Festivalyje Armageddon Descends – Brighter Death Now, The Dead Creed ir Shibalba

Švedijos industrinės muzikos pionieriai „Brighter Death Now“ patvirtino dalyvavimą kitų metų balandžio mėn. 12-13 d. vyksiančiame ekstremalios muzikos festivalyje „Armageddon Descends“.

Grupę „Brighter Death Now“ 1989 metais įkūrė Roger Karmanik. Atlikėjas yra itin įtakingas elektroninės muzikos scenoje ne vien dėl savo kūrybos, bet ir kaip pagrindinis įrašų kompanijos „Cold Meat Industry“ veidas. Ši leidykla yra išleidusi daugiau nei 200 albumų ir laikoma viena įtakingiausių leidyklų, prisidėjusių prie tamsiosios elektroninės muzikos srovių formavimo.

„Švedai „Brighter Death Now“ jau kurį jau laiką buvo mūsų akiratyje; pirmosios mintys surengti jų pasirodymą festivalyje kilo mūsų organizuoto renginio „Grandis“ metu, kuomet jame koncertavo vieno iš narių projektas „Deutsch Nepal“. Todėl dabar be galo džiaugiamės galėdami Lietuvos publikai atvežti tokios reikšmės atlikėją“, – teigia organizatorių komandos narys Kamil Urbanovič.

Brighter Death Now“ dažnai susilaukia nevienareikšmiškų atsiliepimų dėl savo pasirodymų, kuriuose dominuoja psichodelinės, sadistinės ir kitos negatyvios temos.

Dalyvavimą festivalyje taip pat patvirtino akustinės vidurio rytų muzikos atlikėjas „The Dead Creed“ bei ritualinės meditacinės muzikos grupė „Shibalba“. Abu kolektyvai į Lietuvą atvyksta iš Graikijos.

Grupė „Shibalba“ garsėja kaip kurianti klausytojus į transą įtraukiančius gyvus pasirodymus, kuriuose gausu įvairių netradicinių instrumentų. Jų koncertai apgaubti mistika ir viskas labiau primena maldos ritualą nei įprastą triukšmo muzikos pasirodymą. Siekdama išlaikyti šou išskirtinumą grupė koncertuoja itin retai“, – teigia organizatoriai.

Artimiausiu metu numatoma paskelbti apie išskirtinę meno parodą, kuri vyks festivalio metu. Atlikėjų sąrašas bus pildomas.

Greta eksperimentinės muzikos atlikėjų festivalyje pasirodys jau anksčiau skelbtos grupės: „Bölzer“, „Ulcerate“, „Devouring Star“, „Fides Inversa“, „Lvcifyre“, „Aluk Todolo“, „Budrūs“. Festivalis vyks 2019 metų balandžio 12-13 dienomis Vilniuje, kultūros bare „Kablys“.

Festivalio bilietai prekyboje. Daugiau informacijos – organizatorių internetinėje svetainėje ir feisbuko paskyroje.


Žymos:, , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą