Martin Virgin: “Išmainiau šeimos relikvija laikytus antikvarinius pinigus į garso kortą, pasigaminau kolonėles iš senų dinamikų ir štai”

Martin Virgin tai didžėjus, prodiuseris, vakarėlių organizatorius, instrumentalistas, kuris muzika užsiima jau pustuzinį metų ar daugiau. Jo disco stiliaus mixas “A Lovers Holiday” buvo bomba tiesiogine to žodžio prasme, po kurios ši muzika įgavo visiškai kitą svorį ir kvėpavimą Lietuvos muzikinėje ar, teisingiau sakant, klubinėje kultūroje. Be to, kad didžėjauja Martynas, kaip minėjau ir prodiusuoja – Gegužės 27 dieną bus išleistas jo EP pavadinimu “Endless Love” D. Britainijos leidykloje “Pole Position Recordings”. Bei gi nedryskime pamiršti “Proper Heat”, kurį sudaro be Skaistuolio dar du pamišėliai dėl muzikos, t.y. Karolis Ramoška ir Saxtone. Na ir galiausiai kadaise visu orkestru buvę “South Express”… Tad pakalbėt tikrai buvo apie ką, prakalbint lengva, o interviu susiraitė nuoširdus, paprastas ir tuo pačiu įdomus ne vien tik merginoms, bet net ir subrendusioms moterims.

Kada ir kaip tu pradėjai didžėjaut? Iš pašaukimo? Iš tuometinės mados, kuomet kas antras buvo didžėjus? Ar tiesiog jautei poreikį dalintis su kitais muzika ir jos vibracijomis?

Nuo vaikystės augau su muzika, pradėjau groti dar pradinės mokyklos diskotekose, vėliau patraukė prie kūrybos, pradėjau nuo “Fastraker” programos. Ją man parodė geras vyresnis kiemo draugas Tadas, tai ir prasidėjo viskas. Išmainiau šeimos relikvija laikytus antikvarinius pinigus į garso kortą, pasigaminau kolonėles iš senų dinamikų ir štai…

Kai pradėjau studijuoti nustojau kurti, pasikeitė gyvenamoji vieta, neturėjau galimybės. Bet sekiau sceną, domėjausi muzika. Atėjo toks metas kai norėjau pasidalinti mane taip velkančia disco, ypač italo disco muzika, kuri stipriai įtakojo tuometinę sceną. Tai kaip ir šviečiamoji veikla. įrašytas miksas “A lovers holiday – sulaukė populiarumo, dar ir dabar daug žmonių mane žino būtent iš jo. Gera išgirsti kad skambant jam patyrė pačius gražiausius jausmus.

Rolas is “Stereo 45” pakvietė groti ir viskas prasidėjo…

Pastaruoju metu lyg ir retokai matau tave; tiek klubuose, tiek kūrybinėje išraiškoje, tiek grojantį. Ar aš klystu ar aš ne ten vaikštau?

Studijoj darbai verda pilnu pajėgumu, dirbu su “Proper Heatais”. Savo solo kūrybai lieka laiko nedaug, man įdomu dirbti drauge su gerais muzikantais. Laukiu ir tų minučių, kada norisi būti studijoj vienam ir parašyti kažką kas veržiasi iš giliau. Vien leisti įrašus tam kad leisti – nėra mano noras. Geriau geras vienas gabalas negu daug vidutinių. Taip pat ir su grojimais, negroju visur kur kviečia – groju kur žinau, kad pats jausiu malonumą, kad publikai galėsiu kažką duoti. Tad praėjusį sezoną turėjome vieną kartą į mėnesį “Love in Slow Motion” klubinę naktį, su “Proper Heat” keletą koncertų ir dar keletą išvykų į užsienį. To man tikrai pakanka, nieko nėra blogiau kai šventė tampa darbu.

Kaip juda jūsų serija “Love in Slow Motion” kurią darot su st. stereo? Ar žadat kažkokių posūkių, perversmų, meilės revoliucijų? (šypt)

Yra visokių minčių ir tikslų. Kitais metais vėl turėsime klubinę naktį su dar įdomesniais vardais. Laida klausoma, kol žmonės klauso. Tol ji ir bus.

Papasakok apie “South Express” projektą. Iš ko jis sulipdytas, su kuo valgomas, kokiam segmentui skirtas. Plius, jei neklystu, vėlgi seniau jūs buvot kur kas aktyvesni. Kas nutiko?

“South Express” branduolys ir gal net jo antras vardas, kurį geriau atpažįsta kas seka elektroninės muzikos scena – Anatolijus Oleinik. Mano senas bičiulis iš Druskininkų laikų, kažkada kartu grojome fleita. Jis yra labai talentingas muzikantas. Malonu visada susitikti ir padirbti su juo. Kūryba tiesiog liejasi natūraliai… Kai jis vėl išsikėlė i Druskininkus projektas sustojo. O buvom subūrę visą 9 muzikantų orkestrą…

Tu tiek kuri, tiek per diskotekas džiugini disco, house ir panašių tonacijų muzika. Kodėl būtent tokie garsai? Šaknys glūdi vaikystėje ar kažkas užvedė ant kellio?

Vaikystė, manau, augau su tokia muzika. ji man artima. Jos klausydamasis atradau daug naujų dalykų. Ji įsirėžusi į mane. Nevengiu namuose klausytis daug visokios muzikos nuo rock, indie iki jazzo.

Kam tu labiau šokiuose groji; panom ar bachuram, ar ir tiem ir tiem. Čia klausimas provokuojantis, nes didžiausi fanai tavo talento yra panyčkos.

Groju visiems vienodai… Kai žmonės įvedi į savotišką transą, matai salės sinchroniją, užmerktas akis, visi viename vaibe, nesvarbu lytis.

Ar laisvalaikiu paklausai true norvegian black metal? arba bent jau kokių “Iron Maiden”?

Sunkios muzikos neklausau.

Kas tau labiau; “Laser Dance” ar “Koto”? Klausiu, nes kai domėjausi moksline fantastika ir skaitydavau jos knygas, fone dažnai sukdavosi šių grupių sci-fi tematikos kasetės.

Abu klausydavau, lygiaverčiai partneriai. Sunku išskirti.

Ką veiksi vasarą? Ar grosi festivaliuose? Ar kaip dauguma Lietuvių emigruosi rinkt braškių?

Bus grojimų tiek “Tamsa Festival”, tiek “Granatos Live”, tiek “Karklė”, tiek Baltarusijoj laukia festivalis.

Kokiu save labiau laikai; intravertu ar ekstravertu? Mėgsti bendrauti su žmonėms ar tą mieliau darai muzikos garsais? O gal tu esi ta vakarėlio siela?

Visaip būna, galiu buti ir vakarėlio siela, galiu buti ir pelytė kamputyje.

Klausimas banalus: kokie tavo ateities planai? Kalbant tiek apie solo karjerą, tiek kartu su “South Express” ir pan.? Ar ruošiesi išleist kokį vinilą ar kol kas kuri tik savo malonumui?

Su “Proper Heat’ais” išleisime antrą albumą, su grupe būtinai dar padirbėsime studijoje ir bus video klipas, tik nežinau kada.. Solo kūryba irgi bus, bet nebėgu niekur, viskas natūraliai. Mėgaujuosi ir neforsuoju. Žinau, kad vieną dieną pasieksiu savo tikslų.

Ar dar užvešit kada A. Robotniką? Tą nenuilstantį senuką genijų.

Nemanau…  Nėra jis didžėjus, kuris grotų man aktualią muziką. Senaisiais laikais – jis buvo kietas, arba prieš dešimt metų kai italo ir disco banga sugrįžo – jis buvo įdomus.. bet dabar nežinau… Groja jis electro, o pats sako, kad italo nemėgsta.

Už ką sirgsi UEFA Čempionų lygos finale?

Nieko nežinau apie futbolą.

Kokią egzotišką šalį svajoji aplankyti šią vasarą?

Keliauju daugiau rudenį ar žiemą, kai čia šalta… Svajoju keliauti į Indiją šią žiemą, o šiaip noriu pamatyti daug ką; tiek Aziją, tiek Australiją, tiek Grenlandiją. Per daug vietų žemėje. O vasaras norisi būti tik Lietuvoje… Miškai, ežerai, jūra…  daržovės ir vaisiai…

BLITZ:

  1. Disco ar House? – disco house.
  2.  sci-fi ar comedy? – comedy.
  3. “Out of Sapce” ar “Voodoo People”? – “Out of Space”.
  4. Pienių vynas ar šokoladinis likeris? – vynas.
  5. Jurga Šeduikytė ar Andrius Mamontovas? – Andrius.
  6. Geras didkepsnis ar egzotiškos salotos? – Salotos.
  7. Vasara ar žiema? – Vasara.
  8. Vinilas ar “Spotify”? – Vinilas.
  9. “Lamborgini” ar “Ferrari”? – Dviratis.
  10. Martin Virgin ar “South Express”? – Kvailas klausimas (šypsosi).

 

 


Žymos:, , , , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą