražinos Arlickaitės laiškas: “Scanorama” – įvyks!

Jau beveik du dešimtmečius pirmieji rudens akordai visiems kino mylėtojams primena ir apie artėjantį naują Europos šalių kino forumo “Scanorama” sezoną. Šiemet rudenį pasitinkame girdėdami daug gandų apie tai, kad, galbūt, šiais iššūkių pilnais metais festivalis neįvyks.

Šiuo laišku norime patikinti, kad, nepaisant nieko festivalis tikrai įvyks. Atsižvelgiant į galimus rudens pavojus, nusprendėme šiais metais suglausti renginį ir pradėti jį visuose miestuose vienu metu. Taigi, „Scanorama 2020“ datos yra šios: lapkričio 4-15 Vilniuje, lapkričio 5-15 Kaune, lapkričio 5-11 Klaipėdoje ir lapkričio 5-8 Šiauliuose.

Nusprendėme šį sezoną pasirinkti hibridinę festivalio formą. Festivalio filmų seansai vyks „Forum Cinemas“ tinklo kino teatruose, kino centre „Skalvija“ ir kino teatre „Pasaka“. Ir nepriklausomai nuo to, kokį gyvenimą diktuos pandemijos bangų muša, didžiąją dalį filmų žiūrovams ruošiamės parodyti specialiai tam kuriamoje virtualioje „Scanoramos“ kino platformoje. Mūsų pagrindinis siekis – diegiamomis naujovėmis užtikrinti, kad kokybiškais kino kūriniais žiūrovai galėtų mėgautis be papildomo streso ir saugiai, neeikvodami tam didžiulių pastangų. Nauja platforma „Scanoramos“ filmus šiemet leis pasiekti dar platesniam ratui Lietuvos žiūrovų.

Programa baigta formuoti ir  apimtimi  prilygsta  ramių  ankstesnių  sezonų užmojams. Atvežame filmų iš visų svarbiausių pasaulio kino festivalių, pradedant Berlynu ir Kanais, ir baigiant Venecija ir Torontu. Svarbiausius ir didžiausios salės reikalaujančius filmus tikrai parodysime kuo geriausiomis sąlygomis, tad žiūrovų srautų požiūriu esame nusiteikę optimistiškai.

Dėl Vyriausybės nuleistų salių užpildymo lubų šiemet buvome priversti sumažinti salių ir seansų skaičių. Tačiau programos kokybės požiūriu nesijaučiame dėl to turėję ieškoti kompromisų su savimi.

Greitai startuos ankstesnių metų žiūrovų favoritais tapusių filmų seansai „Scanoramos belaukiant“. Tarptautinės konkursinės trumpametražių filmų programos „Naujasis Baltijos kinas“ nominantai taip pat neužilgo bus paskelbti, susitikimui su žiūrovais intensyviai rengiasi satelitinis „Scanoramos“ renginys – ankstyvojo  kino  festivalis „Pirmoji banga“.

Kad ir kaip būtų keista net mums patiems, jau dabar partneriams ir draugams galime tvirtai pažadėti rudens kino šventę.

Iki artėjančių susitikimų kino salėse ir prie namų kino ekranų!

Scanoramos direktorė ir meno vadovė

Dr. Gražina Arlickaitė


Žymos:,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą