Bad Sector: “Tai bus paskutinis koncertas Lietuvoje, kuriame pasirodysiu, kaip Bad Sector.”

 

Massimo Magrini, dar žinomas kaip Bad Sector, gruodžio 17 d., menų fabrike Loftas surengs pasirodymą industrial muzikos festivalyje “Juodosios Kalėdos Industrial Fest”. Maža to, pasak jo, tai bus greičiausiai paskutinis jo pasirodymas po Bad Sector pseudonimu Vilniuje. Tad tie kas dar dvejoja – verta ar ne verta apsilankyti bene didžiausiame rytų Europoje industrial muzikos feste šiemet – greičiausiai dvejonių tiems bus mažiau.

Su Massimo, kad jį pažinti, pakalbėta įvairiomis temomis. Pavyzdžiui, jam visiškai dzin Italijos futbolo rinktinės reikalai, tačiau iš sporto jam patinka lengvoji atletika. Papasakojo jis, kad Europą nemaloniai nustebinę rinkimų rezultatai Italijoje jam buvo menkas siurprizas. Bei, jis papasakojo kokią muziką klauso, kokios knygos jam padarė didžiausią įtaką, kaip žmogui, bei ko tikėtis melomanui iš jo pasirodymo “Juodosios Kalėdos Industrial Fest” Menų fabrike Loftas, gruodžio 17 dieną.

Prisistatyk. Kur gimei, kaip užaugai, kokią vaikystę turėjai ir svarbiausia – kaip sekasi dabar?!

Gimiau ir augau Toskanoje. Vaikystė nebuvo lengva, nes buvome gana neturtingi, gyvenome kaime, kurį dabar vertinu daug labiau nei tada.

Iš ko kilo sceninis vardas Bad Sector?

Apie 1994 m., kaip ir daugelis kitų muzikantų, naudojau Atari ST kompiuterį su diskelių įrenginiais. Diskeliai nebuvo labai patikimi ir dažnai, kai norėdavau atsidaryti išsaugotą kūrinį – pasirodydavo pranešimas „Bad sector“. Taip sužinodavai, kad kūrinys yra negrįžtamai prarastas.

Kokia esi asmenybė ir kodėl; intravertas ar ekstravertas? Ką dažniausiai mėgsti veikti ir kokia tavo didžiausia aista yra šiuo metu?

Esu užkietėjęs intravertas, nors ir mėgstu leisti vakarus su gerais draugais. Taipogi mėgstu veiklą lauke, pavyzdžiui, bėgimą, pasivažinėjimą motociklu ir pan. Mano pomėgiai dažnai keičiasi, šiuo metu atgavaivinau seną aistrą trumpųjų bangų radijo klausymui.

Bad Sector kūryba ne retai yra persmelka kosmine tematika, tad papasakok to istoriją.

Tiesą sakant, kosmoso tema nagrinėjama “Kosmodrom” ir iš dalies “Unification” albumuose. Kalbant apie Kosmodromą, mane kur kas labiau domino techniniai ir inžineriniai aspektai, susiję su astronautika (raketos, kosmodromai ir pan.), o ne pats „kosminis jausmas”, tačiau suprantu, kad daugelis tose dainose gali jį užčiuopti.

Lietuvoje iškrito 1-asis sniegas. Kaip tave asmeniškai ir kūrybos procesą veikia sezoniniai gamtos pokyčiai? Ar lauki Kalėdų?

Manau, kad kiekvienas sezonas turi savo žavesį. Žiemą, kai šalta, malonu prisiglausti namuose prie židinio ar užeigoje išgerti su draugais. Asmeniškai aš visiškai ignoruoju Kalėdas.

 

Ar tiki į aukštesnį būvį, o gal priešingai – esi racionalistas, t.y. mokslo žmogus?

Turiu techninį ir mokslinį išsilavinimą, tad iš prigimties esu visiškas racionalistas, todėl niekaip negaliu būti tikintysis.

Didžioji dalis Europos buvo sukrėsta po paskutinių rinkimų rezultatų Italijoje. Ką pats manai apie tai?

Mane rinkimai ne itin nustebino, kadangi dauguma italų nėra itin išsilavinę ir mąsto supaprastintai, galvoja tik apie savo ir savo šeimų asmeninius interesus. Išrenkamas tas, kuris siūlo šia prasme naudingas idėjas. Anksčiau mes jau beveik dvidešimt metų turėjome labai panašią vyriausybę, kuriai vadovavo Berlusconi. Italijoje visiškai nėra socialinio supročio ir tai yra didžiausias mūsų žmonių trūkumas.

Ar domiesi sportu? Prieš dvejus metus Italija laimėjo Europos futbolo čempionatą, bet… Jūs nežaidžiate pasaulio čempionate Katare. Esi nusivylęs, ar tai visiškai ne tavo sritis?

Man patinka lengvoji atletika ir kai kurios automobilių sporto šakos, pavyzdžiui, motociklų ralis. Tačiau futbolo visiškai nemėgstu ir man, tiesą sakant, Italijos komanda mažiausiai rūpi.

Kokie žmonės tau padarė didžiausią įtaką kaip asmenybei?

Jei kalbame apie muziką – originalus nebūsiu – tai Kraftwerk, Cabaret Voltaire, Brian Eno ir t.t. Bet klausau ir daug „rimtesnės“ šiuolaikinės muzikos, kaip Edgaras Varese, Luigi Nono ir kt. Skaitau daug mokslinės fantastikos, nors dabar daug mažiau nei anksčiau. Buvau didelis Cyberpunk gerbėjas, taigi be Gibsono, Sterlingo ir kt. panašių autorių knygų – aš niekaip.

Gruodžio 17 d. pasirodysi Black Xmas Industrial Fest Vilniuje. Tai bus ne pirmas tavo kartas Vilniuje. Kokius įspūdžius apie Lietuvą meni ir ko tikiesi dabar?

Vilnius man labai patinka, nes žmonės ten labai draugiški bei, manau, kad Vilnius – puikus miestas gerai gyventi. Tad grįžti – malonu.

Paskutinis klausimas: ko tikėtis melomanui iš Bad Sector pasirodymo Black Xmas Industrial Fest?

Nežinau, ką pasakyti, nes gyvai beveik nebegroju. Tikriausiai tai bus paskutinis koncertas, kurį darysiu Lietuvoje, kaip Bad Sector.

BLITZ:

  1. Espresso ar vynas? Abu.
  2. Pica ar makaronai? Pica.
  3. Roma ar Venecija? Nė vienas iš dviejų.
  4. „Blade Runner“ ar „Stalker“? Abu.
  5. Paolo Sorrentino ar Paolo Pasolini? Nė vienas.
  6. Måneskin ar Ennio Morricone? Nė vienas.
  7. Meilė ar seksas? Abu.
  8. Vaikystė ar branda? Vaikystė.
  9. Diena ar naktis? Abu.
  10. Black Xmasar Šv. Kalėdos? Black Xmas, be kalbų!

Žymos:,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą