Užsienio vasaros festivalių mini gidas (1-ma dalis)

Nors pavasaris atėjo kažkoks šlubuojantis, bet vasara apie save skelbia jau iš anksto – festivaliais. Tad šiame glaustame, dviejų dalių straipsnyje yra apžvelgiamos ne visos devynios galybės lietuviškų festų (nes ir pavargti galima, kol viską aprašysi) bet tai, kas laukia perėjus gimtosios žemės sienas. Užsienio festivaliai, kuriuos būtų įdomiausia aplankyti; kas juose numatoma; kokios kainos laukia; kas gros ir žavės bei kiti naudingi ir pasižymėjimui reikalingi dalykai.

 Gegužės 28–31 d.
„PRIMAVERA SOUND“
Barselona, Ispanija

„Šitas festivalis buvo didžiausias hipsterynas, kokį tik mačiau“   –  taip kažkas išsireiškė feisbuke. Muzikine prasme „Primavera“ apima itin platų spektrą, kuris, paprastai kalbant, yra intelektuali muzika. Tai gali būti ir pop, ir rock, ir, kas be ko, šokių muzika. Kol išvardinčiau visus, kas joje grojo (pavyzdžiui, pankas Aphex Twin, amžiną atilsį Lou Reed, kultiniai „Psychic TV“) nuo 2001-ų metų ir akys apraibtų. Šiemet programa – daugiau nei įspūdinga ir gali patenkinti ne vieno melomano įgeidžius. Tarp beveik 200 atlikėjų, šou surengs „Darkside“, Laurent Garnier, Mogwai”, „Moderat“, „Slowdive“, „Nine Inch Nails” ir kiti tik hipsteriams žinomi noname’iniai žvaigždūnai.

Bilietai: 195 EUR
Kempingas: nėra
Bonusai: su festivalio bilietu galima gauti 30 milijonų nemokamų dainų iš Deezer Premium+
Nuoroda: http://www.primaverasound.com/?lang=en

 primavera-sound-lineup-schedule

Birželio 58
„OPTIMUS PRIMAVERA SOUND“
Porto, Portugalija

Į šį festivalį vykti galima dvejopai. Pagal kult.lt planą tai būtų vakarinės Europos sightseeingas – savaitgalis Barselonoje ir tada iš karto keliaujama į Portugaliją  – savaitgaliui Porto mieste prie vandenyno! Žinoma vykti tik į vieną iš šių dviejų open-air‘ų yra gerai dėl to, kad dauguma jame pasirodysiančių atlikėjų kartojasi. Šio festo koncepcija analogiška Barselonos variantui, t.y. urbanistinė, be palapinių miestelio, bet turi ir vieną gerą skirtumą – šis renginys yra bemaž dvigubai pigesnis.

Bilietai: 105 EUR
Kempingas: nėra
Nuoroda: http://www.optimusprimaverasound.com/?lang=en

 the-national-primavera-2014

Birželio 69
„WAVE GOTIK TREFFEN“
Leipcigas, Vokietija

Didžiausias gotiškos muzikos festivalis pasaulyje. Tačiau be gotikos jame galima išgirsti kur kas daugiau – ir industrial muzikos patriarchus, ir dark ambient kilpų verpėjus, ir neo-folk magijos šamanus, ir EBM ritmo šokdintojus, ir begalę  visokių kitų tamsiųjų rokenrolų. Šiais metais festivalyje laukiama virš 20 000 lankytojų, kurie okupuos mistiška archaika alsuojantį Leipcigo miestą. „Alcest“, „Desiderii Marginis“,  „Land:Fire“, „Sieben“, Sonne Hagal –  tai keli žymūs vardai iš dar nepilno 120 atlikėjų sąrašo, kurie burs juodąja magija Vokietijos pietryčiuose, pačiame pirmame vasaros savaitgalyje.

Bilietai: 99 EUR
Kempingas: yra. Mokestis 25 EUR. Talpa10 tūkst.
Bonusai: su festivalio bilietu bus galima naudotis praktiškai visu Lepicigo viešuoju transportu
Nuoroda:  http://www.wave-gotik-treffen.com/

 WGT 2013 Wave And Gothic Festival In Leipzig

Liepos 36
„ROCK WERCHTER“
Werchter, Belgija

Praeitais metais lankytas open-air’as tapo bene pačiu geriausiu mano lankytu festivaliu. Ir nors šiemet ten vykti neplanuoju, nes norisi įvairovės, bet, kad STIPRIAI kiekvienam rekomenduoju – faktas. Šis festas net keturis kartus buvo apdovanotas „Arthur“ prizu tarptautinės gyvos muzikos konferencijoje, kaip geriausias festivalis pasaulyje. Tad ar dar reikia kažką pridurti? Šiemet ten gros ir „Metallica“, ir „Pearl Jam“, ir „Placebo“, ir Damon Albarn, ir „Moderat“, ir Trentemøller, ir dar daug daug visko.

Bilietai: iki 205 EUR (IŠPARDUOTA!)
Kempingas: yra. 18-25 EUR
Bonusai: su festivalio bilietu nemokamas traukinio bilietas nuo Briuselio ir atgal
Nuoroda: http://www.rockwerchter.be/en/

rw


Žymos:, , , , , , , , , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą