Lietuviškos giesmės #6: SoulSonic, Vilkduja, Ra x Darija Ra, Glasshours, FUME

Pastarųjų dviejų savaičių karščiausi, naujausi ir visokie kitokie “-iausi” Lietuviški kūriniai.

SoulSonic „The Self“

Nuostabus ambientinis, trip-hopinis gabaliukas iš nenuilstančio Evaldo Azbukausko (kuris dar yra žinomas „Girių Dvasios“ dub techno pseudonimu). Kompozicija kažkuo primena Lietuvos kosminio ambient patriarcho – Stallardrone kūrybą, bet tai vien tik pliusas, ne minusas.

Vilkduja „Rudeniniame vasarnamy“

Tai gabalas iš split tipo albumo, kuriame be „Vilkdujos“ dar yra šamanai iš kaimo „Rumunija“, bei solo atlikėjas „OBŠRR“. Verta pažymėti, kad CD buvo išleistas dar praeitamet, Spalio 1-mą dieną, kaina jo 12 eurų ir jį vis dar galima įsigyti per “Vilkduja” bandcampą.

Ra x Darija Ra „Chaosas“

Man nepatinka Lietuviškas hip-hopas, kuris yra įdainuojamas angliškai. (na, jūs, manau, žinot kuriuos projektus turiu omenį). O štai čia viskas gražiai gimtąja kalba, plius aranžuotė ne pagal tipiniu vakarietiškus kanonus ir dar vokalas yra merginos šalia visko, kas gabalui prideda cinamono prieskonį bei dinamiškumo.

Glasshours „Perfection“

O štai čia turim Lietuvių įdainuotą angliškai gabalą. Ir jie yra pusiau iš Londono, pusiau iš Vilniaus. Painu, nūdieniška, bet skamba gražiai. Smagus pop.

Colours of Bubbles „Home“ (FUME remix)

Indie rockerių puikios dainos downtempo remiksas nuo supynėse besisupančio Vilniečio FUME.


Žymos:, , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą