Nick Cave su „The Bad Seeds“ išleidžia stirpiai lauktą albumą

Nicką Cave’ą ir… kažkokią šaunią gaują šalia jo, mačiau prieš kokius 5 metus gyvai Rygoje, arenoje. Nors ir buvau jo neapsiplunksnavęs greatest hits tipo „gerbėjas“, bet juk patys suprantat – šiam tamsiosios romantikos blyškiaodžiui ir praplikusiam storžieviui, abejingu likt gali nebent koks Egidijus Dragūnas. Tad pamatęs net’e, kad sąjunga Nick Cave ir The Bad Seeds ruošia naują ilgagrojį– smagiai treptelėjau kojele. Jau „Grinderman“ projektas buvo jei ne šedevras, tai tikrai smagus taškalas, o tai kas tada laukia senai gerai chebrai vėl kartu sulindus po vienu stogu?

Paksutinį syk jie buvo susibėgę 2008-tais metais ir įrašė darbą „Dig, Lazarus, Dig!!!” Ir štai po 5 metų išleidžiamas pirmasis naujojo albumo singlas pavadinimu “We No Who U R”. Šis leidinys išėjo vos vakar, o visas naujausias albumas pavadinimu „Push The Sky Away“ lentynas pasieks Vasario 18-tą dieną (čia Jungtinėje Karalystėje). Apie naująjį darbą Cave‘as sau būdingu slapukišku manierizmu lengvai lepteli, kad jis bus bene jautriausias ir melodingiausias iš viso to ką jis ir “The Bad Seeds” yra sukūrę. Beje tai bus jau 16-tas šios sąjungos darbas.

Albumą, jei kam aktualu, prodiusavo Nickas Launay, kuris darbavosi visai neseniai su „Grinderman“, dar seniau su visokiais „INXS“, Kate Bush, „Arcade Fire“ ir t.t. Kaip pamatysite treileryje – albumo įrašinėjimo studija atrodo išties jaukiai, nes tai atokiai ir privačiai įrengta vieta, 19 amžiaus statybos dvare, Prancūzijos pietuose. „Na, jei aš būčiau priverstas įsisprausti į tas šabloniškas metaforas apie albumus kaip rūpestingai gimdomus kūdykius, tai „Push The Sky Away“ yra tarsi Warren Elis vaikas-vaiduoklis inkubatoriuje, kurio širdies dūžiai yra jautrūs ir trapūs semplai panaudoti intymiame albumo įraše.” – lazdavojasi Cave.

Naujas ilgagrojis, kaip žinia, tai automatiškai yra ir koncertai ar turas, kaip sakoma. Deja, bet Europa kol kas yra užmiršta ir bent jau pavasaris yra skirtas Amerikai. Nu ir tegul, dar geriau! “Kultūrnamis“ jau ir taip netveria kailyje, kad vasarą galės pamatyt visokius „Depechus“, Watersus, „Muse” ir t.t. Tai žiūrėk šalia jų karščiausiu metų laiku ir Nick Cave su velnio sėklomis tikėtina, kad laukia. Tad dabar tik belieka tykoti naujojo albumo ir su juo sekančiomis žiniomis apie koncertų datas senoje geroje krizinėje Europoje.


Žymos:, , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą