Užsienio vasaros festivalių mini gidas: GOTIKA (3-čia dalis)

Prieš tai rašytose apžvalgose buvo aptarta kur įdomiausia būtų nuvykti pafestivalinti populiariai. Gi šioje, trečioje straipsnių serijos dalyje dairomės į tamsiąją pusę, ar tiksliau – gotiškus festivalius. Artimoje, rytinėje Europos dalyje, kur palyginus netoli, ne per brangiausia, įdomu ir verta.

Liepos 17-20 d.
CASTLE PARTY
Bolków, Lenkija

Šis festivalis startavo dar 1994 metais pietvakarinėje Lenkijos dalyje (netoli Čekijos-Vokietijos sienų) Grodziec pilyje. Renginys buvo negausus (apie keletas šimtų lankytojų), tačiau jau po trijų metų išaugo iki tokių lygio, jog Grodziek vietovė tapo per ankšta ir veiksmas persikėlė į Bolków. Dabar jį aplanko ne vienas tūkstantis juodvarnių, o šiemet kaip headlineriai gros tokie projektai kaip „And One“, „Moonspell“, mums gerai žinomi „Alcest“ su „Theodor Bastard“ ir dar daug visokių panašių „dievobaimingų“.

Kaina: iki 250 zlotų.
Kempingas: 1 žmogui ir 1 palapinei po 9 zlotus.
Nuoroda: www.castleparty.com

CASTLE-PARTY-2014-logo

Liepos 26-27 d.
AMPHI FESTIVAL (10-TH ANNIVERSARY)
Tanzbrunnen, Kölnas, Vokietija

10-tmetį šiemet švenčiantis „Amphi“ festivalis, kuris bazuojasi nuostabiajame Kölno mieste, kviečia aplankyti su itin stipria programa. „Eisbrecher“, „Front 242“, „Lacrimosa“, „Midge Ure“, „Die Krupps“ ir dar daug kitų masina ne vieną į tamsą pasinėrusį melomaną. 2005-tais per dieną renginį aplankė net 4500 gotų, gi šiemet jų laukiama apie 20 tūkst. – beveik tiek pat kiek didžiausiame, ankstesnėje apžvalgoje aprašytame „Wave Gotik Treffen“.

Kaina: 66 EUR.
Kempingas: nėra, nes nesusitarė su valdžia.
Nuoroda: http://www.amphi-festival.de/

amphi 2014

Rugpjūčio 9-10 d.
MERA LUNA FEST
Hildesheimas, Vokietija

Vokietija ne veltui yra krikštijama kaip Europos pogrindinės kultūros sostine. Joje klesti ir elektronika, ir metalas, ir kas be ko gotika. Du didžiausi pastarosios scenos pasaulio festivaliai vyksta šioje šalyje, tai – „Wave Gotik Treffen“ ir „Mera Luna“. Praeitamet pastarąjį reginį akims ir pobuvį ausims aplankė per 22000 gotų, o tai daugiau nei WGT. Gi šiemet atlikėjų sąrašas kaip niekad žvaigždiškas – headlineriai čia bus satanistas Marilyn Mansonas, industrialistai „And One“, metalistai „Within Temptation“, EBM krikštatėviai „Covenant“ ir galybė kitų legendų.

Kaina: 89 EUR.
Kempingas: yra, gaunamas tik su combi-bilietu.
Nuoroda: http://www.meraluna.de/en/

mera luna


Žymos:, , , , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą