FESTIVASARA 2019: įdomiausių Lietuvos festivalių gidas

Viso planuojame aplankyti 5 festivalius vyksiančius Lietuvoje. Metalas, alternatyva, world music, bardai ir etno – tokių koncepcijų tai bus savaip magiški vyksmai. Kurie, kas be ko, vyks nerealiuose mūsų nuostabaus grožio šalies gamtos kampeliuose. Juk tuo mūsų, lietuviški, festivaliai ir patys geriausi!

Kilkim Žaibu XX | Birželio 21 – 24 | Varniai, Lūksto ežeras

Paskutinius du Kilkim Žaibu kult.lt komanda praleido. Tačiau nieko nuostabaus, nes per du pastaruosius metus, tik vienas vasaros festivalis apskritai buvo aplankytas. Bandome grįžti į ritmą ir kaip gi be KŽ, kuris šiemet yra ne tik jubiliejinis, bet ir visapusiškai turtingiausias, koks apskritai buvo. Be tradicinių black, thrash, death ir pan. metalo, bus ir Lietuviško dark ambiento, ir Hu rock iš Mongolijos stepių, ir šiaurės folk-ambiento iš Švedijos, o kur dar Hellhammer, Legendinės Katedros paskutinė giesmė ir šiaip Luctus, Skyforger, Otava Yo

Bilietai: 52 – 90 Eur.

Devilstone 2019 | Liepos 11 – 14 | Dainuvos slėnis, Anykščiai

Viso būta vos kartą ir tas pirmas kartas buvo… Festivaliui vykstant pirmą kartą! T.y. lygiai prieš 10 metų, kada Dainuvos slėnį drebino Sepultura ir buvo daug, daug metalo. Kaip žinia, niekas nestovi vietoje, tad ir festivalis šis išaugo, perėjęs visas brendimo mutacijas, iš pikto metalinio ežiuko į pačią tikriausią alternatyvos Bestiją. Kurortas, kuriame gali ir pasisupti pagal techno šokius, ir pasikratyti nuo aukščiausio kalibro metalo, ir mąsliai palinguoti nuo visokių post-punk, nu-jazz, psichedelic rock, shoegaze ir pan. garsų. O apie parodas, maistą, vietovę, žmones ir galingiausią sceninį apšvietimą ne tik nuotraukos pasakoja, bet ir laikraščiai skandalingai aprašo.

Bilietai: 25 – 70 Eur.

Gaia Gathering 2019 | Liepos 25 – 28 | Miškuose šalia Druskininkų

Terra incognita – taip galima būtų apibūdinti šį, it kokia Olimpiada, kas du metus vykstantį reiškinį. Skirtingai nei apie kitus čia aprašomus festivalius, apie šį – jokių pletkų nėra, legendos irgi nevaikšto, reklamuotis jiems, kaip kitiems, taipogi nereikia. Totali mistika ir paslaptis. Tad kaip nepraskleisi magiškos skraistės ir nepasinėrsi į tranzo, world music bei saviugdos, rytų filosofijos ir įvairiausių magiškų dalykų pokalbius, vykstančius ir su lektoriais, ir su vyksmo lankytojais prie laužų.

Bilietai: 60 Eur.

Nac. Bardų Festivalis ,,Purpurinis Vakaras” 2019 | Rugpjūčio 15 – 17 | Dainuvos slėnis, Anykščiai

Aplankius tris savaip nurautus festus, su dviem likusiais, bus tas momentas, kada stabdai arklius, demonus ir angelus. Ir po truputį vėl tampi Žmogumi. Purpurinis vakaras – tai festivalis, kuris ne tai, kad niekada nenuvilia savo programa, bet visada sustyguoja per vasarą išsitaškiusias smegenis ir galūnes savo jaukumu, paprastumu, nuoširdumu ir, kas be ko, šiluma. Juoba, kad festivalis kasmet dar ir auga – ne tik Dainuvos slėnyje gali paklausyti bardų, bet ir Anykščių kultūros namuose pažiūrėti specialų filmą (bei sudalyvauti diskusijoje su jo kūrėjais) ar paklausyti pokalbio su kokiu nors iškiliu žmogmi. Reiveri, panke ir metaliste – nebijok bardų (kaip kadaise ir aš). Balzamas gydo, tad atvaryk..!

Bilietai: 21,20 – 31,20 Eur.

 

Saulėtosios Naktys 2019 ~ Žydėjimas | Rugpjūčio 22 – 25 | Sodyba „Saulėtos naktys“, Gataučiai

„Saulėtosios naktys – tai daugiau nei festivalis!” – tokiu šūkiu apibūdina vyksmą organizatoriai, kurį būtina šiemet aplankyti, ir kodėl? Nes nevyksta Mėnuo Juodaragis, su kuriuo jis paprastai kertasi, o įvairių, pačių geriausių ir šilčiausių atsiliepimų, apie šį festivalį – ištisa srauni ir turtinga upė. Tad kult.lt naudojasi proga ir, kaip sakoma, dzin, kad dar nėra žinoma, kokie atlikėjai pasirodys ar šiaip paskaitos bus kokios. Būtina pažymėti, kad čia – neprekiaujama jokiais svaigalais, yra pateikiamas tik organiškas, raw ir pan. maistas, bei viskame, pradedant aplinka, baigiant mąstymu ir laikysena vyrauja ECO idėja. Su įv. sporto rungtimis, unikaliais kūrybos projektais, instaliacijomis, šokiais, kūrybinėmis dirbtuvėmis, filmais, performansais, improvizacijomis… Taigi, kad vos ne povo uodegos pasaka!

Bilietai: 20 Eur.


Žymos:, , , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą