Give In To Me: Michaelas Jacksonas prieš 21 metus ir iki dabar

Pirmą kartą išgirdau King of Pop kuomet draugelis užleido berods “Bad” kasetę kokiais 1992 metais ir pasakė “čia klausyk dainuoja vyras, kuris atrodo kaip boba”. Man kaip 10ties metų vaikui, gimusiam ir užaugusiam USSR tai nuskambėjo itin ekstravagantiškai, bet išgirsti garsai praktiškai iškart pavergė. Vėliau tas draugelis iš manęs pastoviai juokdavosi, kad esu fanas (PS mirtinas fanas) kažkokio tai gomoseksualisto. Taip, tada kažkokios “pedofilijos” mes savo skaisčiais ir pasaulio nesugadintais protais dar ačiū Dievui nesuvokėm.

Kažkada per vakarėlį tėvai su draugais užsileido Maiklo, o aš viską įdėmiomis akimis ir ausimis sekdamas buvau devintam dangui. Kaip koks Jonas krikštytojas įskiepyti tikėjimą Karaliumi stengdavausi net tiems draugeliams, kurie klausė metalo arba repo. Balsuodavau legendiniame M-1 top-40 siūsdamas popierinius laiškus Martynui Starkui, atnešdavau įrašytas kasetes savo muzikos mokyklos mokytojai ir kas be ko laukan per mokyklos pertraukas išnešdavę nešiojamą (!) Panasonix magelį, su bendraminčiais ant viso garso pasileidę imituodavom nenūkarunuotojo šokių judesius.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LJ7qXHjxj_0[/youtube]

Darželio laikų draugė Žaneta buvo netgi įsirengusį taip vadinamą altorių ir gyrėsi, kad iš vieno pažįstamo už sutaupytas vagnorkes nusipirko asmeninius MJ kedus. Sakė, kad kvepia jie Amerika. Su amžiną atilsį klasioku Modestu Vaišnoru praktiškai tobulai mokėjom pastovėt ant pirštų, o technačius Martynas Snieganas pamenu, linksėdamas sakė “nu, Stranger In Moscow tai zeba gabalas…” Kai per Kalėdas keisdavomės dovanomis, ką man klasiokams dovanot klausimų nekildavo – Maiklo Džeksono gavau gal tris kasetes.

Taip, taip žemiau nuotraukoj esu aš (~1995 metai). Radijas grojo (čia per klasės ekskursiją televizijos bokšte) spėkit kokį hitą? Tą, kuriame Slashas pjausto gitara, kurį sukūrė ir prodiusavo pats Maiklas ir mano nuomone ši daina yra viena labiausiai MJ neįvertintų dainų (tik Naujoje Zelandijoje ji tapo numeris vienas). “Give in to Me” buvo išleistas lygiai prieš 21 metus Vasario 15-tą dieną ir buvo net 7-tas singlas iš jo 8-to studijinio albumo “Dangerous”. Pastarasis gali pasigirt “kukliais” 30 milijonų kopijų pasauliniais pardavimais.

mj 12

Kritikų gabalas buvo įvertintas itin palankiai, kurie įvardino “Give in to Me” kaip geriausią Jacko rock dainą. “Rolling Stone” rašė, kad “Give in to Me” flirtuoja, svaigina ir glamonėja, o Maiklo gilus ir prikimęs vokalas puikiai dera su Slasho gitaros raudančiomis soluotėmis”. Klipas dainai buvo nufilmuotas Vokietijoje vos per dvi valandas. Jame dalyvavo krūva išprotėjusių fanų, tuometiniai MJ sceniniai muzikantai, o visos žiežirbos ir MJ kūnu vaikštančios elektros girliandos, buvo sugeneruoti kompiuteriniai spec. efektai.

Ir kaip daugelis turbūt žino, Mykolas prieš keletą metų žemiečiams pasakė sudiev ir iškeliavo pas savo draugelius Jimį, Kurtą, Fredį ir t.t. į rojų. Prisipažinsiu, kad mano asmeninis gedulas ir šokas truko apie du metus, bet kita vertus anoks čia buvo gedulas! Aplink buvo tiek daug meilės, vienybės ir amžinųjų dainų, kad nebuvo kada liūdi! Jis dabar ilsisi ir garantuoju yra laimingas. Pagaliau. O jei ne Rojuje anas tai su savo giminėmis ateiviais kokiam Marse dabar guli deguonies kapsulėje ir per šiaudą siurbčioja nealkoholinį Mojito. 4EVA MICHAEL.


Žymos:, , , , , ,

SUSIJĘ:


2 komentarai:

  1. Aš tik dabar fane patapau, nebuvo galimybės užaugti su Michael tai labai smagu paskaityti tokį tekstą. Once you love Michael there is no way back.

    1. Jėga, Kristina! Pas mane iki šiol ant sienos kaba MJ plakatas, kurį nusipirkau paauglystėje, 1996 metais iš geriausio draugo pusbrolio 🙂


Parašykite komentarą