Kultiškiausi 2021-iais: DAINOS (top-10)

 

Covidas uždarė koncertus, tačiau atvėrė muzikantams studijas ir miegamuosius, kur jie kūrė naujus kūrinius. Iš visų tų Covidinių darbų – štai 10 stebuklų. Jūsų dėmesiui – žvilgsnis į 2021 metus per dešimties dainų prizmę.

  1. ST. VINCENT “…AT THE HOLIDAYS PARTY” kada karantinas yra smagios atostogos.

9. LONELY GUEST “UNDER” – šilkinis danų dainininkės Oh Land vokalas ir klasikinis Tricky’io trip-hop’as – derinys, kuris veikia, kaip geriausias trankvilijantas kai norisi viltingos tamsos.

8. SWALLOW THE SUN “ALL HALLOWS’ GRIEVE – dar vienas doom metal klasikų iš suomijos leidinys, kuris, kaip visada, nepalieka abejingu. O ši daina-pasaka kur ir rifai gitarų giliai stveria, ir vokalas dvigubas – moteriškas bei vyriškas, ir be growlų, ko padariny – pasaka ne gabalas.

7. AMON TOBIN “PHAEDRA” – kraut rockas perleistas per elektronines kilpas. O, taip!

6. ALICIA KEYS “BEST OF ME” – praeitais metais albumas “ALICIA”, o šiemet – “KEYS”. Pastarasis – kur kas ramesnis, nei pirmtakas, ką ir atspindi ši, smagiomis pop kilpomis, hipnotiškai liūliuojanti daina.

5. KINGS OF CONVENIENCE  “ROCKY TRAIL” – šitie du bičiukai savo fanes ir fanus kaip reikiant panervino, nes 12 metų neišleido albumo. “Rocky Trail” – man gražiausia jų daina iš naujausiojo ilgagrojo, kuri kiek primena legendinį gabalą “Misread”.

4. DARKSIDE LAWMAKERlabai geras dueto Nicolas Jaar ir Dave Harrington albumas, pavadinimu “Spiral”. “Lawmaker” gi iš jo yra vienas geriausių gabalų. O tų gabalų gerų diske yra ne vienas ir ne du.

3. RADIOHEAD “IF YOU SAY THE WORD” Apsaugok viešpatie, kokia gera daina, kuri buvo užmarinuota net 20 metų! Radiohead superiniu vinilo leidiniu perleido du savo bene geriausius albumus, dadėdami prie jų, keletą prieš tai neišleistų kūrinių, tarp kurių ir Kultiškiausių bronzininkas!

2. NICK CAVE & WARREN ELLIS “HAND OF GOD” šis kūrinys – tarsi psichoanalitiko kablys, kuris iš pasamonės, savo kodais, iškabliuoja tavo kažkokius slaptus malonius ir nelabai dalykus. Kada klausai tiesos žodį ir patiri dvigubą standartą – ir pariniesi ir pasijauti gavęs kažkokią užuojautos dozę.

  1. BARBARA PRAVI “VOILA” .. Čia panašiai, kaip su ta meile iš pirmo žvilgnsio – vieną kartą ir visiems laikams. Nelaimėjo Barbora Eurovizijos, tačiau pripilde meile milijardus širdžių. O ir Lietuvoje koncertuos – tiek Vilniuje, tiek Kaune. Jeigu būtų galima rinktis “Vieną kartą Paryžiuj” ar “Voila” – pasimesčiau.


Žymos:, , , , , , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą