„Throbbing Gristle“ besivaidydami ir be a.a. Sleazy išleidžia naują albumą

„Throbbing Gristle“ tai industrial muzikos grupė-legenda, kuri susideda (-ėjo) iš transseksualo, numirėlio ir šiaip poros keistuolių. Savo klajones po tamsiąsias žmogaus pasąmonės puses šie nukvakėliai pradėjo 1975 metais, transfromuodami performancų grupę „COUM Transmissions“ į paminėtą muzikinį kolektyvą. Sukūrė šį ansamblį moterimi esantis vyras Genesis P-Oriddge, Cosey Fanni Tutti, a.a. Peter „Sleazy“ Christopherson ir Chris Carter. Visi jie yra totaliai prie kreivo meno, nes kiekvienas jų turi ne ką mažiau žymių šalutinių ir keistų projektų.

Tarkim prieš 2 metus Tailande miręs P. Christophersonas kažkada su Johnu Balance’u buvo įkūrę industrial muzikos ikona krikštijamą grupę „Coil“. Tas pats Christophersonas, kartu su “TG” nariu Genesis P-Oriddge savo mentalines negalias transliavo per teleką, o jų laida(s) vadinosi „Psychic TV“. Cosey Fanni Tutti ir Chrisas Carteris gi turėjo kiek nuosaikesnį projektą pavadintą jų vardais „Chris and Cosey“. Pastaruosius man, beje, rekomendavo „Sala“ vėliavnešys alas23, kuomet jam pasakiau, kad senieji „Throbbing Gristle“ yra kažkokie ne kokie, o va vėlyvieji – brandūs, konceptualūs, klausosi kokybiškai. Porinau jam, kad prie ankstyvosios “TG” kūrybos aš ko gero nepriaugau, gi šis man atrėžė, kad „tau priaugimas ir negresia“. Nu, ir buk tai man nuo to “skauda”?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4mE1SdBv_oU[/youtube]

Ši grupė pragyvavo du etapus. Pirmasis „Wiki“ metraščiuose įrašytas nuo 1975 iki 1981 metų. Kitas 2004-2010, kuomet gražia mirtimi 2010-tais Tailande mirė Sleazy. Kaip ir priklauso visiems psichams bei šiaip transseksualams, pirmasis projekto egzistavimo periodas buvo paženklintas ne vienu skandalu, jų įrašai trenkdavo psichiką darkančiomis abstrakcijomis, o gyvuose pasirodymuose jie nevengdavo pornografinių elementų. Gėjiškų, deja, žinoma.

Antrame etape, kuomet nariai jau pragyveno savasias, išsireiškime, „psichines jaunystes“ ir negalias pakeitė į kūrybines galias; tiek albumai pasidarė muzikaliai vertingesni, tiek pasirodymai pasidarė koncertais, o ne drabstymaisi šūdais ant scenos ir pan. Tačiau, kaip matote, tai tesėsi neilgai, mat Peteris Christophersonas, žinomas kaip tiesiog Sleazy sugalvojo pasakyti pasauliui „gutbaj“ ir būdamas 55 metų pasimirė Tailande. Turbūt dauguma žino, kad tokiuose projektuose niekad pagrindiniu vaidmeniu nelošia populiarumas, pinigai, blizgesys ir pan. dalykai. Tad aš asmeniškai ypač nustebau, sužinojęs, kad „Throbbing Gristle“ ketina išleisti albumą. „Desertshore / Final Report“ jis vadinas, kas turbūt turima omeny – paskutinis būdas užkalti apdilusį skatiką.

Apie konfliktus dėl „šio paskutinio skatiko“ galima supielyti ir netgi ištisą novelę. Pavyzdžiui P-Orridge’as internete krykštavo: „Desertshore yra neteisėtas! Fanai, boikuotokite jį!!!” Dar šis veikėjas, kažkada buvęs projekto lyderis, preiškė, kad Chris & Cossey albumą leidžia savo nuožiūra, nepasitarę su kitais, beigi nesumokėję pinigų likusiems gyviems grupės nariams (šiuo atveju tas gyvasis tai Genesis P-Orridge). Dar jie ten, kaip ir priklauso undergroundui, visokiuose masėms neprieinamuose soc. tinkluose („Twitter“) kažką balamūtijo, bet cituoti tų bobizmų nėra prasmės, nes albumas, kaip skelbiama tikrai bus, o kas už ką pasiims skatiką mums melomanams juk mažiausiai rūpi, ane?

Kas geros muzikos mylėtojams džiugiausia – albumas bus netgi dvigubas. Viena dalis vadinsis jau minėtu pavadinimu „Desertshore“, o antrasis diskas – „Final Report“. Pirmasis bus reinterpretacija 1970-tųjų projekto „Nico“ to paties pavadinimo albumo, o antrasis – normali autorinė „Throbbing Gristle“ kūryba. Iš ties nežinau, kuris iš šių diskų bus įdomesnis ar muzikaliai vertingesnis, tačiau skelbiama, kad „Final Report“ įrašuose dalyvavo tokios mega žvaigždės kaip Antony Hegarty, Marcas Almondas, Blixa Bergerd„Einstürzende Neubauten“, aktorė Sasha Grey, režisierius Gaspar Noé ir netgi pats Nickas Cave‘as. Iš ties… surinkta visa svajonių komanda praktiškai, tad laukti yra ko, tikrai verta taupyti.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=J8R4uNZIZE4&feature=relmfu[/youtube]

Albumas įvairiais formatais bus išleistas Lapkričio 26 dieną, “Industrial records” leidykloje. Parinkta data ko gero yra neatsitiktina, mat Lapkričio 25-tąją mirė Peteris „Sleazy“ Christophersonas.


Žymos:, , , , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą