Festivalis „DUŽENOS FEST #3“ Klaipėdoje: kodėl verta vykti?

Dėl net trijų (ir vienos bonusinės!) priežasčių, apie kurias štai trumpai ir aiškiai.

  1. Klaipėda ir jūra.

Orai šiltėja, Klaipėdos senamiestis nors ir mažas, bet dėl to jaukus. O aplediję Baltijos jūros krantai savaime turi žavesio. Bet kur dar visa jūros energetika, romantika ir neaprėpiamumas. Plius Klaipėda dažnam ne vasaros metu yra retas ir sunkiai pasiekiamas taškas, o išgirsti aukščiausios klasės pogrindžio garsų gyvai ir taip save restartuojant nuo Vilniaus – savaime unikali patirtis. Bei nuotykiai, egzotika, erotika.

  1. Festivalis ir pramoga.

Renginys vyks jau trečią kartą ir nusiteikęs tvokstelėti kaip reikiant galingai. Festivalis bumbtels naujai ir moderniai sutvarkytame lofte pavadinimu „No. 74“, kur bus pastatytos dvi scenos, iš kurių viena bus “sunkioji” (metal/rock), o kita – “kreivoji” (industrial/experimental/etc). Sunkiojoje melomanus masins įvairiausio kalibro gitarinė sunkioji muzika, pradedant – stoner instrumental metal (grupė „Gigatron2000“ iš Olandijos), baigiant įvairiausio stiliaus ir kalibro lietuvaičiais, kurie brazdins tokių žanrų skleidžiamus garsus kaip death, thrash, oldschool doom, black, atmospheric progressive ir t.t. metal. (Grupių pavadinimai jūsų dėmesiui: „Stormgrey“, „Phrenetix“, „[,silu:’et]“, „Hellhookah “, „Sisyphean“)

Kita scena Klaipėdą šiurpins rawuotais sunkiaisiais elektroninės muzikos garsais. Pasirodys nors kol kas mažai kam žinomi, bet sparčiai populiarėjantys cabaretiniai pankai „Vilkduja“. Taipogi garso sienas su triukšmais statys „Tiese“, o industrial ambient muziką skleis uteniškis „Skeldos“. Bei vakarą užbaigs didžėjai.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uueSyD05tWM[/youtube]

  1. Autobusas pirmyn ir atgal.

Didžiausias visų atmazas, kurie abejoje varyt ar nevaryt: „OK, jūs juokaujat, kad tokį kelią su mašina važiuočiau dėl undergroundo??“ Tam organizatoriai paruošė atstafkę! Visus patogiai, komūniškai ir linksmai veš autobusas, kuris grįš į Vilnių iš kart po koncerto. Bet perspėju – vietų, kiek žinau liko vos kelios. Ir tie kas labai nori vykti iš Vilniaus ar Kauno ar kitur kur toliau – suskubkite! Ir rezervuokitės paskutines sėdynes linksmojoje galiorkoje. (apie autobusą visa info čia.)

        Bonus priežastis: Gi aš, kadangi dirbu Telšiuose, tai varysiu su autobusu į šį renginį, o po jo už vos 8 eur – ramia galva išsimiegosiu hostelyje. Jei kam aktualu, rašykit PM, duosiu šio nebrangaus hostelio kontaktus. Ir net nebūtinai tiems, kurie iš Vilniaus važiuos su nuosavu transportu, bet nenorės tą pačią dieną grįžti, o ir tiems, kurie vyks iš, tarkim, Šiaulių, Panevėžio ir pan. Nes likti Klaipėdoje – apsimoka. Ten bus proga plačiai spaudoje nušviestą restoraną „Kaštonas“ aplankyti! Tą naktį “Kaštone” gros „Parranda Polar“ – dar viena smagi patirtis!

***

Festivalio bilieto kaina: 11,5 – 16 Eur.
Veiksmo vieta: Loftas „No. 74“, Sandėlių 74, Klaipėda
Data: 2016 02 13, šeštadienis, 18:00.

Plačiau: www.duzenos.lt


Žymos:, , , , , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą