Roger Karmanik (Brighter Death Now): “Tiesiog atsipalaiduokite, mėgaukitės ir švęskite kartu su mumis!”

 

Roger Karmanik, dar žinomas, kaip Brighter Death Now interviu pasipasakojo praktiškai apie viską. Apie tai, kaip kadaise išgyveno didžiulią depresiją su polinkiu į savižudybę, bei kaip su tuo susitvarkė. Atviravo ir apie tai, kad kai ko gailisi iš to periodo, kuomet absoliučiai viską paleido. Tačiau dabar jis gyvena gyvenimą tokį koks jam duotas – su visais iššūkiais ir būdamas tokiu koks yra ir visada buvo. Jam žiema baigėsi ir jis gyvena pavasario laukimu.

Papasakojo, kad jo herojai yra visai ne rašytojai ar muzikantai ar filosofai. Prieš tai duotuose interviu sakęs, kad kuria muziką sau, dabar jis nepaprastai džiaugiasi, kad jo kuriami garsai – įkvepia kitus būti geresniais. Bei, žinoma, papasakojo kokia žinutė slypi sukurtuose The Jacksons ir Michael Jackson dainų koveriuose!

Jau šį šeštadienį Brighter Death Now pasirodys Menų Fabrike Lofte, festivalyje Juodosios Kalėdos Industrial Fest. Nepraleisk!

Sveikas, Roeri. Kaip laikaisi šiomis dienomis? Žiema tau labiau prie širdies ar jau lauki saulėtų dienų?

Pas mane viskas labai gerai, ačiū! Man žiema jau baigėsi, dabar norėčiau pamažu artėjančio pavasario!

Prieš daugiau nei dešimt metų tu patyrei šiokį tokį atkritimą. Baigei savo leidyklos Cold Meat Industry veiklą, nustojai kurti muziką, pakeitei savo gyvenimo būdą ir netgi išsiskyrei su žmona. Ar yra dėl ko tau gailėtis iš to periodo ir kas tave dabar labiausiai motyvuoja?

Tai buvo išgyvenimo iššūkis. Leidausi spirale žemyn su gilia depresija ir mintimis apie savižudybę. Man niekas nebebuvo svarbu. Palikau viską ir vėl pradėjau viską nuo pradžių, bandydamas suprasti ir surasiti kas esu, ko noriu iš gyvenimo, jei ko nors iš vis noriu…

Žinoma, gailiuosi, kad paleidau viską taip negrįžtamai, bet tiesiog tuo metu atrodė, kad nėra niekam jokios alternatyvos. Mano motyvacija dabar yra gyventi čia ir dabar bei būti smalsiam. Smalsiam gyvenimui. Per savo laisvą valią turėti galimybę gyvenimą keisti ir iš naujo jame atrasti save.

Viename interviu užsiminei, kad po atkritimo tapai sodininku, klauseisi įprastų radijo stočių, pradėjai medituoti ir net pakeitei drabužių stilių.

Taip, metus ar daugiau praktikavau visiškai kitokį gyvenimo būdą nei buvau įpratęs… Vėliau supratau, kad mano šaknys glūdi muzikoje, kurią visada mylėjau. Kardinaliai pasikeitęs supratau kad aš esu aš, tad ir liksiu kokiu visada buvau.

Teigei, kad kuri muziką sau, o ne kitiems. Ar tu savo kūryba naikini ar per naikinamąjį krūvi tu kaip tik kuri kažką kituose?

Man mano muzika turi savotišką katarsio efektą, kuris kyla tiesiai iš mano vidiniojo “Aš”. Pastaruoju metu supratau, kad tai taip pat labai svarbu kitiems žmonėms, ir man tai neapsakomai malonu girdėti, kad tai keičia kitų žmonių gyvenimus. Juk tai nuostabu! Dabar suvokiu, kad tame ir yra kūrybos esmė – sukelti kažkokį pokytį. Ne tiek naikinimąjį, kiek valomąjį. Mano požiūriu, naikinimasis efektas turi valomąjį poveikį.

Koks žmogus esi scenoje ir koks esi kasdieniame gyvenime?

Tie du – beveik kaip vienas ir tas pats žmogus. Aš esu toks pats žmogus tik su skirtingomis nuotaikomis. Ir skirtingu požiūriu, kurį padiktuoja skirtingos situacijos, kuriose atsiduriu. Ir visa tai galima įrėminti po vieno žodžiu – savisauga.

Ar turi savo asmeninius herojus, kurie labiausiai įkvėpė ir įkvepia? Rašytojai, šeimos nariai, muzikantai, draugai?

Mano seni artimi draugai yra mano herojai. Bei draugai, kurie visus metus išliko savimi, žmonės, kurie tiki tuo to ką daro. Žmonės, kurie yra stiprūs ir silpni bei nebijo parodyti abiejų pusių. Tie, kurie yra sąžiningi sau ir kitiems.

Kas, tavo nuomone, yra geriausia gyvenime: gimimas, pats gyvenimas ar mirtis?

Tikiu, kad geriausia yra gyventi gyvenimą toks kokį gyveni.

Mane ir kitus spėju, stebina tai, kad atlikai The Jacksons ir Michael Jackson dainų koverius. Kokia žinutė slypėjo už to?

Aš blogas! – tokia buvo žinutė! (šypsosi)

Tavo paskutiniai žodžiai visiems melomanams, kurie bus „Brighter Death Now“ pasirodyme..?

Tiesiog atsipalaiduokite, mėgaukitės ir švęskite kartu su mumis!

BLITZ:

 

  1. Metalas ar pankas? Punk.
  2. Dovanoti ar duoti? Duoti.
  3. Meilė ar seksas? Meilė.
  4. Meditacija ar išsigelbėjimas? Meditacija.
  5. Dievas ar velnias? Nei vienas.
  6. Avokadas ar obuolys? Nei vienas.
  7. Autechre ar Coil? Coil.
  8. Tyla ar triukšmas? Tyla.
  9. Viskis ar alus? Alus.
  10. Koncertuoti ar klausytis? Abu.

Žymos:, ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą