Lietuviškos Giesmės #8: migloJE, AVaspo, Stellardrone, Deeper Upper, Girių Dvasios

Pastarųjų kelėtos savaičių geriausi, žvitria ausim atrinkti, Lietuviškos estradinės muzikos juodieji perlai Jūsų dėmesiui. ‘nJoy!

migloJE „Tuunhel“

Įtraukianti, į lietaus paskandintą betoninę pelkę nukelianti atmosfera. Tačiau pakėlus akis, pamatai milijardus žaižaruojančių žvaigždžių ir suvoki, kad lietus ir tų planetų šviesa nuplauna visas dienos negandas geriau nei… na, bet koks skaniausias alkoholinis gėrimas.

AVaspo „Stokholmo sindromas“

Pagaliau kažkas naujo iš kult.lt vienų mylimiausių Lietuviškųjų atlikėjų „AVaspo“. Kurie neišduoda savęs, t.y. nenustoja stebinti (kas svarbiausia – maloniai), nes skambesys vėl kažkoks kitoks, tačiau kaip visada priverčiantis žiūrėti beklausant į vieną tašką lubose, paskendus meditatyvioje nuotaikoje.

Stellardrone „Breathe In The Light“

Senai girdėtas Stellardrone‘as sugrįžo itin šviežiu muzikinio oro gurkšniu. Šviesiu ir kaip visada eterialiai kosmišku. Belieka tik dabar sulaukt albumo, o gyvai jis matytas buvo vos vieną kartą! LT renginių organizatoriai – kur jūsų akys ir ausys??

Deeper Upper „Unity“

Koks klipas tokia ir daina! Pašėlęs pavasario hitas. Mušamuosiuose girdisi „Muse“ leitmotyvas (turiu omeny gaidų asimiliaciją iš gabalo „Map of Problematique“), dainuojama apie metalistų dviejų pirštų kombinaciją, o priedainis – aidi saulės nutviekstoje palaidoje galvoje. Visu griausmu. Rok šok, šok rok.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5z801SDh5JI&feature=youtu.be[/youtube]

Girių Dvasios „Verkia“

Dub techno meistras Evaldas Azbukauskas iš Mažeikių kepa gabalus vieną po kito. Itin produktyvus kūrėjas. Bet štai šis išsiskiria iš tų visų, bent mano skoniu tuo, kad yra ir gitarikės, ir armonikėlės leitmotyvas, t.y. aliuzija į tai kas „gyva“, o ne grynai mechaniška / sintetiška.


Žymos:, , , , , , , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą