Paulius Malžinskas: „Jeigu moteris, kurią myliu, manęs paklaustų – ką renkuosi – ją ar futbolą, tai atsakymo neturėčiau“

Paulius Malžinskas – tai Žmogus Futbolas. Jo ne tik gyvenimas, aistra ir meilė yra populiariausia pasaulyje sporto šaka, bet ir viso gyvenimo veikla skirta šiam žaidimui. Ir jis kandidatuoja, yra vienas pagrindinių kandidatų, užimti Lietuvos Futbolo Federacijos Prezidento postą.

Pakalbėta buvo trumpai ir aiškiai. „Galima pabandyti, bet su laiku labai sunku“ – atrašė Paulius man, kai pasiteiravau dėl galimybės raštiškam interviu.

Nepaisant to, paporino jis, ką pirmu taikiniu darys, jei tapsi LFF Prezidentu. Kas, pasak jo, yra ne taip su Lietuvos futbolu, bei… Kad savo mylimos komandos Liverpool pergalę Anglų Premier Lygoje jis pažymėjo be jokio šampano.

Kandidatuojate į LFF prezidento postą – papasakokite kodėl. Ar nemanote, kad tai donkichotiška kova su vėjo malūnais?

Viskas turi prasmę. Jeigu nieko nedarysime, tai kas tada? Būti abejingam ir žiūrėti kaip į niekur keliauja futbolas – negaliu.

Jei laimėsite, ko pirmiausiai imsitės?

Jeigu laimėsiu, tai pirmas darbas nugriauti sulūžusį LFF namą, užlyginti žemėmis ir pradėti statyti naują. O tada ateis nauji žmonės ir jie kurs naujus futbolo namus.

Prieš Jus poste buvo Liutauras Varanavičius, Edvinas Eimontas o ir Tomas Danilevičius, paprastai sakant, nėra blogas žmogus, manau. Tačiau viskas galop grįždavo į tą patį. Manote, kad 4 kartas garantuos?

Negaliu vertinti visų tų paminėtų žmonių žmogiškų savybių, o ir neturiu tam teisės.

Ar pats futbolas, jo kontrolės aparatas, apskritai nėra kaip reikiant papuvęs? Kalbu ne tik apie Lietuvą, bet ir UEFA. Manchester City atvejis, kuris nuvylė visą futbolo pasaulį, panaši situacija su PSG, bei Kataro rengiamu Pasaulio Čempionatu. Kitaip tariant – korupcija ant korupcijos. Nebijot?

Vykstatntys pokyčiai FIFA ir UEFA struktūrose tik įrodo, kad ir šiose organizacijose buvo reikalingos permainos.

30 metų atkurtai Lietuvos valstybei. Kas buvo per tą laiką ne taip, kad Lietuvos futbolas yra ten kur yra?

Nuo pat V. Dirmeikio laikų keliaujame ne ta kryptimi. Sakyčiau – be jokios krypties.

Islandai, Danai – pavyzdžių yra, kad nesvarbu yra pinigų kiekis ar šalies populiacijos skaičius, kad pasiekti aukštų rezultatų populiariausioje pasaulyje sporto šakoje. Ar manote, kad reikia kažką kopijuoti, perimti modelius ir pan., kad pasiektume kažką panašaus rezultatų prasme? Ar reikia turėti savo kelią ir jei taip, tai koks jis pagal Jus?

Nebūtina kiekvieną kartą išradinėti dviratį. Geros praktikos pavyzdžių yra daug. Reikia perimti gerąją tokių šalių kaip Islandija ir kitos patirtį, diegti atvirumą ir skaidrius valdymo principus.

Kadaise parašiau straipsnį į kult.lt, kad Lietuvos „pasiekimai“ futbole yra niekaip nesusiję nei su tuo, kokie žaidėjai žaidžia, koks jiems treneris vadovauja, kokia yra LFF valdžia ir galop tai, kaip buvo viskas nuo nepriklausomybės vystoma, o filosofiškai iškėliau BLOGOS KARMOS idėją. Ką Jūs apie tai manote?

Gyvenimas yra filosofija. Kiekvienas vadovaujamės savo vertybėmis ir principais, o galutiniame rezultate visi anksčiau ar vėliau mirsime. Todėl filosofija čia viena – džiaugtis ne rezultatu, o pačia kelione.

Visi, arba bent jau dauguma žino, kad esate Liverpool FC klubo fanas. Klausimas; ar daug išgėrėte šampano po šiemetinio triumfo? Kaip atšventėte TĄ pergalę, TĄ trofėjų, kuris yra jūsų po net 30 metų.

Negeriu šampano ir mano požiūris į alkoholį yra labai rezervuotas. LFC pergalę paminėjau tyliai ir ramiai, užsisakiau LFC proginius marškinėlius.

Kodėl būtent Liverpool klubas, kuo jis jus užkabino ir kada? Bei ką dar, be Lietvuvos rinktinės palaikote futbole, kokiai šaliai simpatizuojate? Kaip tame anekdote: „Už ką sergi? Už Anglus. Aha, o už ką po to..?“

Už anglus, o po to už anglus. LFC – mano jaunystės herojai, todėl taip ir susiformavo.

Jurgenas Kloppas paskambino Serui Alexui 3 nakties pasakyti, kad laimėjo EPL. Aš čia regiu pačią gražiausią ir už širdies stveriančią futbolo esmę – didelią tarpusavio pagarbą, valiūkišką džiaugsmą be jokio pykčio ir norą tuo pasidalinti, bei netgi savotišką meilę. Jūsų komentarai.

Gražu. Pagarba visada turi išlikti. Netgi pikčiausiam savo priešui.

Vienoje Jūsų FB nuotraukoje mačiau jus prie įrėminto Depeche Mode vinilo. Papasakokite apie savo muziką.

Mano muzikinis skonis formavosi 1983-1988. Depeche Mode, U2, Billy Idol, AC/DC, Pink Floyd.

Papasakokite apie savo jaunas dienas, nes nieko nežinau apie tai, kaip apie galbūt būsimą LFF vadovą.

Gimiau Vilniuje. Užaugau, galima sakyti, Lazdijų rajone, Grabaukos kaime, pas senelius, nes ten buvo praleistos visos vaikystės vasaros ir dienos.

Kas pagal Jus yra futbolas ar kitaip išsireikšiu – kokia yra futbolo esmė? Padedu susigaudyti klausime sparnuota citata: „Tai – daugiau nei žaidimas.“ Kuo jis Jums daugiau, nei žaidimas?

Futbolas yra mano gyvenimas, aistra ir meilė arba be galo svarbi gyvenimo dalis. Jeigu moteris, kurią myliu, manęs paklaustų – ką renkuosi – ją ar futbolą, tai atsakymo neturėčiau, bet abejoju ar galėtume būti kartu, nes negaliu savo širdies padalinti į dvi dalis.

Koks yra Jūsų gyvenimo moto ir kodėl?

Pareiga ir atsakomybė.

Jei turėtumėte galimybę stebėti kokį nors mačą gyvai, kurio nematėte net per televizorių – koks tai mačas būtų ir kodėl?

1966 m pasaulio čempionato finalas, kai Anglija tapo čempione.

BLITZ:

  1. Ronaldo ar Messi? Messi.
  2. Kenny Dalglish ar Steven Gerrard? El Capitano Gerrard.
  3. Čempionų Lygos Taurė ar EPL Taurė? Čempionų lygos taurė.
  4. J. Kvedaras ar A. Pukelis? Nei vienas.
  5. A. Narbekovas ar E. Jankauskas? A. Narbekovas.
  6. Depeche Mode ar Pink Floyd? Depeche Mode.
  7. Jaunystė ar branda? Brandi jaunystė.
  8. Procesas ar rezultatas? Procesas, kuris duoda rezultatą.
  9. Naujovės ar tradicijos? Naujovės.
  10. Statyti ar auginti? Kurti.

Žymos:,

SUSIJĘ:


Parašykite komentarą