Kodėl EURO2016 Finale aš sirgsiu už C. Ronaldo ir Portugaliją

Taip, Cristiano Ronaldo atsisakė apsikeisti maikėmis su Islandijos žaidėju. Taip, jis pasakė dar ir, kad ši rinktinė nieko nepasieks čempionate. Dar jis turi savo vardinius triusikus. Su jais fotografuojasi, demonstruodamas visam pasauliui savo torsą, po pergalės prieš Barcą. Vos ne visi heiteriai sako, kad per pertraukas Cristiano visą dėmesį skiria ne taktinių trenerių nurodymų išklausymui, o tobulindamasis savo išvaizdą pas gausius grožio specialistus. Taip, jis gana kukliai giriasi, kad yra geriausias pastarojo 20-mečio žaidėjas pasaulyje, užmiršdamas Zidaną, Ronaldo Lima, Pirlo ar, kad ir tą patį Messi. Tad kodėl aš už jį (ir Portugaliją) visgi balelinsiu Finale?

Nes todėl. Kiekvienas kovotojas-nugalėtojas (šiuo atveju – atakuojantis puolėjas) turi turėti stiprų EGO. Taip buvo / yra su visais didžiausiais – ar tai būtų Michaelis Schumacheris, ar tai būtų A.A. Muhammadas Ali, ar tai būtų, kad ir Pele. Jei Schumį mes pažystame puikiai, tai, jei nesate tikri tuo ką sakau – pačekinkit Youtube‘ą – ten pilna video, kuriuose tiek Ali, tiek Pele, tiek kiti didieji sako „I AM THE GREATEST OF ALL TIME!“ Cristiano labai myli save ir savo išvaizdą, sakydamas, kad „I have a lot of haters, couse I am ritch, successful, and good looking“. Bet pradedant bet kokia filosofine kryptimi, baigiant psichoterapija – be meilės sau – tu nieko nepasieksi nei karjeroje, nei šeimoje, nei šiaip gyvenime.

1_184597

Bet, kas geriausia, meilė sau pas jį – toli gražu ne vienpusiška. Apie jo nuolatines labdaras ir aukojimus – ar organizacijos, ar ligoninėms, ar mokykloms, ar šiaip pavieniams asmenims – internete galima rasti begales nuorodų ir informacijos. Tad ne veltui 2015-tais metais jis buvo išrinktas kaip daugiausiai labdarai paaukojęs sportininkas visoje planetoje. Žemiau tekste, trumpai apžvelgsiu didžiausius ir plačiai nuskambėjusius jo labdaros veiksmus.

Ronaldo padėjo surinkti lėšas Ačeho, specialiosios teritorijos Indonezijoje, nukentėjusioje nuo žemės drebėjimo ir Cunamio, atstatymui 2004-taisiais. Taipogi 2008-tais laimėjęs šmeižto bylą prieš britų geltonąją spaudą – gautas lėšas paaukojo Portugalų salyno vystymui, kuriame jis užaugo. Po metų jis paaukojo 150.000 svarų sterlingų ligoninei, kad surinkti lėšų vėžio centrui, kurioje buvo gydoma jo mama.

cristianornol

2012-tais jis sutiko 9-nerių metų Kanarietį, kuris kovojo su stuburo vėžiu ir paaukojo lėšų jo gydymui. Nelaimei, 2013-tais berniuką taip ir palaužė liga, bet tai nenuneigia fakto, kad Cristiano bandė padėti atsitiktiniam žmogui, kurio jis visiškai nepažįsta.

Tais pačiais metais už 1.5 milijono eurų jis pardavė, 2011-tais laimėtą „Auksinį batelį“, kad surinkti lėšas Palestinų vaikų mokyklai Gazos ruože. Jis taipogi dalyvauja FIFA „11 For Health“ organizacijos veikloje, kuri kovoja prieš vaikų priklausomybę nuo narkotikų, ŽIV ir nutukimą.

48B234FF962A06900C0453D8FC69189E

2014-tais jis apmokėjo 10-ties mėnesių amžiaus berniuko neurologinės operacijos išlaidas, kurios kainavo 50.000 svarų, plius 5000 po operacinės priežiūros išlaidas. Nors vaikelio tėvai teprašė iš Ronaldo pasirašytų marškinėlių ir batelių, kad aukcione surinktų pinigų operacijos išlaidoms. Beje, pamenat tą jo „zig-zag“ šukuoseną WC2014 iš kurios eilinį sykį dauguma heiterių tyčiojosi, neva vėl CR7 išsidirbinėja pas grožio specialistus? Dabar, ko gero, visi žino, kad taip Ronaldo pagerbė tą berniuką, išsiskutinėdamas operacijos randą sau ant galvos.

Cristiano taipogi priklauso tokioms labdaros organizacijoms kaip “Aid Still Required”, Cahonas Scotland, Save the Children, UNICEF ir “World Vision”. Jis ne tik joms aukoja milijonus eurų, bet ir aktyviai dalyvauja jų kampanijose, padėdamas surinkti organizacijoms lėšas.

image

CR7 yra vienas iš tų itin retų nūdienos futbolininkų, kuris neturi nei vienos tatuiruotės. Taip yra paprasčiausiai dėl to, kad nuolatos, kaip donoras, duoda kraujo, o kai tai darai dažnai – negali tatuiruotis kūno. Tad ką pasakys dabar tie, kurie teigia, kad Ronaldo tik rūpinasi savo išvaizda ir savimi?

Tad akivaizdu, kodėl aš palaikysiu Portugalus EURO2016 Finale. Dar galima pridėti ir amžinąją konfrontaciją, kuris – Ronaldo ar Messi? Man Ronaldo visada patiko labiau. Nes jis tiesiog yra kur kas charizmatiškesnis, ryškesnis ir įdomesnis. O dar kai Messis gavo du metus lygtinai už gėdingą mokesčių slėpimą… Ką ir bekalbėti apie ano, neva “gero vaikino” moralę. Ypač kai palygini jį su aukščiau aprašyta aktyvia Ronaldo labdaros veikla.


Žymos:, , ,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą